Stäng

Myten om det rika Sverige

INSÄNDARE. Vi har råd säger politikerna. Vi är ett rikt land. Men det var länge sedan vi var rika. Vi håller oss dock med världens högst betalde statsminister. Löfven tjänar 2.016.000/ år. Men han fick väl löneförhöjning nyligen med 48.000/år. Som jämförelse får Tysklands Merkel två miljoner jämt. Vi är definitivt det fattigaste landet i Norden. Första halvåret i år är Sveriges underskott 71,4 miljarder. 170 miljarder sämre än motsvarande förra året. För helåret beräknas underskottet till mer än 300 miljarder. Det kan bli mer om coronakrisen blir långvarig.

Rolf Malm

Räknat i förmögenhet per vuxen ligger vi tredje sist inom EU. I Norden ligger vi sist. Räknat i USD avrundat till 1000-tal:

 • Island  166
 • Norge 71
 • Danmark 59
 • Finland 56
 • Sverige 42

Kronan faller som en sten. Sedan 2015 har en euro blivit 3 kr dyrare. Importerad mat och annat blir dyrare. Vi har de mest skuldsatta hushållen i Europa. Per capita är vi skyldiga 427.000 kronor. Bara danskarna har större skulder. Vi betalar den näst högsta EU-avgiften, bara Nederländerna betalar mer. Men vi får nästan minst tillbaka. Sverige får 1,6 miljarder i EU-bidrag. Polen får 17,4 miljarder. Frankrike 13,2 miljarder.

Vi tar emot flest migranter i EU. På listan över världens alla länder ligger vi sjua. Men i de flesta länder i topp på listan finns flyktingarna i spartanska läger. Här delar de den svenska välfärden. Kostnaderna för värdländerna kan inte jämföras.

 1. Libanon – 156/capita
 2. Jordanien – 72
 3. Turkiet – 45
 4. Sverige – 25

Sverige betalar mest u-hjälp. 50 miljarder om året. 1,01% av BNP. Endast tre andra länder når upp till FN:s mål om 0,7% av BNP. Luxemburg, Danmark och Storbritannien. Vi betalar också mest per capita till FN:s gröna fond. 4,7 miljarder. 59 dollar per svensk. Finland 8 dollar, Danmark 12 dollar, Tyskland 12 dollar. Om Sveriges bidrag istället gick till våra 375.000 fattigpensionärer, skulle de få 13.800 kronor var.

Steget Efter

Nu har dock EU lyckats lura av Stefan Löfven ytterligare miljarder till EU:s ”återställningsfond efter corona”. Sverige ska betala sin del av de 8000 miljarder som ska delas ut till länderna i södra Europa. Länder med låg skatt och där man pensioneras vid 55 år. De ska hållas under armarna eftersom de är viktiga exportmarknader för Tyskland och Frankrike. Dit miljarderna efter en omväg via Spanien, Italien etc återvänder. Det hela är alltså ett räddningspaket för euron. En klubb Sverige inte är med i. Pengarna ska lånas upp och sätter oss i en skuld som våra barn ska betala. Det kommer de inte att klara. Vi är för evigt fast i EU:s garn. Med ett penndrag har man avskaffat den svenska demokratin. Löfven lovades i gengäld en liten rabatt på EU-avgiften. Inte ens den tycks han få. Tvärtom kommer EU-pamparna att kräva att få direktbeskatta det svenska folket. Den som är satt i skuld är inte fri sa ju hans företrädare. Vi kommer snart inte att behöva någon svensk regering. Den nuvarande kan vi leva utan, men vi överlever inte utan fosterland. Det går som för Ebberöds bank. Vart fan är Sverige på väg, som Evert Bäckström brukar säga.

Rolf Malm

Ps. Det finns otaliga exempel på hur politikerna fattat nästan lika vansinniga beslut. Som de ägnat större del av sin tid för att sedan dölja i den svenska, politiska historien. Skandal på skandal, bedrägeri på bedrägeri. Det tar aldrig slut inser man när man som jag gräver i arkiven för att skriva boken ”Sverige 2084”. Jag får dagligen tips och referenser om lögner, halvsanningar och rena olagligheter som grävts ner i den politiska kökkenmöddingen. Löfven kunde ha lagt in veto mot detta vansinne. Istället genomför han det största bedrägeriet mot svenska folket någonsin! Tack för all hjälp och allt stöd!

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30, kontakt rolflmalm@gmail.com

Steget Efter

15 reaktioner på “Myten om det rika Sverige

 1. Allra värst är, att Sverige inte har varken lagstiftning o/e exekutiva organ för att ställa den församling av inkompetenta, korrupta stolpskott till personliga ansvarstaganden, dvs tjänstemannaansvar och författningsdomstol (opolitisk). Och det är en lång process nödvändig för att etablera slikt. Dessutom saknas det kvalificerade personer som vill/kan ta sig an att ’städa’ upp/bort ’systemet’ – ’den svenska modellen’. Som allom bekant städas trappor uppifrån och ner… Högsta tid för att sätta hela landet under tvångsförvaltning, entlediga SAMTLIGA politruker i förvaltningar och myndigheter, i rikshospitalet och påkalla hjälp för att leda/ansvara/genomföra tvångsförvaltningen. As-is har vårt(?) fosterland inte en snöbolls chans i hum-hum att överleva, brace for impact!
  Arma Land ! 🙁

 2. Svetsarn hade inte folkets mandat att skriva på.
  Svetsarn är inte folkvald, han är tillsatt av Björklund och Annie Lööv.
  Avtalet är ogiltigt.

 3. Har sagt det igen, och säger det igen – vår del i corona paketet skall betalas i EUR.

  Vi är inte med i eurosamarbetet, vi kör med krona och betalar runt 10 kronor för en euro – i dagsläget.

  Vad händer med vår skuld i EUR om kronan förlorar dramatiskt i värde mot EUR?

  Samma med vår avgift till EU, om nu man måste betala säg 1000 SEK för en EUR, har vi då så mycket pengar i hela landet att vi fortfarande kan betala vår medlemsavgift?

 4. Varför leds Sverige av så usla ledare när vi har förståndiga
  människor som Lars Bern o Mikael Willgert?

 5. Ja, vi är rika…. Fråga många pensionärer
  300 000 fattigpensionärer, som har ca 7000 f skatt, ytterligare 300 000 har under
  10 000/mån. Många har arbetat sedan
  tonåren, de lever i skuggan av fattigdom.
  Gå t socialen? Den här generationen
  kämpar hellre på f dem är socialen en
  skam. En skam f Sverige. Arma land.

 6. Det märks överallt hur usla politiker Sverige har haft i många år,
  om vi tar Island som nästan var konkursmässigt för några år
  sen åtminstone deras banker,och idag det rikaste av alla
  Nordiska länder, deras naturtillgångar består nästan bara
  av fiske, och då Sverige, med alla naturtillgångar på sista
  plats???

  Men Island med sina förståndiga politiker skyfflar inte pengar
  över jordens alla länder medan Sverige sprätter ut dem
  ungefär som om det varit politikernas egna tillgångar,
  kort sagt så skiter dom i hur det går för landet bara dom
  själva får lysa i tron att andra tycker dom är rediga,
  dom flesta länder garvar åt våra så kallade ledare!

  1. Tilläggas kan att deras pensionärer har en pension det går att leva på medan Sveriges får bli uteliggare eftersom Svenska politiker fått för sig att dom har större ansvar för andra länders folk.

  2. Beträffande Island; dåvarande regeringen använde pensionsfonderna till att stötta upp landets ekonomi vid kraschen samt lät centralbanken överta företags samt privatpersoners valutaskulder.

   Detta betyder att alla förutsättningar finns för att dessa gamla skulder kan ställa till med en rejäl soppa återigen de närmaste åren.

   Minns att det inte är c19 som orsakat den globala krisen, c19 har bara påskyndat utvecklingen som var klart skönjbar tidigt 2019. Hint, varför var oljan så billig 2019 ?

 7. Svensk Webbtelevision.

  Lars Bern kommenterar i detta samtal med Mikael Willgert beslutet kring EU:s stödpaket. Han anser att Stefan Löfven har blivit grundlurad.
  Sverige skuldsätts för generationer. (Publicerades 30 juli 2020. Speltid 44:07)

 8. Inte att förglömma Kommunernas underskott, och upplåning via bl.a Kommuninvest (snart ikapp stadsskulden i nuvarande takt), och hushållens skulder, bolån mm.

  Räknat per capita kan det se bättre ut med hushållens skulder, men det beror till stor del på ett fåtal riktigt välbeställda som ger ett högre medelvärde per person.

  Gemene man har oftast bolån, eller andra skulder, och lågt sparande.
  Att jfr med flera europeiska länder där man äger sina bostäder skuldfritt, och har en större buffert i form av sparkapital.

  Sen välfärden som går på knäna och höga skatter, stort mörkertal med arbetslösa och bidragsberoende. Jodå så atte, Sverige e ett rikt land.

 9. Och vad är den totala skulden, den pratas det mindre om
  märkligt!!!
  Rolf! härligt att du orkar unge man!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: