Motiverad fråga

Så sent som för en månad sedan var många inom bärbranschen kritiska mot att thailändska bärplockare nekades att komma till Sverige p.g.a. pandemin. ”Näringen står nästan och faller med thailändska plockare”, sade en av dem.

Nu har reglerna ändrats och nu väntas tusentals thailändska bärplockare till de svenska skogarna, men…

Med tanke på att företagen måste garantera bärplockarna en lön på 22 000 kronor i månaden, att de går 575 000 människor arbetslösa i Sverige, att knappt 800 000 svenskar är försörjda med bidrag och att den snabbaste vägen till integration är jobb, så är den här frågan högst motiverad.

26 thoughts on “Motiverad fråga

 1. Annicka Carlsson, Verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen i Filipstad sa bl a …

  ”Det finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter.”

  Inslaget kommer vid c:a 38:18 in i videon nedan.

  Uppdrag granskning – Larmet från Filipstad (Publicerades 28 aug. 2019. Total speltid 55:54). Se och lyssna gärna till hela videon, som avslöjar det erbarmliga tillståndet på arbetsmarknaden mm som är en direkt följd av det pågående haveriet med massinvandringen till Sverige de senaste årtiondena.

 2. Varför skulle en muslim böja knä inför en jordgubbe eller ett blåbär,
  Det ingår ju i sveriges försörjnings stöd att de får det på tallriken som en del av integrationen.
  Som svensk får du betala dyrt för både jordgubben & blåbäret samt integrationen och absolut inte få ett skit extra för den summan mer än höra från EU att du är en snål jävel??

  Har allmänheten uppfattat detta att vi svenskar är snåla jävlar som inte ger bort mer pengar till EU’ s sämst skötta länder!!
  Då är det dags att börja lyssna på allvar, då vi är ett av det mest skuldsatta landet, som ger bort absolut mest i hela förbannade EU och samtidigt får skit kastad efter sig.
  EU gemenskap kallas denna galenskap.

 3. Damernas klädsel gör sig inte i blåbärskogen. För mycket tyg och det kan bli fläckar av blåbären. Svårt att röra sig bland ris, kvistar, stenar i denna klädsel med mycket tyg men slöjorna borde skydda mot all mygg, alla flugor och andra flygfän som snurrar runt en när man plockar bär.

  • Men där är ju gott om herrar som bara fördriver sin dag med att sitta på cafeer och röka vattenpipa? Dom hade mått bra av att göra något för dom generösa bidrag som öses över dem?
   Förresten är det tillåtet att röka vattenpipa i rökförbudens Sverige?

   • Svar ja, det är tillåtet – för vissa. Svar nej, det är inte tillåtet – gäller för de flesta. Allas lika värde tillämpad i praktiken. Det är lite svårt med logiken här men vad gäller politik följer logik och tillämpning sina egna, outgrundliga lagar och stigar.

 4. Till utanförskapsområdet Rinkeby med omnejd behöver PK-journalisterna inte åka och fråga varför personerna inte plockar bär och får en egen inkomst.

  De arbetsföra invånarna där är redan strängt upptagna med diverse heltids-sysselsättningar som de själva har valt …

  https://static-cdn.sr.se/sida/images/2795/3569169_1440_900.jpg

  https://samnytt.se/wp-content/uploads/2018/02/svt-hora.jpg

  Bildkällor: Två skärmdumpar från SVT

 5. Det räcker att ta en cykeltur på landet runt Malmö, för att se vilka grupper som är intresserade av att jobba med bärplockning eller annat säsongsarbete inom jordbruket.
  Du ser inga av de ”nya” där ute, för de blir ändå försörjda av skattebetalarna.

 6. Fullständigt hål i huvudet att tillåta folk från Thailand att komma hit. Alla miljömuppar var är de nu, helt onödigt att resa med flyg när det finns folk i överflöd här vilka vi redan betalar för.
  Ge dem chansen att visa att de vill jobba, berätta att tar ni inte bärplockarjobb så drar vi in bidragen. Tala också om att de som ställer upp och jobbar kommer att ha större chans att slippa bli utvisade.
  Det är hög tid att våra slappryggar till myndighetspersoner visar var skåpet skall stå, ta jobbet vi erbjuder eller det blir hemresa.
  Börja behandla migranterna lika som ni behandlar oss som alltid får ta notan!

  • Bättre förslag gamgubben. Om de inte plockar ihop bär för 22 000 så blir det genast en enkel biljett hem.

  • Lönen betalas av privata företag som förväntar sig ett resultat av utgiften. Privata företag vill inte lägga 22000 på nån lat nån jävel som är ovillig att jobba, bara för att ”sysselsätta” en individ som har fuskat sig in i Sverige.

   Jag skulle själv aldrig anställa en sådan ”nyanlänt” på ett jobb där denne förväntas prestera utan direkt uppsikt. Däremot skulle jag anställa en Thailändare till ett slitsamt och ”enkelt jobb”vilken dag som helst.

   Inser detta, majoriteten av dessa sk ”nyanlända” duger inget till!

 7. FÖR ÖVRIGT ANSER JAG:
  Jag tycker inte att organiserad bärplockning i industriell skala ingår i allemansrätten.
  Jag tycker att det är grov stöld.
  Dessutom tycker jag som Lapparna. Ta bort vargen.
  Lapparna höll Norge och Sverige vargfritt i 200 år. Det tycker jag var utmärkt.
  Tomas.
  (Jag bor i Trbg och är inte skogsägare.)

  • Gå gärna in på YouTube: education4future
   Lyssna på föredraget
   ”Karl Hedin & Arne Weinz – Skrämmande rättsövergrepp i Sverige.”

   Jag tycker att Sverige är en terrorstat.

   Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) står över lagen. Tjänstemän och politiker kan begå brott, enligt Brottsbalken, mot medborgarna utan att riskera att straffas. Det beror på korruptionen i det så kallade rättsväsendet.
   T.

  • Håller helt och fullt med dig gällande övergreppet på allemansrätten! Att hyra in människor som rensar myrarna på bär är ej ok i mitt tycke, då får man i så fall köpa mark där de inhyrda jobbar åt en.

   • Allemansrätten begränsar t.o.m en bonde att bevaka sina får, när de ser främmande människor bland sina djur i onda avsikter. Därför försvinner massor med får, hästarna blir skadade ,mm.
    Sverige är ett underligt land. Man kan alltså inte påkalla hjälp av polisen om man skulle behöva hysa ut folket från sina ägor.

 8. Annie Lööf sa, hon kunde se 40 miljoner innevånare i Sverige, om de hade jobb och bostad. Man talade om s k enkla jobb, i en tid där kraven på jobbsökande ständigt ökar.
  Vilka usla och lögnaktiga politiker vi fått i landet.
  Tänk om alla var goda, omtänksamma, humana och toleranta. Så fungerar inte människorna eller djuren.
  Vi lever och utvecklas av konkurrensen. Annars hade vi levt kvar i stengrottorna.

 9. Politikern på den högsta maktpositionen i Sverige påstod att han ” … inte såg någonting komma … ” har också sagt det här om många av dom som han ändå lagt märke till att dom kommit …

  https://cached-images.bonnier.news/swift/bilder/media/c459f63fbdc2f96a20179268f30c8a37.jpg

  Han anklagades då för SD-retorik efter ett Facebookinlägg (Publicerad: 11 April 2018)

  Bild- och textkälla / Läs mer på:

  https://www.resume.se/kommunikation/pr/lofven-anklagas-for-sd-retorik-efter-facebookinlagg/

 10. Just nu sitter en Imam i SVT och berättar för två hycklande fjäskande och vänstervridna programledare om årets uteblivna vandring till Mecka på grund av Corona !
  Vidrigt, nu stängs TV:n av…….
  Finns alternativ media att se och lyssna på bland annat SwebbTV.

  • Flera inslag om detta i SRP1. Med andra ord, en världshändelse övriga lyssnare måste vara intresserade av och samtidigt känna ett beklagande över alla muhammedaner som inte kan åka på denna vallfart. Vilket bekymmer!

 11. Kan ngon tänka sig en afrikansk
  inföding plocka bär i skogen?

  Kan någon tänka sig ett spöke med
  sopsäck över huvudet plocka bär?

  Kan någon tänka sig att en invällare
  vill plocka bär i skogen när denne får
  all inclusive ändå?

  Kan någon tänka sig en muslimsk kvinna
  gå med rumpan i vädret och plocka bär?

  Kan någon tänka sig att en svensk
  kvinna kan plocka bär i skogen tillsammans
  med muslimska män utan att bli
  våldtagen?

 12. Varför Thailändska bärplockare, det finns idag garanterat MINST 1,5 miljoner importerade icke kristna raketforskare i Sverige som inte jobbar utan bara parasiterar på berömda svenska bidrag som den landsförädiska 7 klövern är så stolta över och öppenhjärtligt delar ut till icke etniska infödda äkta svenskar som inte bidrar med eller kommer att bidra med något för Sverige !
  Varför inte skicka ut dessa arbetsskygga i skogen men det vore naturligtvis rasistiskt och strida mot de mänskliga rättigheterna…
  Vad säger BLM ?????????
  Främling i sitt eget fosterland gäller numera.
  Extremvänstern har totalt tagit makten i Västeuropa och även till stora delar i USA, det ruttnar inifrån.

Kommentera