Regeringen vill införa en ny skatt…

SKATTER. Regeringen föreslår en ny skatt på plastmuggar och engångsmatlådor. Enligt utredningsförslaget ska skatt betalas med upp till fem kronor för en plastmugg och sju kronor för en engångsmatlåda, enligt Sveriges Radio. 

De flesta plastartiklar går troligen att ersätta med pappers dito, om det är bättre för miljön vet jag inte…

– Vi har gått igenom ett stort antal engångsartiklar som innehåller plast så har vi valt ut de artiklar som dels orsakar stora miljöproblem och dels där vi tror att skatt kan vara ett lämpligt medel för att minska användningen, säger utredaren Anders Bengtsson.

Vid ett införande av skatten väntas användningen inledningsvis minska med ungefär en fjärdedel och ge staten intäkter på 3,8 miljarder kronor. Skatten väntas leda till högre priser på mellan 300-900 kronor per år för den genomsnittlige konsumenten.

Det blir ju dyrare att köpa en kopp kaffe, det blir dyrare att köpa med sig mat från restauranger och livsmedelsbutiker och då blir det svårare att skapa jobb inom den typen av sektorer och få in unga människor och utrikesfödda på arbetsmarknaden, säger Niklas Wykman.

-Pettersson noterar att regeringen påstår att skatten är till för att förbättra miljön, om de vore sant skulle skatten på motsvarande miljövänliga varor sänkas men det är inte aktuellt. Skatten är i första hand till för att förstärka statskassan.

Steget efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Regeringen vill införa en ny skatt…

 1. Jag skulle direkt rösta med ett parti som förespråkade mer ansvar och makt till varje skattebetalare. Inte att politikerna ska beskatta oss samt sedan pytsa ut våra pengar till det de tro oss vilja ha. Varje frisk person skall kunna försörja sig själv bestämma över sina egna intjänade pengar.
  Varje gång som en politiker hittar på nya bidragssystem i akt och mening att köpa sig fortsatt makt slösas våra pengar, enorma mängder förloras i administration och möjligheter till fusk och bedrägeri.
  Skatter skall gå till skolor, sjuk och äldrevård, till nödvändiga kommunikationer, försvar m.a.o till allt som är för alla i befolkningen nödvändiga aktiviteter. Folket måste återigen vänjas vid att ta eget ansvar för sitt görande, bort med aborter som används istället för preventivmedel, bort med generösa bidrag till den som aldrig tänkt sig arbeta.
  Låt oss leva upp till floskeln ” allas lika värde.”

 2. Jag tycker regeringen ska betala extra skatt varje gång dom öppnar mun och det kommer ut äcklig doft.
  Ett ord 20000 :- i böter
  Ponnsan
  AFS

 3. Staten behöver dina pengar. Deras behov
  är omättligt. Varför inte införa en syre-
  skatt? Alla måste andas(politiker slipper
  betala), man betalar efter vikt, ålder etc
  Ger stora intäkter. Aldrig ngn ansvarig som
  säger att vi ska vara försiktig m våra
  skattepengar. EU, FN, Sida samt våra
  ”nya” , där 100 000 tals aldrig kommer att
  få ett riktigt arbete dvs Inga ”hittepå jobb”
  för att gömma verkligheten. Vad kostar det
  per år? 200 miljarder? Arma land

  • Varför inte bmi-skatt när de ändå håller på. Alla människor tvingas betala skatt på hur mycket de väger i förhållande till kroppsvikt och längd.
   Kanske alla feta blir så fattiga att de svälter sig smala.
   Det gäller givetvis inte politiker och partimedlemmar, vilka som vanligt inte drabbas p.g.a. deras höga löner.
   Man ville ju införa sockerskatt, för folkhälsans skull, så varför inte ta steget fullt ut.

 4. Ytterligare ett slag mot pensionärerna. Många av dessa är beroende av att få hem mat från restauranger eller från kommunens kök. Denna mat levereras ofta i plastförpackningar.

 5. Kan inte dom ledande säga rakt ut det dom menar

  Vi har inte tillräckligt med valboskap och dom vi har får för lite pengar, därför måste vi höja skatten för dom som arbetar. Sedan ska vi höja pensionsåldern snart igen, så valboskapen kan få pengar utan att någonsin anstränga sig. Det är snart val igen och vi måste ha makten

 6. Det är glädjande att läsa Ericson i Ubbhult, moderat riksdagsman. Han skriver på sin hemsida om ”Ständig ström av nya sjuka skatteförslag från regeringen”.

  Han säger att moderaterna kommer att motarbeta förslaget. Det räcker med tramsiga skatter och de som redan finns ska tas bort.

  Nu måste vi väljare komma ihåg det löftet.

 7. Pengar in behövs…. om så vi börjar köpa fler tandpetare så kommer skatt på det med…. vi kommer inte undan!
  Sverige e kört
  kört i botten !

 8. Hålihuvet skatt på vettlösa politiker!!
  Mp älskar sverige
  De beklagar sig inte när EU kräver att de andra ländernas gift och tillsatser i mat måste få säljas i sverige.
  Sådant som vi med kraft tag en gång förbjudit, för våra barns framtid.
  nu kallas det jämnlik konkurens???

 9. Vilken strålande idé, undrar vem har kläckt den?
  Ja lille Steffes avtal med farliga EU blev dyrare än beräknat så nu måste stålarna in snabbt som attan, så inte folk får för sig att de återigen måste betala. Nu läggs bördan istället ut på kommunerna vilka levererar mat till åldringar, då får de in 5:- underdelen och 3:- för locket 8 spänn gånger 500000 om dagen i 365 dagar varje år. Mycket smart!
  Steffe utbrister glatt, ”det var ju de jag alltid sagt det kommer att löna sig.”

 10. Grattis Sverige! Det här har ni själva röstat fram.Men snart kan ni inte gräva djupare i plånboken för den är tom.Men fortsätta rösta som ni gör! Arma land

 11. Ladan måste fyllas från många leverantörer sedan Löfven skänkt innehållet till Sydeuropa. Det ingick säkert i det finstilta i utredaren Anders Bengtssons uppdrag.

  Dessutom ytterligare en pålaga för pensionärer som får maten hemkörd i dygnsförpackningar av hemtjänsten.

 12. Jag vet inte vari problemet består även om vi låtsas att gemene man regelmässigt slänger sina sopor i havet? De stora snabbmatskedjorna använder inte plastmuggar eller matlådor i plast. Om detta genomförs kommer de få som eventuellt använder det att övergå till andra förpackningar. Med andra ord, tji skatteintäkt.

  Tänk om man lade ner samma energi på att motverka [importerad] brottslighet.

 13. Sen ska man inte förlita sig för mycket på Räknenissarna
  på Sveriges Radio, i förra veckan tog man fram uppgifter
  om en demonstration i Berlin som enligt SR skulle hållits
  av 17000 höger extremister? (Hur dom nu vet det),
  men när sen bilder dyker upp från internationell media ,
  så visar det sig att antalet deltagare som demonstrerade mot
  en annan covid 19 politik, i själva verket var någonstans mrllan
  500 000- och en Miljon deltagare? men enligt SR var det 17 000
  högerextremister????? Och det sägs att SR/ SVT är neutrala!

  • Finns en förklaring Tony
   Med den tankeförmågan de har så påverkar det även förmågan att räkna.

 14. Skatter och pålagor sen skatt på momsen och moms på skatten… Sosseriet och husse MP frossar i skatter.

 15. Lite mer universitetsutbildning till de styrande politikerna skulle inte skada. Då kanske de kunde förflytta sig från plockepinnivå till ett större metaperspektiv för oss svenskar i Sverige.

  • NEJ! NEJ! NEJ! Häri ligger problemet. Många, för att inte säga de flesta, av dagens politiker har långa utbildningar men saknar erfarenhet. Utbildade och obildade. Genusdoktrinen av Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi beskriver indoktrineringen på universiteten. Detta har pågått sedan 1968 och det finns knappt någon kvar där som delar åsikter med resten av befolkningen.

   En vanlig svensk på gatan har mer folkvett än vissa partier tillsammans.

  • Universitetsutbildning? Bäst Olof.p för att kunna tillskansa sig något sådant så måste det finnas någon fort av IQ.

 16. Nu ska vi både äta och dricka mindre för miljöns skull eller vad är motivet – konsekvenser av den mest oansvariga politiken som någon regering gjort! Hittils….

Kommentera