På fel plats?


SVT:s reporter använde tidigare i veckan detta uttryck om mordet på den 12-åriga flickan i Botkyrka.

”Hon var på fel plats vid fel tillfälle”. Skitsnack. Hon var precis där hon ville vara och vid ett tillfälle hon själv valt. Det hade hon och det har alla hederliga medborgare också rätt till, även i detta land och ingen ska behöva dö p.g.a. dessa val. Men det är något som skaver…

Vet vi egentligen hela sanningen bakom?

En 12-årig flicka ska inte dö. Så är det och de som sköt henne ska jagas, dömas och fördömas. Om detta råder inget tvivel.

Fast frågan ligger och lurar lite i vassen. Även om svenska barn och ungdomar är mitt inne i sina sommarlov, är det verkligen så att en 12-åring ställer klockan på ringning runt 03:00 för att rasta hunden? Jag som själv varit 12 år, säger tveksamt. Vänder man istället på frågan och ställer den så här. Varför tillåter ansvarsfulla föräldrar en 12-åring att vara uppe till 03:00 på natten och varför tilläts hon gå ut vid denna tidpunkt?

Dessutom finns frågan varför flickan valde att gå till ett ökänt ställe där alla vittnar om att ortens småligister håller till?

Något skaver och jag tror att svaren på frågorna finns närmare än vad som hittills kommit fram. Det är spekulationer, jag vet. Oavsett vilket svar som så småningom publiceras, så ska en 12-åring aldrig behöva dö för att det i Sverige vistas individer som saknar allt vad empati och mänsklighet heter.


28 responses to “På fel plats?

 • Kalasbetalaren

  Mycket spekulationer blir det! Bara för att mamman och hennes nya pappa inte var hemma betyder det väl inte att hon måste vara ensam hemma?

  En stor anledning var väl att hon var från Polen. ”Rasisterna” där har ju inte velat betala astronomiska summor för att bli lika fint berikade som oss!

  Där kan barn fortfarande leka ute och man kan vistas ute oavsett tid på dygnet utan att känna obehag eller bli utsatt för brott.

  Tyvärr hade inte flickan anpassat sig till det nya livet i det mångkulturella Sverigeistan!

  Gilla

 • MrR

  Fel plats vid fel tillfälle, Ja jag beklagar verkligen att jag föddes i Sverige !

  Gillad av 1 person

 • Tanten

  Hon bodde hos sin mamma och dennes nya man. Hennes mamma och mannen var på en resa utomlands, så hon var alltså ensam hemma

  Gilla

 • den fete

  det har blivit vanligt att man kan inte vistas på vissa platser .
  det svåra är att veta var .Erik satt i en sandlådan när polisen sjuter två magasin i honnom . då påstår man att han hade rymt och det slulle då vara ett giltigt skäl att sjuta honom.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Fel plats vid fel tillfälle. Det innebär att Sverige har accepterat våldet. Man kan inte röra sig fritt i landet. Staten ska stå för skyddet av egendom och liv och lem. Skydda från inre och yttre våld och hot.
  Hon befann sig nära hemmet på en offentlig plats vid ett Mc Donalds. Inte ute i skogen eller på rymmen.
  En tolvåring som kanske vaknar för att hunden vill ut? Som vill vara duktig, inte väcka förädrarna? Det kanske var hennes egen hund? Mamma säger att ska du ha hund får du sköta den själv? Rasta den och mata den?
  Att skriva om fel plats osv är hemskt för föräldrarna att läsa. Har de inte lidit nog? De kommer aldrig över detta. Dessa frågor ställer de till sig själva.Om inte…Kunde jag hindrat? Gjort annorlunda så att min dotter levt idag?
  För mig finns bara en skyldig och det är den som sköt.
  Ofta ser man att hon blev gängvåldtagen men. Svenska ordet men smyger alltid in. Socioekonomiska orsaker blablabla.
  Sörj i stället att Sverige blivit en våldsam stat ett hatiskt och hårt samhälle. Förr lämnade man dörren öppen.
  Jag hängde nyckeln på en spik vid köksingången. Då visste de att jag var borta. Satt den i nyckelhålet var jag på gården och då kunde de hitta mig.
  BLM är det nya våldet. Man legitimerar våld och hat.
  Sluta med det!

  Gilla

  • G Nordström

   Nä Odalkvinna. Där är fler många många fler som är skyldiga till det som hänt, men de kommer inte ställas till svars för sitt agerande

   Gillad av 1 person

 • He Adamson

  Det är ju absolut något som ”skaver” här. Undrar om någon sett den där hunden i sammanhanget?
  En 12-årig flicka ute med hund klockan tre på natten? Nä, det får man nog ”gå längre ut på landet med” om någon skall tro på detta.
  I TV-aktuellt tisdag kväll vittnade en kamrat till henne att hon sagt åt flickan att gå hem, men hon sa inget om nån hund!
  Varför skulle hon förresten gå till denna plats med hunden, normalt hundrastande brukar väl ske i området där man bor och framförallt när det görs av en liten flicka som inte ens är i tonåren och mitt i natten.
  Nä, här är en ”hund begraven” !
  Men sanningen kommer väl ikapp så småningom.

  Gilla

  • eva

   Jag är uppvuxen med hundar och förstår att det kan verka orimligt att behöva gå ut med hunden på natten. Men hunden kan drabbas av magproblem, särskilt om hunden fått i sig något den inte skulle ha ätit under gårdagens promenad. Jag vet inte hur det är i det här fallet men jag har tänkt att detta är en tänkbar förklaring. Sedan kanske flickan också ville röra sig områden som var upplysta och där det fanns folk.
   Sedan funderar jag över mamman och hennes nye man – hur i hela fridens dagar kan de lämna hemmet, resa bort, och lämna en tolvåring ensam med ansvaret för en hund?
   Det verkar ha skett en förändring där sedan jag växte upp, jag har hört talas om fler föräldrar som låter alltför unga barn ta hand om familjens djur med ett ansvar barnen inte skall ha. T.ex. att en tolvåring slapps ut att ansvara för en kamphund.

   Gilla

   • hllviken

    Hon var inte ensam – hon bodde hos sin pappa, som sov när hon gick ut.
    Hon var i sällskap med två kompisar som var inne och handlade när hon väntade utanför affären.

    Gilla

 • centurion

  Ja, floskler finns det gott om. ”Fel plats vid fel tillfälle”. Skitsnack ! I det nya ”trygga” Sverige blir ju ett dylikt uttalande väldigt motsägelsefullt.
  Fel plats passar ju in på vilket råtthål som helst i detta förstörda absurdiska land. Fel tillfälle passar ju in under hela mandatperioden då denna jönsiga regim låtsas styra. Man går således icke säker någonstans, någon gång.
  Skäms SVT som skuldbelägger offret !

  Gilla

 • Snart fattigpensinär

  Som en hederlig Svensk, går jag inte ut på stan efter att butikerna stängt. Jag undviker även sålunda att besöka krogar och andra nöjestillställningar efter det att mörkret inträtt. Jag trivs bäst hemma tillräckligt långt från den mångkulturella innerstaden. Länge leve en död innerstad.

  Gilla

  • Maja 2

   Som en hederlig medborgare tvingas du att stanna hemma i dag. Vågar man gå hem sent på natten, nej man måste ta en taxi.Vilken taxi ? Många av dem är våldsmän och bedragare.
   Eller som en äldre man råkade ut för.Från Stureplan och några hundra meter hem till en kostnad på 700 kronor med den sk fri taxin!
   Sverige är inte vad det var tidigare.Inga dom för våldsverkare.

   Gilla

 • ruben

  Instämmer i att hederliga medborgare ska inte behöva tänka på var och vilka tider de kan riskera bli skjutna på allmänna platser. Hur kan det accepteras att ungar är beväpnade och skjuter vilt på offentlig plats oavsett om ingen blir skadad? Det borde råda utegångsförbud och om nödvändigt undantagstillstånd tills de är gripna avväpnade lagförda och utvisade oavsett de råkat döda någon eller inte. Hur länge har det pågått utan åtgärder? Sverige har nog av importerade kriminella. Jag har själv växt upp med hund och känner många hundägare genom åren men har aldrig hört talas om att en 12-åring går ut med hunden kl. 3 på morgonen. Lite märkligt kan jag också tycka.

  Gilla

 • gamgubben

  Alldeles rätt vad än anledningen var så är det helt fel och ska inte behöva ske. Men eftersom vi har haft allt för många broilerpolitiker under lång tid, Palme var först, så skedde det. Det vill fortsätta ske så länge vi importerar lycksökare, de som inte orkar med för det är så jobbigt. Må så vara du är fri att ha den inställningen, men du jag är så otroligt trött på att hålla dessa trötta individer med mat och husrum som också är lättstötta och aggressiva och skjuter på allt och alla.

  Gilla

 • Maja 2

  Den här platsen ligger en bit från centrumet. Jag tror att hon ville handla mat från nattöppet ställe. Stäng de på farliga områden typ Botkyrka.

  Gilla

 • Maja 2

  AUG
  15
  Stoppa gatuvåldet! Demonstration
  Offentligt · Anordnat av Klara Rakić

  Lördag 15 augusti 2020 kl. 13:00
  Nästa vecka
  pin
  Sergels torg
  Sergels Torg, Stockholm
  Visa karta

  Stoppa allt våld, sänk åldersgränsen till 15 år för att de skall kunna dömas.

  Gilla

  • Cinna

   Få se om skrik-vänster-människor kommer för att motdemonstrera ”mot rasism”?!

   Gilla

   • Maja 2

    Knappast!
    Vore tacksam om ni spred detta info om demonstration via era facebook.

    Gilla

   • Cinna

    Säg inte det!

    Skulle inte förvåna mig om det dyker upp några ”mot-demonstranter” dvs skrik-vänster, som hävdar att de som demonstrerar mot gängvåldet är hemska rasister som ”stigmatiserar utsatta gängmedlemmar som egentligen är offer för det strukturellt rasistiska svenska samhället”.

    Gillad av 1 person

 • As

  Hundar kan ha magsjuka…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  SD/M kräver efter dödsskjutningen av en 12-årig flicka nu hårdare straff på Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Undrar om de kriminella blir byxis av detta krav från SD och M ?
  Tror personligen inte det…..
  Varför får den här skjutningen så stor uppmärksamhet, skjutningar är ju vardagsmat i Steffes trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
  Kan ju bero på utsatt område och val 2022…..

  Gilla

 • age

  Socialdemokraterna har sålt Sverige
  två gånger;
  – första gången 1999 när de skrev
  kontraktet med Muslimska Brödraskapet .
  – andra gången, i år, när de bjöd bort
  våra ungdomars penga i 35 år.

  ”Brädspelarna i södra Europa ska naturligtvis
  få pension från 50 års ålder.

  Dessutom importerar LANDSFÖRRÄDARNA
  avskräde till Vårt Fosterland i mängder.

  Sverige måste räddas från den totala
  undergången genom att avsätta
  socialdemokraterna!

  Gilla

 • Argus

  Visserligen väcker BO:s förehavanden en del frågor men jag anser att man ska inte behöva undvika vissa platser försatt slippa bli skjuten och vissa tider för att slippa bli våldtagen eller rånad. Det var inte hon som var på fel plats, det var GM och tilltänkta BO tillsammans med ytterligare ett par miljoner som inte har här att göra. Har aldrig haft här att göra och kommer aldrig att ha här att göra.

  Repatriera mera!

  Gilla

  • Cinna

   Det kan ju vara så att hon pga sommarlov fick vara uppe och var vid natt öppet Mc Donalds för att handla mat? Kanske tog hon med hunden för att känna sig tryggare och som det naiva barn hon var ville hon ”kolla in” där äldre ungdomar/vuxna rörde sig?

   I Sverige borde ingen riskera att bli skjuten utanför ett nattöppet Mc Donalds oavsett tid på dygnet!

   Gilla

   • Argus

    Vad jag har förstått som smet hon ut och tog med hunden för att den inte skulle skälla när hon smet in igen.

    Men det hör egentligen inte hit, utan det väsentliga är att alla svenskar alltid ska känna sig och vara trygga, överallt. Det är dags för politiker och tjänstemän att börja tala det språk som nysvenskarna förstår eller avgå. Eftersom de flesta kommer ifrån och ingår i en klankultur bör man slå emot klanen och repatriera den vid grövre brott. Då kommer klanledarna att se till att ynglen sköter sig.

    Man får tala med bönder på bönders vis, med de lärde på latin och med nysvenskar med påkar i värsta fall.

    ”Speak softly and carry a big stick” (Theodore Roosevelt)

    Gillad av 1 person

 • Ahmed Efendi

  Vi behöver en poliskår som är poliser inte är ”kärringar” utan kan uppehålla trygghet och säkerhet.Inte går på pride parader och svamlar om värdegrund..Skärpning!!!!!!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: