Kommunalråd kräver statlig hjälp mot skjutningarna


BROTTSLIGHET. Kommunerna behöver mer statlig hjälp och tuffare satsningar för att få bukt med gängvåldet, säger flera kommunalråd till Dagens Nyheter.(betalvägg)

Steget efter

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Axel Josefson (M), vill ha snabba lösningar som exempelvis möjligheten att utbilda ordningsvakter så att de kan ta över vissa mindre krävande polisiära uppgifter.

Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala Erik Pelling (S) säger att lagarbetet inte fungerar, trots att många kommuner fått till en bra lokal samverkan.

– Som nation har vi inte lyckats få till helheten, säger Pelling.

-Pettersson säger att polisen är statlig men kanske inte har en ledning som är tuff nog och vädja till regeringen är troligen dödsdömt. Eventuellt tillsätter justitieminister Morgan Johansson (S) en utredning och statsminister Stefan Löfven (S) ställer upp på en förinspelad intervju.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Kommunalråd kräver statlig hjälp mot skjutningarna

 • ponnsan62

  Legosoldater och militär hjälper det vet vi som kan tänka.
  ponnsan
  AFS

  Gilla

 • Peter Skoglund

  De kan väl ta ur budgetkontot 2760, ”en vinst längre fram”.

  Gilla

 • gamgubben

  Det finns inga snabba lösningar på vårt problem. Det går betydligt snabbare att ställa till det än vad det tar i tid för att ställa tillrätta. Eftersom vi inga partier har utom SD som insett faran så är ledtiden från beslut till verklig återställning lång.
  Om beslutet hade tagits om radikal minskning av inflödet av alla kategorier så har vi som vanligt ingen kapacitet att verkställa tagna beslut.
  Det är vårt dilemma politiker talar om att nu satsar vi XX miljarder och tror att i och med det detta så är problemet löst. Inga handlingsplaner eller ens utbildat folk eller material, minns när minister Hallengren stolt kungjorde vi skall nu ta 100 000 tester i veckan utan kunskap om att det var görbart.
  Det är så det fungerar nu för tiden hittepå politik av broilerpolitiker utan annan kunskap än vad de inhämtat inom partisfären.

  Gilla

 • Argus

  Nu är DN en avisa som jag inte ens skulle använda som papper efter ett toalettbesök då risken för röda inflammerade kroniska utslag vore överhängande. König Jerlmyr är en drönare och politruk av det värre slaget, men, det är bara staten som kan lösa problemet.

  1965 års beslut att förstatliga polisen var nog välment men detta och alla därefter omorganisationer har försvagat polisen. Återinför lokalt styrd men statligt avlönad ordningspolis. Inför läns- och riksmordkommissioner då det förekommer, fortfarande, få mord i stora delar av landet. Lejonparten av alla mord förekommer ur eller av Orten.

  Och, för hundra gubbar, stoppa inflödet av fler kriminella.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem ska hjälpa Kommunalrådet, den knäböjande Pride-polisen Kling och Klang som tycker att mördare är offer och själva behöver beskydd till och från en ny polistation i ett s.k stackars utsatt område ?
  De som inte inser eller vill inse att dagens mångkulturella kriminella och genomkorrumperade Sverige är förlorat är det verkligen synd om !
  Landsförräderiet har lyckats till 100%….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: