Afghanen Martin Gholami döms gång på gång men är ändå kvar i landet


BROTTSLIGHET. Martin Laeik Gholami, född 1993, och medborgare i Afghanistan dömdes den 23 juli 2020 för stöld och ringa stöld vid två tillfällen till fängelse 1 månad. 

Martin Gholami förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret. Samtliga avsnitt omfattar tillgreppsbrottslighet. Den 16 oktober 2018 dömdes Martin Gholami för stöld till skyddstillsyn.

Därefter dömdes han den 13 december 2018 för stöld, ringa stöld och två fall av ringa narkotikabrott till fängelse i tre månader. Han blev villkorligt frigiven den 17 januari 2019 med en återstående strafftid om en månad. Den månaden förklarades helt förverkad i nästa dom som meddelades den 22 februari 2019. Han dömdes då för tre fall av stöld till fängelse i fem månader.

Den 24 maj 2019 blev han villkorligt frigiven med en återstående strafftid om två månaders
fängelse. Dessa två månader förklarades helt förverkade i dom den 29 januari 2020.
Martin Gholami dömdes då för stöld vid två tillfällen till fängelse i två månader. Den 2 april 2020 blev han villkorligt frigiven med en återstående strafftid om 40 dagar. Prövotiden går ut den 2 april 2021.

Av genomförd personutredning framgår bland annat följande. Utifrån samlad information bedömer frivården att det finns ett övervakningsbehov då det föreligger hög risk för återfall i likartad brottslighet och ser ett behov av stöd och kontroll gällande Martin Gholamis kriminalitet. Tidigare övervakningar innehållande behandlingsprogram inriktat mot kriminalitet har emellertid inte fyllt den brottsförebyggande funktion som önskats då Martin Gholami återfallit i brott efter påbörjad
behandling.

Frivården bedömer att förutsättningar för en skyddstillsyn saknas. Martin Gholami har vid huvudförhandlingen anfört synpunkter på återstående strafftid i belastningsregisterutdraget. Han anser att den tid han suttit frihetsberövad i mål B 792-20 ska avräknas.

Åklagaren har uppgett att Martin Gholami häktades i mål B 792-20 den 20 februari 2020, samma dag som han började verkställighet av domen i mål B 5877-19 och att den återstående strafftiden är korrekt angiven.

Kostnaden för försvaret ska, med hänsyn till Martin Gholamis ekonomiska situation, betalas av staten.

Martin Gholami har skyddat adress.

-Pettersson undrar varför herr Gholami är kvar i Sverige. Han begår brott efter brott och åker troligen fast bara för en bråkdel, han har av någon anledning skyddad adress och bara det borde innebära att han skickas hem till tryggheten i Afghanistan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Afghanen Martin Gholami döms gång på gång men är ändå kvar i landet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: