Stäng

Jag lämnade islam eftersom den hindrade mig från att integreras

ISLAM. Alltför många bosatta muslimer värnar om sina föräldrars kultur. De vill förbjuda religiös kritik och vill att koranen ska stå över grundlagen. Detta kulturella bagage förhindrar integration från att lyckas. När jag lämnade islam, tillhörde jag äntligen Danmark, skriver Mustafa Sayegh i en krönika om integration

…När jag blev medveten om hur mitt kulturella bagage hindrade mig från att integreras tog jag ansvar och undersökte var min självbild och mina värderingar kom ifrån. Det var en av anledningarna till att jag lämnade islam – inte bara teologiskt, utan också identitetsmässigt.

Integration är en fråga om attityd – och en förståelse för att assimilering inte nödvändigtvis behöver vara negativ. Jag anser faktiskt att en viss grad av assimilering är nödvändig för att uppnå en god integration – om man inte inte gillar den kultur man måste assimilera till.

När jag talar om assimilering talar jag därför också om att ge upp något – men att överge något för att vara en del av något större eller något annat. Till exempel assimilerar jag mig själv när jag konsekvent väljer att tala danska med mina barn…

Läs gärna hela krönikan på Information.dk…

-Pettersson säger att islam ställer till mycket skit i världen och i Sverige, ju fler som har styrkan att lämna den totalitära politiska ideologin islam, desto bättre.

Jag skulle vilja gå så långt som med en vettig regering, eller rättare sagt regeringar så skulle inte islam vara tillåtet i vårt land. Enligt islam så är koranen och sharia-lagen oföränderlig och evig, ingen människa kan ändra guds ord som förmedlades till Mohammed. Till skillnad från bibeln som är skriven av människor och förändras med ojämna mellanrum.

Muslimernas ideologi är oantastbar, en gång muslim, alltid muslim. Islam styr varje detalj i livet och muslimernas livsstil påverkar hela det svenska samhället tack vare flathet och feghet.

Islam skapar skapar motsättningar kring familjerätt, barnuppfostran, yttrandefrihet och religionsfrihet. Svensk demokrati och livsstil accepteras inte av många muslimer som lever i Sverige, för en troende muslimer kommer först islam, sedan ingenting, sedan kanske hemlandet och sist Sverige…

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Mona Walter menar att muslimer som står upp mot extremister och för demokrati kan räknas in i två grupper, de som inget vet om Islam eller de som ljuger. Walter som konverterat från Islam och säkerligen tvingats läsa Koranen vid fler än ett tillfälle, belyser delar av boken där Islam predikar sin överhöghet.

 • Koranen 58:22, Du kan inte finna ( sådana) människor som tror på Allah och den yttersta dagen och som (samtidigt) söker vänskap med dem som trotsar Allah och hans sändebud (profeten Muhammed)…
 • Koranen 5:51, O ni som tror! Ta inte judar och kristna till vänner (awliyaa). De är varandras vänner. De av er som tar dem till vänner är en av dem…
 • Koranen 3:28, De troende skall inte ta förnekare av sanningen (islam) snarare än sina trosbröder till bundsförvanter. Den som gör så skär av banden till Allah…
 • hadithen Sahih Muslim, sid 7, volym 5 sade profeten Muhammed följande. ”Om du möter en jude eller kristen skall du inte hälsa på dem och om du möter dem på en smal väg ska du tvinga denne person åt sidan”…
 • Muhammed lärde att män får våldta och gifta sig med flickor i förpuberteten (65:4)
 • att icke-muslimer skall korsfästas och amputeras (8:12, 47:4) samt halshuggas (8:12, 47:4)
 • att den troende som dödar ickemuslimer blir belönade i paradiset (9:111)
 • att icke-muslimer skall kallas svin och apor (5:60, 7:166, 16:106)
 • att ickemuslimer är vidriga varelser som inte förtjänar någon nåd (98:6)
 • för islams skull skall man utpressa icke-muslimer (9:29)
 • och detta för att bara ge några få exempel bland många andra. Att detta är ett tecken på en primitiv religion som inte vill samverka eller respektera ett demokratiskt statsskick skall man inte behöva ha en juristexamen från Uppsala universitet för att förstå.

Och hur är det med islam och demokrati då? Man kan vända sig till Koranen för att få alla de svar man behöver.

 • Enligt islam ska man behandla icke-muslimer som svurna fiender (4:101),
 • män får ha sexslavar och arbetsslavar (4:3, 4:24, 5:89, 33:50, 58:3 och 70:30)
 • samt skall slå dessa och sina fruar (4:34,
 • och Muhammed uppmanade också alla män att ha piskor hängande där deras kvinnor kan se dem: Kash. Shaf of Al-Zamakhshari, vol. 1, s. 525),
 • en muslim skall terrorisera ickemuslimer (8:12, 8:60) och i Sahik Muslim läser vi ”Jag har blivit beordrad att strida mot folk tills de erkänner att det finns ingen annan gud än Allah, och Muhammed är Allahs budbärare” (1:33).

Att Islam inte heller går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah. Det är av denna anledning jag aldrig stött på ”moderna muslimer” eller sekulära muslimer som offentligt kritiserar sin egen religion. Detta trots att många moderna muslimer, uppfattar islam som primitiv och odemokratisk i sin nuvarande form.

Islams mål är världsherravälde.

Sura 9, vers 29 (9:29) ”Striden mot dem, som ej tro på Gud och den yttersta dagen, ej helighålla vad Gud och hans apostel förklarat heligt och ej bekänna sanningens religion, nämligen dem som fått skriften, tills de villigt giva skatt och ödmjuka sig.”

33:27 ”Och han gav eder deras (de otrognas) land och hem, deras ägodelar och ett land, som ni aldrig beträtt i arv, ja Gud är allsmäktig.”

***

Jag har aldrig läst Koranen och kan därför inte bevisa att dessa ord verkligen står, men förstår å andra sidan inte varför Mona Walter skulle hitta på dem. Det sista av de fyra exemplen är nog något de flesta av oss kan skriva under på. Har ni gått på trottoaren och mött muslimer, har ni också märkt att de gärna tar upp hela trottoaren och vägrar kliva åt sidan. En parentes, men muslimer verkar tro att var i världen de än befinner sig ska alla andra ställa in sig i ledet och vika åt sidan för Islams påfund.

De sista orden i Mona Walters text är värda att belysa i detta västerländska samhälle vi lever i och som många muslimer valt till sitt nya hemland.

”Att vara muslim är inte en fråga om grupptillhörighet, etnicitet eller kulturell bakgrund. Det är en religiös tillhörighet som kräver förpliktelser av dig som muslim. Välj sida enligt din moral och etik även om det innebär att du måste sluta kalla dig för muslim.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Jag lämnade islam eftersom den hindrade mig från att integreras

 1. Har läst 1/3 av skiten och förstår nu varför de blir så kränkta om någon säger något om koranen. Alla med något förstånd inser ju att skiten som skrev av en analfabet för ca1400 år sedan är rena rackabaljan. Alla förstår ju att inget normalt tänkande person kan kan ha någon tilltro till detta. Klart man då blir kränkt när alla inser att man är en idiot som fortfarande håller på med de här stenålders tramset. Till och med Asatron är vettigare.

 2. ”Mona Walter menar att muslimer som står upp mot extremister och för demokrati kan räknas in i två grupper, de som inget vet om Islam eller de som ljuger”. Hade vi några inom riksdagen med något uns ansvar för Sverige och vårt icke-muslimska samhälle skulle all Islam-verksamhet ständigt ligga i blickfånget för noggrann och kritisk granskning. SD försöker ibland men bemöts ibland med hån och får aldrig relevant respons.

 3. Så sant sagt och skrivet!. Bättre kan det inte sägas! Skicka vidare till regering och msm!.. nu är det nog med islam i Sverige och Europa!. Den ska bort…

  1. Det är för sent när vi inte ens har soldater som kan försvara oss . Vem kan hjälpa oss i händelse av krig?

 4. bara araberna o afrikanerna som inte kan vakna för låg iQ på dom

  turkarna,bosnierna,iranierna m.m

  har vaknat för längesedan

  dom skiter i religion

  som man skall göra bara skit

  o islam är värst utan tvekan

 5. Hoppas detta sprider sig till alla muslimer så att de vaknar och vaknar upp i verkligheten så att de inser dumheten att tro på något från 600-talets vidskepligheter och vanföreställningar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: