”Flyktingar” anländer till Italien med sällskapshund och smycken

INVANDRING. Matteo Salvini är en italiensk invandringskritisk politiker, ledare för det politiska partiet Lega Nord och mellan juni 2018 och september 2019 vice premiärminister och inrikesminister i Italien. Salvini har lagt ut en film på twitter från den italienska ön Lampedusa.

Matteo Salvini skriver att det är höjden av förnedring av Italien och italienarna som orsakas av den styrande konkursregering. Italienarna är nu ett skämt utomlands.

Salvinis korta film har fått stor uppmärksamhet, det visar så kallade flyktingar från Tunisien som anländer till hamnen på ön Lampedusa i Italien. ”Flyktingarna” ser ut som en flock rika turister på utflykt.

När Salvini var inrikesminister hade han nästen fått stopp på färjetrafiken med ekonomiska migranter, nu har vänsterregeringen som tog över öppnat hamnarna på vid gavel.

Lampedusa, Italien

– Pettersson säger att kommer dom inte hit får vi ändå vara med att betala…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “”Flyktingar” anländer till Italien med sällskapshund och smycken

 1. På ett lyxhotells restaurang i Milano 2006 vid ett bord satt där två flickor i 10-11 års åldern iklädd hijab(slöja) tillsammans med två kvinnor med samma mundering samt en man i deras sällskap. Dessa två flickor hånskrattade och pekade finger mot mig och mitt sällskap uppmuntrade av de vuxna i deras sällskap. De var med på samma flygplan som oss från Kastrups flygplats. Det var på vintern och det snöade kraftigt så planet var kraftigt försenade så vi fick kost och logi som kompensation från flygbolaget. Dagen efter skulle vi iväg till flygplatsen men i väntan bjöds vi på lunch av hotellet. En servitör tyckte att en arabisk man (Antog att han kom från Saudiarabien eller Jemen) var så ensam så han föreslog att vi skulle göra honom sällskap tillbords. När jag sträckte fram min hand vägrade han att ta den. Jag slog mig ner mittemot honom. Jag hade på mig en armlös blus och drack ett glas vin. Hans blick fick mig att känna mig jättebillig. Men någonting slog mig samtidigt så jag upplevde att polletten trillade ner. Detta förstnämnda sällskap samt denne man kan det helt enkelt vara så att de åker på semester hem till sina hemländer som det säger sig fly ifrån. Detta var som sagt 2006 och det var inte rumsrent att rösta på SD på den tiden. Tror att de endast hade fått ca 1% av rösterna i riksdagsvalet. Efter det började jag att tänka annorlunda men det var en långsam smygande process som tog mig flera år att erkänna för mig själv att jag hade ändrats politiskt sett. Flera år senare var det en man som hyrde grann-lägenheten. Han bodde här aldrig själv utan hyrde ut den till personer med samma etniska tillhörighetsom kom hit med stora kofferter och emballage direkt från destinationer i Mellanöstern. Dessa personer avlöste varandra på löpande band att bo i denna lägenhet. Samtidigt var det personer som var här på besök som förmodligen var deras släktingar och vänner. När man tog kontakt med polisen och bilregistret så var flera bilar målvaktsbilar eller avregistrerade alltså med körförbud. De var inte bara utåtagerade Adidaskillar utan en hel del såg propra och respektabla ut.

  PS! För en liten stund sedan hörde jag på nyheterna att bröderna som misstänktes för mordet på Kevin i Arvika och sedan frikändes efter flera år fick avslag på sin skadeståndsfordran. Tänker på att många muslimer har fått ganska feta skadestånd för att de har upplevt sig diskriminerade på grund av sin klädsel och blivit nekade arbete eller vägrat ta motsatta könet i hand i tjänst.

 2. Ja dom kan väl känna sig i gott sällskap med ett ännu Nordligare beläget land.

  Här går en stor del av dom Pengar som Löfven intecknat för ett par generationer här i Sverige , med sin oförskämda överenskommelse
  med E U.

 3. ””Flyktingarna” ser ut som en flock rika turister på utflykt.”

  Har man köpt en livslång all-inclusive så har man. Vissa talar om välfärdsshopping. Göran Persson talade om social turism. Så här med lite perspektiv så var Persson lysande som statsminister när man jämför honom med senare avskräde. Lysande men inte bra, allt är relativt.

  • Precis min tanke…De tycks inte ha svultit under färden till Italien !
   Sedan finns motsatsen till oss hos Pettersson,som gärna ser dem med andra ögon.

 4. Det här är inget problem för Italien. De är på väg till bankomaten Sverige.

 5. Våra ”svenska” flyktingar från Dubai skrivs det ingenting om. De finns men tycks sakna medias intresse. Konstigt!

 6. Min bekant som arbetade inom politiken på 80 talet berättade att när de besökte flyktinglägren vägrade flyktingar visa dem vad de hade med sig. De ställde sig som en mur i vägen för politiker så att de inte kunde ha insyn om rikedomar. När han sedan besökte deras hem hade de de dyraste soffor mm , allting nytt, allting bekostat av oss.
  De var lyxturister redan då.

 7. Det går inte att få en hund från vårt grannland Polen till Sverige, men från Afrika går det bra till EU.
  Kallas de fortfarande flyktingar?

 8. Vad trevligt, de Italienska politikerna som numera styr landet vill ju ha turister från Afrika den förra invandringkritiska regeringen blev ju avsatt !
  Inga problem för det ekonomiskt kollapsade Italien, snart kommer pengarna från EU:s Coronafond och betalar notan men hur mycket som blir kvar av alla dessa miljarder efter att alla kriminella fickor fyllts upp det återstår att se, några kronor blir det i bästa fall över……

  • Organiserad smuggling, där Italien troligen tjänar en bra slant. De skickar alla till övriga Europa, de ger inga bidrag eller bostäder, gratis skolor mm..

Kommentera