Stäng

Salah Amin i farten igen…

BROTTSLIGHET. -Pettersson undrar varför Göteborgs-Posten kallar irakier Salah Amin för stockholmare. Några dagar innan rånförsöket mot pantpanken nedan, rånades och misshandlades en kvinna på sin Range Rover, det skulle inte förvåna mig om det är samma bil som på bilden.

https://twitter.com/malmspenen/status/1292895658941317124

 

 • TIDIGARE 2016-03-09 Åtalades för granatkastning mot polisbuss i Tumba – frikänns

INVANDRARVÅLD. Den 18-årig, Salah Amin, som åtalades för att ha kastat en handgranat mot en polisbuss i Tumba söder om Stockholm i somras frikänns nu. Mannen döms dock till fängelse för två grova rån och grovt vapenbrott. 

polisbil granatattack

Den 18-årige mannen åtalades för mordförsök på de fyra polismännen. I dag blev det en ogillande dom i Södertörns tingsrätt och mannen frias från den åtalspunkten. Detta trots att Amins DNA fanns på handgranaten. 

Tingsrätten förklarar att för en fällande dom krävs att det inte finns några andra möjliga förklaringar till händelseförloppet än att det var han som kastade handgranaten. Tingsrätten skriver i domen att man inte anser att åklagaren har motbevisat att mannens DNA hamnade på handgranaten vid ett annat tillfälle än när den kastades.

”Vid en sammanvägd bedömning, där den bevisning kring övriga omständigheter som åklagaren har presenterat vägs in, kommer tingsrätten till slutsatsen att det finns andra möjliga förklaringar till händelseförloppet än att det var Salah Amin som ensam eller tillsammans och i samförstånd med någon annan kastade handgranaten. Han ska därför frikännas”, skriver tingsrätten i domen.

Mannens DNA, som fanns på handgranaten, kan ha hamnat där vid ett tidigare tillfälle, sägerrättens ordförande Karin Jonsson.

Mannen har i förhör sagt att han tidigare under den aktuella dagen rört vid en hand granat, men att han inte kastat den mot polisbussen. Rätten skriver i domen i dag att den uppgiften alltså inte är så orimlig att den kan lämnas helt utan avseende.

18-åringen döms dock till tre år och två månaders fängelse för grovt rån och grovt vapenbrott. Straffet bestäms till fängelse i tre år och två månader.

Handgranater klassas i dag som explosiva varor, och inte vapen. Därmed är det inte ett smugglingsbrott att föra in dem i Sverige. Något som bland annat Tullverket kritiserat. Just nu pågår en utredning som ska över den här situationen, och även föreslå skärpta straff för innehav av handgranater.

 • TIDIGARE 2016-01-18. 11-0 till bortalaget vid terroriståtal i Stockholm

En 18-årig irakier, Salah Amin, med dubbla medborgarskap åtalas för handgranatsattacken mot en polisbuss i Tumba i Botkyrka i somras. Mannen åtalas för försök till mord men även för rån m.m.

Splitterskadorna på bussen blev omfattande men ingen av poliserna inne i kupén skadades fysiskt. Hade granaten landat närmare så hade det kunnat sluta riktigt illa.– Om man hade haft fönstret öppet eller dörren lite öppen eller rent av stått utanför så fanns det ju en uppenbar risk för att man skulle skadats väldigt allvarligt eller avlida, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz till P4 Stockholm.

Åklagaren anser sig ha god bevisning, bland annat i form av DNA. – När man kastar en handgranat så lossnar en grepe från handgranaten, som det heter, som blir kvar i området där man har kastat och på den grepen har vi funnit den tilltalades dna, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz.

Mannen nekar till att ha kastat granaten. Hans förklaring till dna-spåret är att en person visade honom en handgranat och att han då tog i den.

Några dagar efter attacken fick polisen in tips som pekade mot 18-åringen. Misstankarna stärktes då han själv gjorde hotfulla uttalande i samband med att han i september greps misstänkt för narkotikabrott.

– Då gjorde han uttalanden i stil med att det är farligt att sitta i en polisbuss, för det kan komma en handgranat, säger Stefan Creutz.

Under natten då granaten kastades var det oroligt i Tumba. Polisen utsattes för stenkastning, eld anlades vid en polisstation och en elstation sprängdes.

18-åringen åtalas även för två grova rån och ett personrån. I en garderob i mannens hem hittade polisen en skarpladdad revolver, varför han även åtals för grovt vapenbrott.

– Det är fruktansvärt att kasta en handgranat mot polisen, men även de övriga gärningarna är extremt allvarliga. Närlivsbutiker har rånats och det har avlossats skott en halvmeter från expediternas huvuden. 

Tillsammans med 18-åringen åtalas även tio andra unga män misstänkta för bland annat två grova rån. Nästan alla bor i Botkyrka kommun och har känt varandra länge.Handgranat_M75

-Pettersson hittade ovanstående på Sveriges Radio som glömmer nämna att samtliga har invandrarbakgrund i Mellanöstern men tyvärr har de flesta svenskt medborgarskap.

Den misstänkte granatkastaren heter Salah Amin och är född i oktober 1997, han har irakiskt och svenskt medborgarskap. Handgranaten var av modell M75 som innehåller 3000 dödliga små stålkulor som sprids vid explosionen. Granaten kommer från det forna Jugoslavien.

 • TIDIGARE 2016-01-14. 18-årig invandrare åtalas för för terroristattack mot poliser i Stockholm

Den 18-åring som misstänks ha slängt en skarp handgranat mot en polisbuss i Tumba i augusti förra året åtalas nu. Mannen misstänks även för att ha deltagit i två rån mot närbutiker i oktober. I samband med de rånen avlossades skott. 

-Pettersson noterar att media inte vill nämna att det som vanligt är invandrare det handlar om.

Finns det något land förutom Sverige med någorlunda stabil demokrati där det slängs handgranater på polisfordon? Eller där kriminella slänger handgranater på bilar, lägenheter, restauranger eller varandra?

Om någon slängt en handgranat i annat demokratiskt land tex Israel, oavsett omständigheter, hade det kallats för vad det är‚ ett terrordåd. Är får det inte mycket uppmärksamhet och det talas inte om vilka terroristerna är utom vid skolattacken i Trollhättan.

Man kan hoppas att kaosblatten får ett rejält straff. Dialogpoliser och klapp på huvudet hjälper inte, det de gör måste få konsekvenser redan från början så kanske det blir bättre så småningom…

 • 2015-10-14. Tre gripna för terrorattacken mot polisen!

Polisområde Stockholm syd grep tidigt på morgonen igår tre personer, misstänkta för försök till mord eller inblandning i brottet när en handgranat kastades mot fyra poliser som satt i en polisbuss i Tumba i slutet av augusti.

En man, född 97, är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord de andra två männen är skäligen misstänkta för anstiftan till mord samt försök till mord.

– Vi sa tidigt att de eller den som hade gjort det här hade begått ett stort misstag. Vi sa också att vi skulle hitta den eller de som hade gjort det här och vi är nu säkra på att vi har lyckats. Vår personal har arbetat metodiskt och professionellt för att lösa detta brott och inte minst för att visa att den här typen av våld mot polis är helt oacceptabelt och måste ge konsekvenser, säger Palle Nilsson, kommenderingschef.

Anställda inom svensk polis håller en mycket hög nivå och tillsammans är vi oerhört starka, även när vi utsätts för påfrestningar.

Över 160 förhör och andra utredningsåtgärder har lett till att vi har kunnat ringa in de här personerna som nu är gripna, misstänkta för att ligga bakom sprängningen. – Vi är helt trygga med att vi klarat upp ett mycket allvarligt brott där hela samhället är ett brottsoffer, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef.

Vi sa från första stund att vi inte skulle backa. Det har vi inte heller gjort. Vi sa från första stund att vi inte släpper det här ärendet förrän vi är klara. Det har vi inte heller gjort, inte ett ögonblick. Nu är det dags att låta rättsväsendet bedöma brottet.

Gripandet var en samverkansinsats mellan lokalpolisområde Botkyrka, piketen i Stockholm, nationella insatsstyrkan och tekniker från nationella operativa avdelningen.

Från polisens Facebook.

-Pettersson tycker att polisen gjort ett bra jobb men är lite förvånad över att de inte lägger ned lika mycket jobb på andra brott ”Vi sa också att vi skulle hitta den eller de som hade gjort det här…” Varför finns den inställningen bara när polisen drabbats?

I alla andra länder kallas handgranatattacker mot polisen för terroristangrepp men i Sverige nämns det knappt i hatmedia. Varför? 

De tre gripna männen är samtliga tidigare kända av polisen för våldsbrott, narkotikabrott och tillgreppsbrott.

Polisen uppger inte de gripnas etnicitet men allt tyder på att rör sig om invandrarvåld och att 87:an är medansvarig. Så frågan är varför de inte är inlåsta eller utvisade. Även om de har svenskt medborgarskap måste det finnas möjlighet att återkalla det.

Handgranaten som var laddad med stålkulor exploderade på cirka en meters avstånd och fordonet perforerades av stålkulorna. Enligt polisen var det ren tur att ingen polisman skadades allvarligt eller dödades vid terrorattacken. Hade det varit ett vanligt polisfordon med tunnare plåt hade attacken sannolikt slutat i en tragedi.

De gripna är en 18-åring, som är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, en man i 20-årsåldern som är skäligen misstänkt för försök till mord och en man i 30-årsåldern som är skäligen misstänkt för anstiftan till mord.

Namnen på terroristerna hoppas vi kunna fylla på med nedan…

 • TIDIGARE 2015-08-27. Terrorangrepp mot polisen i Stockholm

Vid angreppen mot polisen i Tumba i fredags användes en skarpladdad handgranat. – Det är ett allvarligt angrepp mot liv och hälsa och mot samhället och rättsväsendet, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm syd.

Den tekniska undersökningen har fastställt att det var en handgranat som kastades mot polisbussen, i vilken det satt fyra poliser. Granaten landade omkring en och en halv meter från polisbussen och skadorna på fordonet visar tydligt hur illa det kunde ha gått om någon stått i närheten av fordonet eller om fordonet inte haft det extra skalskydd den var utrustad med.

– Ett angrepp mot liv och hälsa är alltid ett grovt brott. I detta fall skedde det mot poliser vilket innebär ett angrepp på hela samhället och rättsväsendet. Det är också ett angrepp mot medborgarna som vi är satta att skydda, vilket kvalificerar brottet som ännu allvarligare och helt oacceptabelt, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm syd. Vi sviktar inte i vårt samhällsuppdrag och två saker är helt säkra – vi backar inte undan och vi slutar inte förrän vi är klara med det här ärendet.

Ett omfattande och intensivt utredningsarbete pågår. – Vi arbetar med en förundersökning om försök till mord. Vi har inte någon skäligen misstänkt i nuläget men vi kommer att hitta dem som gjort detta. Förr eller senare kommer de identifieras och vi kommer att göra allt för att de ska gripas och lagföras, vilket har varit vårt mål sedan minuten efter händelsen i förra veckan. Exakt hur vi bär oss åt berättar vi inte förrän vi är klara. De begick ett grovt brott och ett grovt misstag, säger Palle Nilsson, kommenderingschef.

Skadorna och konsekvenserna kunde ha blivit långt värre och det finns inget som tyder på att det är annat än en tillfällighet att ingen polis skadades allvarligt eller dödades.

– Vi arbetar även med vår egen arbetsmiljö. Det är farligt att vara polis – vi ska skydda samhället och medborgarna mot hot, risker, våld och andra brott men också vi ska ha en god arbetsmiljö och i det här fallet handlar det främst om att se till metoder och skyddsutrustning, säger Carolina Paasikivi.

Polisen 

– Pettersson undrar om det finns land förutom Sverige med någorlunda stabil demokrati där det slängs handgranater på polisfordon? Eller där kriminella slänger handgranater på bilar, lägenheter, restauranger eller varandra?

Om någon slängt en handgranat i annat demokratiskt land tex Israel, oavsett omständigheter, hade det kallats för vad det är‚ ett terrordåd.

I Sverige blir det knappt en notis bland landets nyhetsredaktörer när de kväver en gäspning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Salah Amin i farten igen…

 1. 2001 medborgarskapslag gör att utlandsfödda tillåts i Sverige att ha ett eller flera medborgarskap och sedan 2005 eller 06 är det tillåtet för irakier att dubbla medborgarskap, vilket är förödande om/när någon med ”dubbla pass” (eller fler) eftersöks för brott begångna i Sverige.

  Ett stort antal länder, exempelvis Turkiet, lämnar inte ut sina brottsmisstänkta medborgare med dubbla medborgarskap i andra länder.
  Sverige desinformation på flera språk till personer med ett eller flera medborgarskap är att de alltid har rätt att ansöka om konsulärt ekonomiskt bistånd ”svensk medborgare med dubbla medborgarskap som hamnar i
  – ekonomisk nödsituation – i andra medborgarskaps land som inte själv eller med anhöriga kan lösas, ska kontakta lokala myndigheter och om situationen ändå inte går att lösa – kan – konsulärt ekonomiskt bistånd sökas vid svensk utlandsmyndighet!
  Svensk utlandsmyndighet betyder svensk ambassad, svenskt konsulat och till 100% kvinnor och barn med dubbla medborgarskap som hålls fångna i sitt hemland har inte en enda chans att nå svensk beskickning!
  I oavsett land ger svenska beskickningar inte ens ekonomiskt bistånd åt svenska turister som blivit allvarligt sjuka, eller blivit rånade på semesterkassan och vill tidigarelägga hemresan till Sverige.

  Enormt många kvinnor med dubbla medborgarskap med barn födda i Sverige med svenskt medborgarskap, hålls fångna i andra länder och de vågar naturligtvis inte ens tänka tanken att försöka ta sig till sitt hemlands myndigheter med begäran att få ”ekonomisk hjälp” hem till Sverige, för deras hemlands troslära är fasansfulla konsekvenser i bestraffning för dem som med livet som insatts, ändå försökt.
  Sverige regeringar har i hundra år inte tillåtit dubbla medborgarskap vilket sedermera Sverigedemokraterna stödde men regeringen tvärvände år 2001 och införde dubbla medborgarskap och av okänd anledning har SD slutat att driva frågan om att avskaffa dubbla medborgarskap vilket är olyckligt för äktenskap ingångna i Sverige, lagligt frånskilda, avgjorda vårdnadstvister med mera gäller inte en gift kvinna med dubbla medborgarskap som vill återvända till Sverige. Oavsett dubbelt medborgarskap får inte kvinnan med sina barn lämna landet och oavsett dubbla pass kan Sverige inte häva Utreseförbuden.

  Av Sverige regering och riksdag år 2001 tillåtna dubbla medborgarskap skapar dagligen fasansfulla familjetragedier för kvinnor med barn och barn av ena föräldern utsmugglat ut Sverige har ingen hjälp att få från Sverige.
  Ett stort antal stater i mellanöstern tillåter inte dubbla medborgarskap och dem som blivit svenska medborgare måste därav förnya sina hemländers pass på hemländernas ambassader, konsulat i Sverige och utlandsfödda med svenskt medborgarskap har därav mycket starkt beskydd av sina hemländer, som för det mesta saknar utlämningsavtal avseende sina medborgare.
  mvh robin

 2. Bara för att han vid något tillfälle hållit i granaten borde rendera honom minst ett år extra till de andra domarna.
  En sådan förhärdad typ vid 18 skulle naturligtvis bjudas på en flygtur och ges två alternativ, återvänd till Iraq utan svenskt pass och med inreseförbud till Sverige. Acceptera genom att skriva under att du frivilligt återvänder, eller hoppa nu utan fallskärm.
  Det borde väl tillfredsställa PK-sfären genom att visa vilket humant erbjudande gavs.
  Ska vi få någon ordning så måste radikala lösningar väljas!

 3. Hej Jenny! Undrar om inte Pettersson kan anmäla dig för olaga hot.jag tillhör svenska folket och jag delar inte din uppfattning . Till skillnad mot dig törs jag skriva hela mitt namn. Din lilla vänsterloppa. P.S kom på att han inte kan anmäla dig,för vi oliktänkande finns ju inte i det här sjuka landetD.S

 4. Sverige står sedan 1999 under islam!
  Kontraktet med muslimerna, som socialdemokraterna skrev 1999 gäller
  alltjämt!

  Detta gäller även Tingsrätten och andra
  juridiska ”myndigheter ”!

  Se detta på alla ”frikännande” domar på
  senaste tid!

  LANDSFÖRRÄDARNA har sålt Sverige
  till främmande makt, islam!

  Sverige har varit ett fint land!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: