Stäng

En bok jag rekommenderar

Jag har äntligen läst boken Det lilla landet som kunde av Jens Garman och Mustafa Panshiri. En bok jag starkt rekommenderar och inte bara för att Petterssonsblogg nämns.

Ett kapitel i boken heter ”En definitionsfråga” och i detta får en rad politiker, journalister och opinionsbildare förklara hur de vill lösa den misslyckade integrationen i Sverige. Ett misslyckande som är på väg att få katastrofala följder och som t.o.m. belyses allt oftare i andra länder.

En av de som fick frågan är Fatemeh Khavari, afghanskan som flydde hit från Iran. Hennes bidrag ser ut som följer.

”Integration har inte en utan två sidor. Ställer ni den frågan bör ni samtidigt fråga vad politiker ska göra med de svenskar som inte vill integrera sig med nya svenskar. Svensk integrationspolitik lägger just nu allt ansvar på invandrare. När bara ena sidan försöker integrera sig kommer man aldrig hela vägen”

Låter lite som Mona Sahlins (S) bevingade ord från P1 Morgon den 17:e maj 2001: ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka”.

Problemet med Khavaris framförande är framför allt ett. De som kommer till Sverige väljer att göra det. Vi som har våra rötter i Sverige sedan åtskilliga generationer har inte valt att de ska komma. Därmed ligger huvudansvaret på de som gjort valet och inte hos de som med hjälp av skattemiljarder tvingats välkomna. Många som kommit har självmant valt att ta ansvar, andra har tvingats till det, medan många ihärdigt vägrar. Det katastrofala misslyckande som kallas integration visar att allt för många tillhör gruppen som vägrar integrera sig i det samhälle de valt att leva i.

Vart tog förresten Fatemeh Khavari vägen? Ett tag syntes hon ständigt i svenska medier och andra sammanhang. Efter avslöjandet att hon upplåtit sitt pass till andra afghanskor är hon som uppslukad av jorden. Fortfarande på semester i Iran?

7 reaktioner på “En bok jag rekommenderar

 1. Ta bort alla bidrag till de som kommer, av det vi spar satsa 50% på bättre kontroll av de som kommer och se till att alla med avslag verkligen skickas tillbaka.
  Då möjligen att vi kan få en liten förtjänst så småningom.
  Men framförallt rösta rätt vid nästa val.

 2. Jens Ganman tillsammans med Magnus Carlsson har åstadkommit denna fantastiska film. En satir om svensk politik och dess ”värdegrund och Sverigebild”.

 3. Håller med – en nedrans läsvärd bok. Måhända mer läsvärd är Jens Ganmans senaste; ’En Brunråttas Bekännelse’. Läs den också !
  Mvh/TJ

 4. Boken är klockren, Jens Ganman är ju väl insatt i vinklandet från media. T-shirten har har på en del bilder talar ett klart språk ”Östersunds-Posten gör dig dum i huvudet” är ett gott exempel på tydlighet. ÖP är ju dessutom Centerpartiets tidning,,, så visst vet Jens vad han talar om!
  Mustafa är ju god analytiker och dessutom enormt klipsk, så boken är närmast en bibel, för den som söker vart att hitta felen och vem som gjorde vad, eller motsatte sig vansinnet. Kluriga killar dom två. Värt vart enda öre!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: