FN räknade inte med fotosyntesen

MILJÖ & KLIMAT. Fotosyntesen är livets viktigaste process. Tack vare att de gröna växterna har den unika förmågan att fånga solens strålningsenergi kan människor, djur och svampar ta del av energin som finns i solens strålar. Det växterna gör kallas för fotosyntes och ordet betyder ljussammansättning. Fotosyntesen är den viktigaste processen för livet på jorden.

Den oäkta hustruns växthus som omvandlar koldioxid…

I fotosyntesen omvandlar växterna koldioxid och vatten till olika kolhydrater med hjälp av det gröna klorofyllet. Man skulle kunna säga att växterna samlar på kol som de tar från luften. Koldioxiden som växterna bygger upp sina växtdelar av tas in i bladen genom klyvöppningarna som sitter undertill. I processen bildas syre som även det släpps ut genom bladens klyvöppningar. Vi människor är beroende av det syre som växterna frigör i fotosyntesen.

Solenergi + koldioxid + vatten → kolhydrater + syre

FN:s klimatpanel, IPCC, listar jordbruket som en av de värsta klimatbovarna med stora utsläpp av växthusgaser. Men en vetenskaplig artikel i Agronomy Journal av Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet, visar att FN inte räknat med en viktig detalj, fotosyntesen. Jordbrukets produkter tar nämligen upp stora mängder kol.

Artikeln som går under namnet ”A proposal to rethink agriculture in the climate calculations” publicerades i augusti I år. Per valde att sätta fingret på en svår del i klimatberäkningen vilket är att jordbruket definitivt bidrar med klimatutsläpp men att det samtidigt är en av få branscher som även binder koldioxid.
– Det jag tänkte var att ”kan det vara möjligt, har man glömt något här?”. Det slog mig då, att det är trots allt storskalig fotosyntes det här handlar om. Växter suger åt sig koldioxid från luften och spyr sedan ut växthusgasen syre som ju är rätt så bra för klimatet. Samtidigt så binds kol in i rötter och i grödan. Både det som är under jord och över jord. En del blir kvar i jorden och en del skördas, säger Per Frankelius

Per fick lägga mycket tid på att bevisa för tidskriftens revisorer att han tes stämde. Fotosyntesen fanns inte med i FN:s klimatpanels beräkningar. Han valde att plocka ut spannmål som exempel därför att det är en gröda som är relativt enkel att räkna på. 2019 producerades det 2,7 miljarder ton spannmål vilket i sin tur innebär 3,8 miljarder ton koldioxid som binds upp. Lantbrukets totala utsläpp beräknas till 11 miljarder ton.

Läs vidare på Landbruksnytt…

-Pettersson säger att FN:s klimatpanel, IPCC, inte verkar vara så professionella, dels fotosyntesen sedan undersöker de inte andra orsaker än människans påverkan på klimaten. De struntar i solens påverkan, koncentrerar sig bara koldioxidutsläppen och inget annat, använder tveksamma klimatmodeller, tystar kritiker, bluffar om forskning osv…

IPCC sysslar med politik,inte vetenskap

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “FN räknade inte med fotosyntesen

 1. En annan som sporadiskt faktiskt följde IPCC en längre tid vill minnas att dera s.k. forskare ofta använde orden “kan, möjliga, framtida, prognoser, hänvisas, till människans påverkan”.
  Orden om och men, oftast och ibland, och andra oklara definitioner i rapporterena är så vanligt förekommande att man undrar vem som skrivit artklarna.
  Så småningom tröttnade man ju på IPCC då kvaliteen var så usel.

  Bättre idag? Nä, men agendan är tydligare.

 2. Mutor hotar FN:s globala mål
  Korruptionen i världen försvårar radikalt möjligheterna att nå målen i Agenda 2030 om en hållbar global utveckling. (Publicerat den 1:a december 2019)

  Läs mer samt lyssna till ljudinslag på länken nedan till Sveries Radio:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7345248

  Läs mer om de Globala målen på länken nedan:

  https://www.globalamalen.se/om-globala-malen/

  Hemsidan drivs av: UNDP – United Nations Development Programme

  Nu hotas alltså alla högt uppsatta mål i Agenda 2030 av KORRUPTION!

  I det genomkorrumperade sällskapet med klimatalarmister som för en tid sedan samlades i Madrid stor-trivdes väl Sveriges klimatminister Isabella Lövin (MP) med sin egen dubbelmoral lika bra som fisken i vattnet.

  Statsminister Stefan Löfven (S) betalade i slutet på år 2019 ut sammanlagt 8 miljarder svenska skattekronor (4 + 4 = 8) till FN:s korrupta gröna klimatfond.

  Pengarna går naturligtvis inte till åtgärder för att främja miljön & klimatet, utan har med största sannolikhet redan delats ut bland Löfvens och Lövins genomkorrumperade globalist-kompisar, vilka i skrivande stund sannolikt spenderar summorna på att öka sin privata lyxkonsumtion. Vart mångmiljard-donationerna av våra skattepengar tog vägen och hur de användes kommer vi troligtvis aldrig att få veta.

  Greta + hennes trogna följare lever i den naiva tron att hennes skolstrejkande, resande & talande får politikerna m fl att genomföra något konkret och verkningsfullt bra för miljön och klimatet på kort tid.

  Det kan dom allihop snabbt bara glömma!

 3. Då de skriver att “forskare har kommit fram till” på sina redaktioner på AB och liknande lydiskrifter lyser en lampa red alert. Vilka forskare? Läste en överskrift att träd inte dämpar koldioxiden. Hallå! Vi planterar träd här. Forskining på riktigt visar att träden sänker temperaturen med mellan en halv och två grader i en trädgård.
  Fotossyntesen lärde man sig i småskolan. De kanske var hemma den veckan?
  Jämför Israel som fick öknen att blomstra med Palestina. Samma klimat samma grundförutsättning. Palestinierna slåss och köper vapen. Kibbutz då ungdomar åkte och jobbade för kost och logi. Nu gör samma vänster avbön för att de var i Israel. Hellre vapen och våld alltså än apelsiner.

 4. Det är inget fel på IPCC. Det är bara det att deras uppgift är att undersöka människans påverkan på klimatet och därför struntar de i alla rapporter som visar på något annat. Summerar men alla rapporter och tittar på de som de inte kasserar så kommer man fram till att mellan 0,5% och 1,6% av forskarna tror att människan har en stor påverkan på klimatet.

 5. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
  gamgubben skriver:

  UN/FN har inte haft någon riktig chef de sista 40 åren Kurt Waldheim var väl den sista. UN/FN är en allt för stor och trögstyrd organisation som har allt för många avdankade politiker inom sitt skrank.
  Vi vet allt för väl vad händer om ledningen för ett företag eller land är svagt, vi har ju själva blivit ett avskräckande exempel.
  Tror knappast att vi får någon ursäkt från dem om felaktiga beräkningar, en organisation som välkomnar en skolflicka som varande en klimatprofet ger ju därmed sig själva betyget, ej godkänt.

 6. När “Korrupta Globalister” är inblandade kan vad som helst ske !!!

  “”-Pettersson säger att FN:s klimatpanel, IPCC, inte verkar vara så professionella, dels fotosyntesen sedan undersöker de inte andra orsaker än människans påverkan på klimaten. De struntar i solens påverkan, koncentrerar sig bara koldioxidutsläppen och inget annat, använder tveksamma klimatmodeller, tystar kritiker, bluffar om forskning osv…

  IPCC sysslar med politik,inte vetenskap””

Kommentera Avbryt svar