Fler uppgörelser med automatvapen ökar risken för oskyldiga


BROTTSLIGHET. Risken för allmänheten att bli skjuten vid kriminella uppgörelser har ökat, visar en undersökning av mord och mordförsök i Stockholm 2011-2018, skriver SVT

Bild från Expressen TV. 

Anledningen är att fler uppgörelser sker på allmän plats och att användningen av automatvapen ökat med 50 procent.

-Risken ökar självfallet för allmänheten när det är automatvapen inblandade. De är svårare att kontrollera och de här personerna är inte lika vana att hantera de vapnen, säger Joakim Sturup, forskare och analytiker vid Stockholmspolisen.

-Pettersson säger att eftersom de som använder automatvapnen nästan uteslutande har invandrarbakgrund så ökar riskerna desto fler unga dysfunktionella män som importeras, men det rapporterar inte SVT.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Fler uppgörelser med automatvapen ökar risken för oskyldiga

 • Bingoberras bror

  Tänk så livet har blivit…. Såg nån filmsnutt på lokal-TV på SVT (hette förut ”ABC”). Där hade nån filmat inifrån en bil, en sån där tysk bil var det, en BMW. Nu för tiden åker Olle och Leffe, typ våra svenska ungdomar, omkring på vägarna med automatvapen och skjuter ut genom fönstret på bilen. Tänk så tiderna förändras, förr i tiden hängde man vid korvkiosken med sin moped.

  Ja tänk, vad spännande det nya Sverige har blivit. Riktigt spännande faktiskt, man vet inte om man kommer hem levande om man går ut på ett ärende. För om man råkar vara på fel ställe vid fel tillfälle, så finns risken att man får en kulkärve i sig.

  För att man låter individer, primater mer lika sina kusiner på Kolmården än dig och mig, röra sig fritt i vårt samhälle. Dessa idioter som den värdelösa snuten aldrig lyckas haffa. Som borde avlivas på plats alternativt låsas in på livstid (på riktigt alltså) om man mot förmodan skulle lyckas ta fast någon av dem. Dom där har ingen som helst framtid i vårt samhälle. Kommer aldrig att jobba. Gå på bidrag för all och evig framtid. Bara ställa till med mer sattyg framöver och kanske skada eller döda medborgare. Man får ju hoppas att nåt rivalierande gäng skjuter dem. Typ, sanering. Det om nåt, är lönsamt på sikt. 😉

  Alltså politiker, tar ni in det där jävla packet, som vilken som helst individ med IQ över 65 inser aldrig kommer att anpassa sig till vårt samhälle, då får ni fan hålla ordning på dem. Svensken i gemen vill inte ha dem här. Under inga omständigheter, nånsin. Bara intelligensbefriade vänsterpolitiker med intelligensvariation.

  Gilla

 • ponnsan62

  Lövfen ge oss alla skyddsvästar nu
  när du fått ditt drömland förverkligas.
  Ponnsan

  Gilla

 • Billy Boy

  Ylva Johansson (S) sa år 2017 i intervju med BBC News bl a följande om det ökande antalet våldtäkter i Sverige …

  … och Stefan Löfven (S) sa år 2016 i intervju med TV-kanalen CNBC i Davos, Schweiz att invandrare till Sverige är INTE skyldiga till den enorma ökningen av brottsligheten (inkl. sexbrotten) som skett i landet.

  Bildkälla: nyheteridag,se

  Trots att personerna nedan visste om fakta så avstod de från att rapportera om de s k ”ensamkommande männens” sexuella övergrepp i grupp mot svenska flickor och kvinnor på festivaler mm i Sverige vid nyåret 2015 / 2016 och många flera tillfällen.

  Från vänster: Peter Wolodarski – chefredaktör DN, Dan Eliasson – fd rikspolischef, Hanne Kjöller journalist DN & Expressen

  Bildkälla: koling,nu samt toklandet,wordpress,com

  Gilla

 • messkalle

  Pratade med en vän som känner till hur det är att integrera kärnfysiker, läkare med flera på svenska arbetsplatser. Problem är:
  1. De har ingen precisionstänk. Vinklar och centimeter och mängd spelar ingen roll när de bygger. Alltså krävs kontroll för varje delmoment med ökad kostnad och tidsspillan.
  2. De har inget säkerhetstänk. Varken egenskydd eller material/materiel skydd existerar i deras tankevärld
  3. Språket. De mogna vill inte gå SFI. Det är skamligt att blanda folk med fä. Resultat de kan varken lyssna på eller tala begriplig svenska.
  – Bäst är att de bygger i sina hemländer eller bygger upp Beirut igen. Är man satirisk kan man tycka att det inte gör något hur det byggs. Förr eller senare smäller det igen och allt blir till ruiner.

  Gilla

 • Billy Boy

  Delcitat

  Fler vapen beslagtas av tull och polis

  Trots att persontrafiken varit kraftigt begränsad under coronapandemin har Tullverkets beslag av narkotika knappt minskat. Dessutom har myndigheten beslagtagit nästan fyra gånger så många skjutvapen jämfört med förra året.
  – Vi kommer fortsätta med det här arbetet under flera års tid, säger Lars Kristoffersson, chef för brottsbekämpningen på Tullverket
  Under första halvåret beslagtog Tullverket 79 stycken skjutvapen i Sverige, och det är en ökning med nästan fyra gånger jämfört med förra året. 2019 tog myndigheten 20 stycken skjutvapen första halvåret och 58 på hela året. Då var det ändå en ökning från 41 stycken skjutvapen året innan.

  Viktiga ta bort vapen
  Även polisen, som beslagtar betydligt fler vapen än Tullverket, har sett en stor ökning. Bara i Stockholmsregionen tog man 280 pistoler, revolvrar och automatvapen, vilket är cirka 100 fler än i fjol. (Publicerat 1:a augusti 2020)

  Slut delcitat

  Läs mer, se och lyssna även till kort video på länken nedan till SVT:

  https://www.svt.se/nyheter/stor-okning-av-beslagtagna-vapen

  Skjutningarna fortsätter trots allt i mycket stor omfattning och tillgången till både vapen och ammunition tycks vara enormt stor i de våldskriminella gängen.

  Bildkälla: Pistol med ammunition. Bild från Pixabay

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: