Somalisk taxichaufför anhållen för mordförsök med bil


BROTTSLIGHET. Den man som är misstänkt för att ha kört på fem personer i Borlänge natten till i lördags är alltjämt anhållen på sannolika skäl misstänkt för ett fall av försök till mord och fyra fall av grov misshandel. Senast i morgon tisdag ska åklagaren fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Borlänge fullt

En av målsägarna och den misstänkte är bekanta med varandra sedan tidigare och de har en pågående konflikt. De övriga fyra målsägare är inte inblandade i den konflikten. De fyra fanns i närheten på platsen och blev då påkörda, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson, som är förundersökningsledare.

Alla målsägare har lämnat sjukhuset. Ingen har allvarligare skador. Nu kommer utredningen fortsätta med att höra samtliga målsägare och genomföra tekniska undersökningar. Den misstänkta mannen vidgår delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Åklagaren kommer sannolikt att begära mannen häktad senast tisdag den 28 juli kl. 12. Falu tingsrätt B 2702-20

Kammaråklagare Eva-Lena Jansson har inga ytterligare upplysningar att lämna under måndagen. När hon fattar beslut i häktningsfrågan kommer det att meddelas i ett nytt pressmeddelande.

Tidigare: Mordförsök med taxi i Borlänge 

– Pettersson säger att taxichauffören inte borde befinna sig i Sverige utan i Somalia, där han hör hemma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Somalisk taxichaufför anhållen för mordförsök med bil

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: