Regeringen vill uppenbarligen inte göra något åt brottsligheten!

BROTTSLIGHET. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare, står det i regeringsformen som är den grundlag som utgör grunden för vår demokrati och som beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

Justitieminister Morgan Johansson struntar i folket och grundlagen. Pressbild från socialdemokraterna.

Vad händer när folket väljer en riksdag som bestämmer att regeringen ska göra något åt de utländska inbrottsligor som härjar i landet och förstör för tusentals svenskar?

Uppenbarligen ingenting, för riksdagen uppmanade år 2015 regeringen att komma med förslag på en ny brottsrubricering, inbrottsstöld, för denna typ av brott. Det nya brottet skulle anses värre än grov stöld, vilket är det värsta en inbrottstjuv kan dömas för i dag, och ge minst ett års fängelse. Trots att utredningar gjort som kommit förslag gör regeringen ingenting.

Det har föranlett Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell att anmäla ansvarigt statsråd, justitieminister Morgan Johansson (S), till konstitutionsutskottet (SVT 31/7).

Det är inte rimligt att det ska gå minst fem år innan regeringen lägger fram ny lagstiftning. Det är dessutom inte första gången som regeringen drar fötterna efter sig i genomförandet av riksdagens, d.v.s. folkets önskemål.

NWT.se

-Pettersson undrar hur länge Regeringen och justitieminister Morgan Johansson (S) ska tillåtas bryta mot Sveriges grundlag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Regeringen vill uppenbarligen inte göra något åt brottsligheten!

 1. I en Sosseregering kan vilken fjant som helst bli juststieminister
  vilket den nuvarande är ett tydligt bevis på, när man tar så
  lätt på det uppdrag han är satt att sköta borde avsked utan lön
  vara ett lämpligt straff.

  Hans Jönsiga tilltag att ställa upp på en debatt och sen vägra att
  uttala sig i debatten men ändå kasta skit på motståndaren
  är till och med för lågt för Sosseriet, som tydligen är ett gungfly
  utan botten!

 2. Det är som om det är bestämt att Sverige skall vara brottslingarnas paradis: låga fängelsestraff, förhållandevis bekväma fängelser, underfinansierad och underbemannad polis, om du försvarar dig eller någon annan mot en brottsling vet du aldrig om det blir du eller förövaren som hamnar i fängelse…
  Gissar att den politiska viljan här är lika obefintlig här som när det gällde att kriminalisera terror-resor till IS.

 3. Det hade låtit bättre, och antagligen blivit ett bättre resultat, om man kunde anmält honom för konstitutionsdomstolen.

Kommentera