Prästerna och verkligheten


Tolv kyrkliga ledare, med bl.a. Antje Jackelén i spetsen, oroas över att migrationskommittén kommer att gå emot svenska folkets vilja när deras förslag nu ska presenteras.

Jag vet inte om herrar och damer kyrkoledare har koll på verkligheten? De tolv oroas över att kommitténs förslag ska gå emot de värderingar som delas av en majoritet av folket. Tvärtom mina vänner. så sent som för en månad sedan visade en undersökning att en majoritet av svenska folket vill se att färre asylsökande söker sig till Sverige. Fast när var kyrkans bild av verkligheten synkroniserad med vanliga människors?

DN


23 responses to “Prästerna och verkligheten

 • hllviken

  Jesus varnade för falska profeter!

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Vad gäller religioner är religionen Islam lika sekteristisk som religionen Jehovas Vittnen.
  D v s , dess patetiska intellektuella nivå är att :
  Om du inte är medlem i vår organisation , så tillhör du de otrogna !!!
  Vi som är humanister och demokrater och antirasister är alltså INTE godkända i deras tänk.
  Det är väl dags för deras Gudar , att reformera islamister tänk och sekterister inom Jehovas Vittnen.
  Dess Gudar har enormt arbete , att omvandla tänket oss sitt skrå att bli mer i acceptans till sina medmänniskor. Varför vill religionsmänniskor leva sekteristisk ? Tänka FRITT kanske kräver energi i och med ökad tankeverksamhet ?

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Det borde väl vara det första våldtäktsoffer som i kyrkans domän bett om syndernas förlåtelse gentemot våldtäktsmännen. . Våldtäktsmannen delade ut blommor i kyrkan som en gest om nåd och bättring.
  Senare våldtog han åter. Så beter sig psykopater.
  Det är tur att vårt rättssystem inte beblandas med präster, ty då upphör alla straff och alla psykopater går fria .

  Gilla

 • gamgubben

  Är det så att människor som inte har krav på sig att prestera i antal eller värde, inte har någon uppfattning om kostnad. En prästs arbete bedöms inte över hur många som kommer till kyrkan eller hur många som frälses från ondo, det är säkert viktigare att kunna jamsa med och hålla sig kvar.
  Därav följer att de tycker att vi som land kan ta emot fler främmande människor eftersom de inte behöver betala. Vi som producerar och tjänar, inte ger bort, pengar för varor och tjänster som någon är villig att betala för, vi får ta notan.

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Islamister vill ha ALLT i Sverige . Våra arbeten , våra välstånd i form av sociala system. MEN , de kommer aldrig att integrera sig , eftersom deras religion förbjuder dem att umgås och samarbeta med oss otrogna. Islamister har för avsikt att bygga upp parallella samhällen i Sverige. Eget rättssystem och egna banker m.m // I nationen Kina tillåta ingen invandring från muslimska länder. Eftersom Kina inte vill ha framtida konflikter. // Svensk socialdemokrati har sedan många tillåtit massinvandring av muslimer i Sverige, eftersom sossetoppen slutit avtal med muslimska organisationer . Avtalet går ut på att om muslimer röstar på socialdemokratin , så får muslimer tillgång till arbeten och sociala system. Socialdemokratin har bytt klangemenskap. Muslimer och socialdemokrater omfamnar varandra in i lyckans land. Eller ?

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  För övrigt i all min kritik vad gäller religioners godhet , så fyller Svenska kyrkan sociala egenskaper. Ceremonier vad gäller bröllop och begravningar är viktiga ,, och Svenska kyrkan har därmed en viktig funktion.

  Gilla

 • Tony

  Men den Donnan lever inte i verkligheten, förstår inte varför
  hon inte konverterar till islam, det är ju ändå dom hon fjäskar
  för, kristendomen har dom snart förstört., snart kommer där väl
  påbud om att skänka kyrkans rikedomar till Islam !

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Prästerskapet vill tydligen i all sin godhet låta massinvandringen fortsätta , trotts att kommunerna går på knäna vad gäller oreglerad invandring. Det förnuftiga är att reglera/kvotera den totala invandringen till en Sverige. Eftersom prästerskapet i all sin godhet vill fortsätta med obegränsad invandring , så förslår jag att Svenska kyrkan betalar för all invandring . Så slipper arbetare Svensson och Eriksson
  betala för den den oreglerade invandringen . Och förhoppningsvis få god vård och stabila pensioner på vår ålders höst.

  Gilla

 • Inger

  Jag är troende kristen och vill egentligen vara med i sv kyrkan, men gått ur pga alla oegentligheter som förekommer. Sextrakasseri, mobbing t ex. Dessutom tar kyrkans personal politiska ställningstaganden. Jag trodde i min enfald att de skulle vara opolitiska och sköta kommunikationen uppåt, vara förebilder och hederliga människor, men icke. En sådan snuskig förening kan och vill jag ej vara medlem i.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  De hade pratat med alla partier utom SD. SDs självklara svar på deras önskningar är givetvis att deras önskningar uppfylls men bara när kyrkan åtar sig livstids försörjning av varje individ som kommer hit.

  Gilla

 • Fjölet

  varför jobbar de så hårt att ta ta in den förkläde djävulen (islam) till sitt hjärta??
  Inte undra på att de kristna svenskarna går ur kyrkan.
  Har de tappat bort sig totalt i sin tro för judas pengarna?

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Jag förstår inte svenska kyrkan. De får in massor med kyrkoskatt och de har jättestora tillgångar men inte vill de hjälpa med deras egen resurser. Det är någon annan som ska betala deras önskedrömmar..

  Gilla

 • Greger Karlson

  Jag gick ur kyrkan för flera år sedan.
  Synd egentligen för jag tycker om alla de vackra kyror runt om i landet men det går inte att stödja dem.
  Invandringen är bara ett av alla galna saker de håller på med.

  Gilla

 • Tanten_2

  Tänk om någon journalist kunde skriva om den motsättning som finns mellan de som bara kan kräva och inte betala något(kyrkan, NGO etc) och
  de som ska betala men inte kan kräva något, val vart fjärde år ger ju inget, kan alltid dyka upp DÖKar och JÖKar.
  En kartläggning av alla ”intressenter” och vilken målsättning respektive
  kan ha inklusive det stöd av skattepengar som erhålls.

  Gilla

 • Maya

  Svenska kyrkan skall inte utse sig själva som talespersoner för vad Svenska folket vill och inte vill.Jag är så innerligt trött på denna besserwisserattityd.Svenska kyrkan skall syssla med kyrkliga ting och inte försöka bli en kulturmarxistisk politisk arena.Varför har så många gått ur ? Jag tror att det beror på ovanstående orsaker.När Ärkebiskopen agerar som den värsta asylaktivisten är det något fundamentalt fel.Syssla med vigslar,dop,begravningar,konfirmationer andliga frågor,diakoni och Gudstjänster så kanske folk åter går in som medlemmar.Som det är nu så går många äldre (och unga) ur för dom känner sig ej längre hemma i vår avkristnade kyrka.

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Om jag hade varit präst skulle jag koncentrerat mig på att framföra vad Gud vill, inte vad kyrkan eller svenska folket vill. Men det finge jag väl ej, nu när Svenska kyrkans monopol på himlafärden är skänkt bort till Muslimska Brödraskapet.

  Gilla

 • Leif

  Åt helvete med prästdjävlar!

  Gilla

 • messkalle

  Den kristna Guden och hans son Jesus är.lika mycket värda (värdegrunden) som andra gudar.
  Minns jag fel från konfirmationsundervisningen; Du skall inga andra gudar ha jämte mig?
  – Men för AJ är
  Gud är större UTAN hänvisning vem som är störst. Borde det inte vara Jesus är större än den andre eftersom den andra kopierade och skrev fel när han kom till kärlek och förlåtelse.

  Gilla

 • Argus

  När statskyrkan blev Svenska kyrkan skedde en av historiens största förmögenhetsöverlåterser. Åtskilliga miljarder av svenska folkets egendom gavs bort till en trångsynt sekt. Detta av en majoritet sektmedlemmar i riksdagen som borde ha jävsförklarat sig själva. På sätt och vis var det bra då detta öppnar att ogiltigförklara beslutet och återställa jordeböckerna.

  Gilla

 • Olof.p

  Dom tror dessutom att en utomjording styr livet på jorden. Psykotiskt. Tvångströja till prästerskapet.

  Gilla

 • ossie

  Dom jobbar hårt för att Islam ska ta makten helt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: