Noa-chefen: Polisen behöver hjälp, klarar det inte ensam…


BROTTSLIGHET. Det behövs fler som hjälper till för att få ett stopp på skjutningarna. Det säger Stefan Hector, tillförordnad chef på polisens Nationella operativa avdelning, NOA, i SVT:s Aktuellt. För varje kriminell polisen griper finns det någon som är beredd att ta dennes plats, det menar han är en anledning till att skjutningarna inte minskar.

NOA lade ned åtskilliga timmar på Pettersson medan mördare och våldtäktsmän springer lösa. 

– Tillväxten in i de här miljöerna är så stor så att polisen ensam kan inte få bukt med det. Flera måste hjälpa till och då framför allt att bryta tillväxten in i de här miljöerna, säger han.

– Vi kraftsamlade i Malmö under en period och skjutningarna halverades, sprängningarna var nere på tredjedel och tryggheten ökade. Om vi lyckas få de 10.000 anställda som vi velat ha, så kanske vi kan kraftsamla på fler platser. Då kommer vi kunna trycka ner siffrorna. Om det är tillräckligt mycket får framtiden utvisa, sa Hector i måndagens Aktuellt.

Hector säger också att tröskeln för att använda grovt våld i de kriminella miljöerna har sjunkit.

-Pettersson säger att polischefen delvis har rätt. I väntan på de 10.000 anställda som S-regeringen lovat och inte kommer att komma inom utlovad tid så kan Nationella operativa avdelningen, NOA, fundera på vad de lägger resurserna på.

Minns när Pettersson åtalades för att ha ”lånat” en bild på Facebook. Polisen/åklagaren sa inte till fotografen att försöka göra upp med mig. Normalt ska fotografen be mig ta bort bilden och/eller kräva betalt för den. I det är fallet drog NOA igång en stor apparat och skickade en polis från Stockholm till Nyköping för att förhöra mig, och då kom de ändå lindrig undan eftersom jag lovat att åka in till Polisstationen i Nyköping så det slapp leta efter mig i Södermanlands skogar. Det resulterade i ett förundersökningsprotokoll, FUP, på 64 sidor för en sak som vi var överens om. Jag hade ”lånat” bilden och erkänt det och fotografen ville ha bort bilden och ersättning. Polis, åklagare och domstolar borde aldrig ha blivit inblandade. Jag fick alltså aldrig chansen att ta bort bilden eller betala för mig.

Stefan Hector, hur många sådana skitsaker sysslar ni med av politiska skäl? 

 • KD-politikern Sara Skyttedal stämde Dagens Nyheter för att de publicerat bilder tagna från hennes Facebook. Det hade Dagens Nyheter rätt att göra enligt domstolen.
 • Pettersson publicerade en bild från Facebookgruppen #vistårinteut. Jag fick dock inte göra samma sak som DN och återge dagsaktuella händelser.
 • Två likartade fall med olika utslag. Jag menar att domen är politisk. 

Men naturligtvis är det viktigaste att minska antalet kriminella. Släpp inte in i landet, visa ut och lås in resten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Noa-chefen: Polisen behöver hjälp, klarar det inte ensam…

 • ruben

  Allmänheten har alltid hjälpt polisen förr. Men polisen vill ju inte ha hjälp av allmänheten nuförtiden pga. att de kan vara rasister. Därför skyddar polisen brottslingarna i första hand och ger sällan ut signalement. Vad polisen bör få assistans med tycks vara mer våldskapital och vapenpersonal och då är det militären, som bör stötta.

  Gilla

 • Lisa.

  NOA får nog ännu mer utmaningar framöver, Morgan har för avsikt att öka inflödet av brottslingar.
  De behövs till nästa val.

  Gilla

 • compulsoryunion

  NOA, Corona och åldringsbedragarna har gemensamt att följer minsta motståndets lag, lättast är att ge sig på obeväpnade åldringar. Gamlingar säger aldrig ens horunge, ska knulla din mamma, gamlingar bara faller till föga.

  Gilla

 • compulsoryunion

  NOA betyder NO Abide = inte lyda, eftersom polisen nonchalerar sitt uppdrag att utvisa 17 000 redan dömda till utvisning vilka stannar i Sverige och bl.a. gör brott, trångboddhet i Coronatider osv

  Gilla

 • Onkel Björn

  Hector har ju rätt. Finns inte en poliskår som inte behöver allmänhetens hjälp. Men för att hjälpa polisen behöver allmänheten kunna känna att polisen finns och att man har deras stöd. Repressalier från kriminella är ju tyvärr inte så ovanligt nuförtiden.
  Och att skylla på underbemanning är dåligt. Gör om organisationen, gör om arbetssätt och rutiner så kommer man ganska långt och får ut fler poliser på gatan.

  Gilla

 • Tony

  En annan anledning kan ju va att inflödet av nya kriminella
  aldrig avstannar.när? När man låter asylrätten stå över en
  pandemi, då är man inte seriös!

  Gilla

 • centurion

  Men hur var det nu statsministern sa ? ”Vi har aldrig kritiserat islam”. Såg ni svettpärlorna i pannan på´n. Hade han ett vapen riktat mot sig ? Var han hotad på något annat sätt ? Det luktar utpressning.
  ”Vi kommer heller aldrig att kritisera islam”. Detta uttalande är ju om möjligt ännu mer häpnadsväckande. Hur kan han veta det i förväg ? Han vet väl inte vilka kommande övergrepp som väntar. Eller vet han det och ändå accepterar detta ?
  Svaret är att finna i avtalet med muslimska brödraskapet(något systerskap ska vi knappast räkna med…) och sveriges muslimska råd. Detta avtal ställer till ett helvete för oss tjänstehjon och skatteslavar, medan såssarna skördar frukterna genom att säkra rösterna i kommande val.
  Islamisterna är således helt oantastliga oavsett allt djävulskap som väntar. Räkna inte med att några gäng kommer att knäckas så länge såssarna regerar och de avtalade rösterna är säkrade.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Utvisning varje gång någon använt vapen på allmän plats givetvis. Är de under 18, ska målsman plus eventuella syskon under 18 förstås utvisas tillsammans med den minderårige brottslingen. Om man nu vill bli av med problemen, jag vet inte? Därför är jag angelägen se vad en ny regering kan och vill åtgärda för Sverige och svenskarna.

  Gilla

 • Kardanaxel

  Jag hjälper gärna till. Ge mig en pistol, en kpist, några lådor patroner och ett förordnade.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  LJUGERIET, HYCKLERIET och IDIOT FÖRKLARA SVENSKAR, DET GÅR BRA !

  Fråga:
  Hur ser man att Stefan Löfven ljuger ?

  Svar:
  Han rör på läpparna !

  Gilla

 • Olof.p

  Detta säger jag till alla journalister, socialdemokrater och vänsterfeminister, fatta att ni är ena jävla idioter som har misslyckat katastrofalt i det ni gjort. Gå och lås in er i någon källare och låt Jimmy Åkesson och Sverigedemokraterna reda ut det ni ställt till med.

  Gilla

 • Noa-chefen: Polisen behöver hjälp, klarar det inte ensam… — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Noa-chefen: Polisen behöver hjälp, klarar det inte ensam… — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Nisse

  Såg på sportprogramet i går med Magdalena Forsberg o Tony Rickardsson vilka fantastiska idrottare riktiga Svenskar och inge jävla Stefan import….

  Gilla

 • HB

  Eftersom allting bara eskalerar, så kommer det snart att bli nödvändigt att sätta in militären eller medborgargarden med befogenheter.

  Annars kommer folk att ta tag i saken med egna händer.

  Att ”Befinna sig på fel plats”, gäller bara krigsområden eller områden man blivit Avrådd att besöka, eller om en olycka eller naturkatastrof inträffar.

  Så var inte fallet med den 15-åriga flickan.
  De ansvariga för den 15-åriga flickans död, precis som med Drottninggatan, är Politikernas fel!

  Gilla

 • Maja 2

  ”Grov stöld”. Låter som en kassaskåpssprängning med dynamit.

  Gilla

 • ponnsan62

  Ge oss vapen då!
  Ponnsan

  Gilla

 • hllviken

  Den politik som förts de senaste åren är hatbrott mot det etniskt svenska folket.

  Gilla

  • HB

   Även invandrare drabbas av våldet.!
   Problemet för många av dom är att de kanske bara hörs i Sina kanaler, och blir mobbade av MSM precis som svenskar.

   ”The Show Must Go On!!!”

   Gilla

 • messkalle

  Petterssons blogg är som vanligt lysande upplysande. Han har rätt, NOA ska göra vad dom kan om dom får för Steffan. Polismyndigheten är direkt underställd regeringen. Vill inte, vågar inte regeringschefen göra: ”Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige.”, är han en fegis
  – Pk-media borde jaga Steffan och fråga vad han menar. Kanske pk också är fega och vågar inte. Ynkligt, när även invandraren ha ett tryggare samhälle eftersom de sannolikt kommer från krig och elände.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Korruptionen och oärlighet samt hyckleriet är precis enligt regeringens agenda.

  Rättvisa, Trygghet, Sanningen, Förstånd och Ansvar ska motarbetas samt måste döljas till varje pris.
  Sverige och svenskarnas undergång ska genomföras.
  Dumhet och brott måste det värnas om, så länge det drabbar svenskarna.
  // Hälsningar Landsförrädarna.

  Pettersson, en eloge till dig som orkar stå ut ☀️☀️☀️☀️☀️

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: