Stäng

Med lagens hjälp

INSÄNDARE. Den så utmärkte Johan Westerholm skriver på Ledarsidorna om begreppet ”Lawfare”. Att jämföra med ” Warfare” alltså. Det handlar om att utnyttja landets lagar mot landet själv. Westerholm pekar på hur islamisterna använder detta för att vinna inflytande.

Rolf Malm

Som t.ex i fallet med rättegången mot Ann-Sofie Hermansson. Som frikändes, men där Muslimska Brödraskapet överklagat domen. Men oavsett om de vinner eller inte, så har de ju skrämt många från att kritisera islam. Det räcker ju med att hota om rättegång. Som enskild ställs man oftast mot någon intressegrupp med resurser i form av dyra advokater och en på förhand dömande presskår. Tredje statsmakten har förenat sig med den officiella makten.

Men det är ju inte bara islamisterna som använder svenskt rättsväsende som hävstång för sina intressen. Det sker ju dagligen i stort och smått. När en pensionär anmäls för hets mot folkgrupp för att ha talat nedsättande om Mohammed är det många som ser till att hålla tand för tunga. När Karl Hedin anklagas för olovlig vargjakt, frihetsberövas och i domstol tvingas försvara sig under lång tid, är det många som tiger i vargdebatten. Nu till slut har han frikänts och fått tillbaka sina vapen.

När Aron Flam anklagas för upphovsrättsbrott för sitt bokomslag med en karikerad tiger, inser de flesta att det är bokens innehåll som ska stoppas från spridning. Boken avslöjar det svenska stödet till Hitler under kriget och besvärar förstås socialdemokraterna. Kravallutrustad polis gjorde tillslag en tidig morgon och fraktade bort hela upplagan av boken. De som hunnit köpa den ska spåras upp och tvingas lämna ut sitt exemplar. Jag skriver en ytterligt kritisk bok om den svenska politiska historien och befarar samma behandling. Även om jag väger mina ord på guldvåg, lär man kunna finna någon paragraf för att tysta mig.

När gatukonstnären Dan Park döms till fängelse för islamkritiska teckningar, så aktar sig andra satiriker för att utsätta sig för samma risk. När Susanna Johansson döms till 2,5 års fängelse är det justitiemord. Hon har under 30 år utvecklat en metod att med lågintesitetslaser bota mycket svårt sjuka. Hon anklagas för att ha missbrukat ett stipendum. Ett uppenbart svepskäl för att stoppa hennes verksamhet som inte godkänns av skolmedicinen.

Sverige fördömer Kina för fängslandet av bokförläggaren Gui Minhais. Men när den svenska Kinaambassadören Anna Lindstedt träffar inflytesrika kineser för att hitta en lösning, så anklagas hon för ”egenmäktighet vid förhandling med främmande makt”. Trots att ingen vid mötet företrädde den kinesiska regeringen. Hon anklagas för ”föregiven ställning”. Trots att det är omöjligt eftersom hon som ambassadör har just denna ställning. Hon frikändes ju också på alla punkter. Men det kostar förmodligen hennes fortsatta karriär. Till skillnad mot de politiker som liksom Anders Ygeman låtit svenska hemligheter läcka till utländsk makt. Eller de som ansvarat för nedläggning av den svenska krisberedskapen som nu kostat tusentals äldre livet. Eller de som med oerhört grova klimatlögner stjäl våra pengar. Då blundar rättvisan. 

Exemplen är otaliga. Mest påtagligt under senare tid är väl ”metoo-rörelsen”. Ett stort antal kända personer har anklagats för sexuella övergrepp. Få, om ens någon har dömts. Men det har inneburit total katastrof för många kända män – dömda eller inte. För teaterchefen Benny Andersson slutade det med självmord. För Julian Assange kostade det den mentala hälsan. Att rättvisan däremot inte kan straffa alla dem som begår vidriga våldtäkter mot tusentals svenska kvinnor är en följd av att islam utnyttjar sin möjlighet till ” Lawfare” och har fått oss att glömma den kvinnofridslag som vi var först i världen att stifta. Då våldtäkt var belagt med dödsstraff.

Att Lars Vilks av islam dömts till privat dödscell kan däremot den svenska rättvisan inte göra något åt. ”Det är ett livsvillkor för demokratin att inte överse med de fel och brister som vill kväva den” sa Torgny Segerstedt.

Rolf Malm

Ps. Trots allt skriver jag vidare på min bok ”Sverige 2084”. Om alla skandaler, misstag, idiotiska beslut och rena bedrägerier som undanhållits i den svenska politiska historien. TACK för alla tips och allt ekonomiskt stöd!

Swish 0722 84 70 52, Bankkonto SEB 5005 01 187 30

Kontakt rolflmalm@gmail.com 

Några bilder av Lars Vilks, bilder som han blivit dödsdömd för av islamister…

 

4 reaktioner på “Med lagens hjälp

 1. Vi har en fiende som vet hur ”slipstenen skall dras” och den framgångsrika metoden heter ”Jihad i tre steg”. Någonting för er politiker ”som inte såg det hända”?

 2. Ja visst undrar man varför inte alla ser och förstår, vad som skett har ju tagit sin lilla tid. Först kom han den smarte som valde det parti som fortfarande är en inkörsport till en topposition vid köttgrytorna. Jag tänker på Hasse Alfredsson då han talar om den nye pastorn, som är smart och använder liknelser.
  Nu vet flera att den tiden är förbi om vi som nation skall överleva måste vi snabbt dra i alla bromsar vi har, vi måste förstå att det var fel vad de obetänksamma gjort. Vi måste börja på nytt, rensa ut ogräset, skära av de gamla grenar som om de får sitta kvar förstör hela trädet.
  Trädet Sverige har varit nere för räkning förr, men starka personer mest män har tagit över och rett upp och byggt på nytt.
  Nu bör det gå lättare för det finns kloka starka kvinnor, vi får inte misströsta och tro att vapenmakt ska rädda oss. De som förlorar mest på ett krig är de svagaste och just nu är vi den svagare parten eftersom allt för många tror att våra motståndare tänker som som vi och kan känna empati.

  Det är just det som saknas dem, de är väldigt lika dagens sossar, vilka tror att de är ensamma att tänka de rätta tankarna och att deras ideologi ska anammas av alla. Det är detta som är så farligt, de liksom sina nya bröder ser oss andra som ogräs vilket utan krus kan brännas eller huggas ner.

 3. Det är väldigt enkelt, Sverige är ingen rättstat längre, nu sitter icke lagfarna, politiskt tillsatta, nämndemän, utan någon som helst juridisk kunskap och styr och ställer för medborgarna i rättsprocessen. Den i regeringen som är ansvarig för lag och ordning svarar inte på tilltal. Men så här vill folkviljan ha de. De har valt 7-klövern och de har tagit hit dem och utför nu deras önskningar.

 4. Islamistiska Brödraskapet har i drygt 20 år nu indirekt Sverige styrt Sverige och det är baraen tidsfråga innan Islsam tar över Norden och övriga Västeuropa, det borde till med den dumma konfliktundvikande bekväma och naiva svensken som röstar på den landsförädiska 7 klövern snart begripa !
  Men helt säker på detta är jag tyvärr inte men hoppas innerligt det för annars går det som sagt inom kort käpp rätt åt he……e med Folkhemmet……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: