Damfotboll finns inte


INSÄNDARE. Ordet är bannlyst. I TV-tablåerna heter det bara fotboll. Man får själv upptäcka att det är tjejer som spelar när man slagit på tv:n. Förklaringen sägs vara att man annars konserverar bilden av att herrfotboll är normen.

Rolf Malm

Det är som att tro sig förändra världen genom att förbjuda ordet krig. Finns det något löjligare än att byta ordet neger mot ”n-ordet”. Vad förändras när vi med ett lappkast ska ändra lapp till same. Varför ska vi förneka historien genom att radera Pippis pappa negerkungen från litteraturen. Vad vinns med att manliga sjukvårdare kallas sjuksköterskor.

I logikens namn måste vi ju göra om hela språket. Ungkarl måste ju bytas till makalös. Brandman måste kallas eldslukare. Påskkäring ska kallas kvastfarare. Sextant får bli solmätare. Blåögd är ju detsamma som dum, så det kan vi stryka. Blond är ju motsatsen till svartskalle, så det kan vi inte ha. Blekansikte går kanske an. Indian är  däremot rasistiskt har ju Sveriges Radios rasistfascister anbefallt. Lyder man inte kan man förnedras genom att kallas insnöad eskimå.

I logikens namn måste vi göra om hela språket. Vi kan ju inte gå runt och säga kanonbra. Det gör ju kriget till norm. Liksom granatäpple, stridstupp, sexbomb, kullager, raketfart, bajonettfattning, minspel, napoleonbakelse – negerboll får vi ju inte säga. Gubbröra bekräftar ju manschauvinismen. Liksom herrgård, farsot, mantåg, pojkstreck, hantlar, karlgöra, manfall, tjänsteman, riksdagsman, herrskapet, ja vår Herre själv måste döpas om.

Herregud vad det är dumt att tro att ordet mänsklighet gynnar män. Människor i allmänhet inser ju att det bara är hönshjärnor som är helt avtuppade som ser på saken så. Saken är ju den att moder natur i sin vishet fördelat livet broderligt lika mellan syster och bror. Män är visserligen lite längre, men lever ju kortare liv. Liemannen jämnar ut oddsen. Man kan vara karl för sin hatt men ändå lyfta den i respekt för kvinnan. Lite orättvis var vår Herre Skaparen dock när han lät kvinnans list övergå mannens förstånd.

Med nuvarande landsfader och hans harem görs moder Sveas folk helt lika hur olika vi än är. Med genusforskning blir faderskapet omodernt. Den svenske mannen behövs inte för släktets fortbestånd. Han kan inte hålla stånd mot vare sig konstbefruktning eller befruktande kulturberikare. Även om de tränger sig in med oaktsamma våldtäkter och spränger alla gränser mellan gentlemän och huliganer. Här är alla lika värda – utom värdarna för kalaset.

Rolf Malm

Ps. Skriver på boken ”Sverige 2084”. En uppgörelse med de politiker som i snart 100 år degenererat vårt folk från vikingar till galärslavar. Tack för allt stöd.

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com

På Kopparbergs marknad 2016 som beräknades ha 125.000 besökare, stod en trevlig ung man och krängde kaffe med tillbehör. Den unge mannen förstod inte varför godsaken inte får kallas för sitt rätt namn – negerboll. 


19 responses to “Damfotboll finns inte

 • Thomas

  Är ju f_n kul! En gladlynt n*ger med en rejäl dos självdistans säljer svartlut och negerbollar. Är bara roligt samt ger honom respekt då han är fullt medveten om att vi svenskar älskar den där runda chokladkulan.

  Det finns inget ”rasistiskt” i att säga negerboll. Ordet negro kommer väl ur latinet och betyder svart. Svart boll. Den är ju svart, så.

  Heder till negern på bilden!

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Sverige den nu mest absurda nationen ?
  Håller ni med ?
  så är det icke, de mest absurda är vissa politiker
  främst då de vänsterblivna.

  Gilla

 • centurion

  Nu när vi ändå är inne på att ironisera över damfotboll, erinrar jag mig över en liten lustighet inför OS i Rio 2016. Svenska damlandslaget, alltså själva gräddan av bollsparkande flator och feminister, var i behov av en träningsmatch. Inte lätt att hitta några som ställde upp på spektaklet, men man lyckades ändå tråckla ihop ett pojklag med ett hop-plock av icke samspelta tonåringar. Minns ni hur förnedringen avlöpte ? Jo, Kärringarna fick smörj med hela 8 – 0 !!!
  Nu för tiden räcker det ju inte med att spelet är värre än uselt. Har ni sett hur kraftigt sminkade fjollorna är dessutom. Då gäller det att inte förta sig och svettas för då kan ju kladdet börjar rinna.
  Damfotboll platsar nog i samma kategori som Fia och Krocket.
  Nu har man väl retat upp en och annan…

  Gilla

 • gamgubben

  Det är enormt kontraproduktivt att försöka dölja verkligheten om de inte skriver damfotboll så tror vi ju alla att det är herrar som spelar eftersom de fortfarande är det stora flertalet.
  Vad är det för fel med dam helt plötsligt eller herr för den delen? Är det nu igen så att allt ska kallas hen, bort med genusbenämningar alla är vi ju lika ska de få oss att bli dubbelkönade hermafroditer. Undrar inte alls på att allt håller på att gå åt fanders i detta syltryggarnas högborg Sverige>Absurdistan>Anarkia>Kalifatet.

  Gillad av 1 person

 • HB

  Eftersom alla är likadana i det sinnessjuka landet uppe i norr, så kan ju alla möta alla i alla sporter….

  Jag skulle gärna se en MMA match med en 130 kgs dörrvakt eller bodyguard vs en 70 kgs manskvinna…..

  Gilla

 • HB

  En sommar festade jag med norrmän.
  Vi kom fram till jämföra svenska ordet Jordgubbe med de norska ordet Jordbär.

  Vad säger de svenska avgrunds feministerna om ordet Jordgubbe?

  Gilla

 • Sven

  Det enklaste är att släppa allt fritt! Hetero, bi, trans, queer och allt spelar i samma division.

  För det kan ju inte vara rätt att en kvinna tävlar i samma lopp med en man som har könsopererat sig till en kvinna?

  Gilla

 • Argus

  Nej, damfotboll finns inte och har heller knappat funnits. En riktig dam skulle inte springa sig svettig i 2 x 45 minuter efter resterna av en avlivad gris. Tjejfotboll, kvinnofotboll, frufotboll eller frökenfotboll hade kanske varit rätt epitet tidigare. Nu är del mest henfotboll och det utan att vissa har låtit skära om sig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I Coronatider är det i alla fall 100% jämlikt inom!
  Tomma läktare även för herrarna som damfotbollen oftast eller alltid har om nu ingen har mutat dit en publik förstås….

  Gilla

 • Kungen

  Nej det har inte alls gått för långt……👎👎

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det enklaste är väl bara att lägga ner damidrotten! Nu när alla är lika mycket värda så behövs den inte mer.

  Nej, låt alla spela tillsammans så löser det sig smidigt och den påstådda lönediskrimineringen försvinner dessutom.

  Gilla

 • Nisse

  Nu när kön anses vara sociala konstruktioner, enligt genusflummarna på vänsterkanten, kommer damfotbollen krossas. Män som identifierar sig som kvinnor, konkurrerar ut tjejerna.
  Vad säger feministerna (oftast vänstern) om denna behandling av tjejer? Samtidigt är de genusflummare, så de vet inte på vilken fot de ska stå på.
  Ett evigt dilemma för vänstern. Allt de säger sig stå upp för, är motstridigt och obegripligt.
  Lägg sedan till hudfärg och grupptillhörighet, då blir förvirringen total.

  Gilla

 • Tony

  Neger är inget skällsord, och om det är det så har staten
  begått tjänstefel i minst hundra år, det har benämnts så
  i litteraturen ännu längre.

  Vem bestämmer här i landet egentligen är det dom
  vänstervridna eller har vi myndigheter med förstånd?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Alla människor är exakt lika mycket värda sägs det men det gäller inte åsikter, då har folkvalda politiker och övrig extremvänster satt sig själva på en Pedestal och anser sig ha mandat att bestämma vad andra fria människor får säga tycka och göra !
   Märkligt…..

   Gilla

 • Tony

  SVT/SR kan ju döpas om till”Härdsmälta”

  Gilla

 • bingoberra

  Jo, man har ju lyssnat på radiosporten där de sagt att Sverige gått till kvartsfinal i fotbolls-VM. Och man börjar fundera, är det verkligen det just nu..?? Är inte det nästa år, tänker man.

  Men det är ju kärringar som spelar. Där denna hög med flator som hade fått stryk av vilket division sex herrlag som helst omnämns.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Begreppet ”Nämndeman” hänger också på gärdsgården.

  ”Folkdomare” har jag hört föreslås. Lagom för en fjortis-kår som tror sig veta allt, som har ”rätt värdegrund” och som använder Twitter för att överlägga fallen med släkt och vänner.

  Till skillnad från en proffsdomare med 10 års universitetsutbildning och hård praktik.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: