MSB skickar miljöexpert till Beirut

BISTÅND. Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, kommer att skicka personal till Libanon efter den stora explosionen i Beirut, skriver MSB i ett pressmeddelande.

Steget efter…katastrofen

Sverige kommer i en gemensam insats med flera länder skicka tre experter till det drabbade området. En miljöexpert och två experter inom informationsinhämtning och logistik väntas vara framme i Beirut i natt.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) skriver i ett mejl att han är stolt över att Sverige kan visa solidaritet med Libanon i denna svåra stund. Sedan tidigare är det bestämt att Sverige ska skicka sjukvårdsmateriel till Beirut.

-Pettersson säger att en Miljöexpert är precis det libaneserna har behov och längtar efter, varför inte slå på stort och skicka en klimatexpert och en genustramsare samtidigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “MSB skickar miljöexpert till Beirut

  1. Ni ska fan i mig stanna hemma.
    Vi skattebetalare kan behöva hjälp här.
    Men som vanligt skiter ni i oss..
    Är ni stolta för vad ni gjort i Sverige en fråga bara

  2. Staten står för resekostnaderna…
    4,8 miljoner är redan avsatta genom SIDA (framgår idag på text-TV),för de omkostnader som de tre ”experterna” lär kosta med hotellövernattningar och kvälls-supéer…
    Speciellt den ”miljöexpert” som deltar från Abzurdien,lär finna mycket som kan förbättras inom arabvärlden !!

  3. Vad tror ni MSB ska göra där?? Själv tror jag att dom ska underlätta så att ett stort antal libaneser så småningom kan tas emot av Sverige.

    För i Sverige har inte MSB varit några experter, snarare varit katastrofer!

  4. Varför inte skicka hela miljöpartiet, det krävs ett lång återuppbyggnad av landet så mupparna kan bli kvar där och vara ”behjälpliga”.

  5. Hoppas blir miljöbedragaren Mehmet Kaplan, vars familj iallafall hade en kiosk i Krylbo.
    Jordens intelligentaste headhuntade bland getter i bergen.
    Mehmet Kaplan kom till Sverige från Turkiet som ettåring. Han växte upp i socialiststyrda helröda Avesta-Krylbo, numera afro-Krullbo

  6. Finns det något mer ”urvattnat ord” än ”expert” i Sverige.

    Ordet ”expert” har för länge sedan tappat sin innebörd i vårat land. Det får vi mångt och mycket, tacka våran svenska journalistkår för.

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      gamgubben skriver:

      Expert i USA ex spirt alltså den sprut som varit men ej finns mer, inte mycket att skicka ner. Att sända folk till dessa ställen är väl en rasistisk handling eftersom vi inte tror dem kapabla att själv lösa sina problem. Om inte rasistiskt så oerhört nedvärderande.

  7. messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
    messkalle skriver:

    Svt1 rapport. En förtvivlad libanesiska önskar; ”Jag vill flytta till ett säkert land utan politik,vapen och religion.”
    – Jag förstår henne men tyvärr är Sverige inte rätt land.

KommenteraAvbryt svar