Mordförsök med taxi i Borlänge

BROTTSLIGHET. Kl 23:42 inkom samtal toill polisen via 112 att flera personer körts på av en Taxibil i centrala Borlänge.

borlc3a4nge-vc3a4lkommen

Då polis kom till platsen befann det sig många personer på platsen och stämningen var mycket upprörd. Föraren, en man, av bilen fanns kvar på platsen.

Först verkade det inte vara mer än två personer som fått lättare skador men senare framkom det att ytterligare en två personer skadats och en av dessa bedöms ha allvarliga skador. Tre av de skadade har förts med ambulans till sjukhus.

Efter ett omfattande brottsplatsarbete framkom det vittnesuppgifter som tyder på att föraren kört på personerna med uppsåt varför denne nu är gripen misstänkt för försök till mord.

Åklagare kommer efter förhör med den misstänkte ta beslut om han skall anhållas eller ej.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Mordförsök med taxi i Borlänge

 1. Antar att flera med mig ringde till Expressen då man inte kunde hitta nyheten ,förrän på em i går!
  Svaret jag fick var att eftersom vi har rapporterat så tidigt försvinner artikeln bakom(vart?).
  Jag svarade att det är mycket märkvärdigt att man inte hittar dagsfärska nyheter när man hittar flera år gamla, så plötsligt kunde man hitta artikeln.

 2. Våra misstankar är bekräftade.
  Citat från Nordfront.
  Enligt ögonvittnen är gärningsmannen av afrikansk härkomst.

 3. Är chockad säger Taxibolagets VD Per-Olov Dely till SVT, inga tidigare incidenter har rapporterats angående denna person säger P-O Dely !
  Han kör garanterat snart taxi igen….

  • Han är inte chockad, han måste ju svara någonting.
   Han är rädd om sin bilpark så han håller tyst och låtsas som det regnar som en svensson gör.

 4. Bilbränder, skjuta på öppen gata och bombdåd är redan svensk vardag.
  Grattis till våra politiker för det.
  Nu har en ny era i svensk vardag börjat, förra gången i denna nya era var när man körde på varandra med bilar i Alingsås för inte så längesedan.
  Det kommer bli svårare att uppfylla ”nollvisionen” vad gäller antalet döda i trafiken i fortsättningen…..
  Men ”svenskar har alltid använt bilar för att köra på varandra” och ”Sverige har aldrig varit tryggare” (lite PK citat, man måste vara lite PK nuförtiden).

 5. Hade han också jobbat år Özz Nuijen?

  Var han nästa Rachmat Akilow?

  Fint att vi har sekten hos oss!
  Bra att vi bjuder sekten på vår välfärd!

  • AFS har idag 1,3%, går framåt känns bra att vara medlem i och röstat på AFS sedan 2018 !
   Swexit NU….
   Ett Återvandringsverk NU…..

 6. När utl’ndska begåt ett brott skylld det ALLTID på materiella objekt som : IKEAdåd…..bussdåd….knivdåd…..taxidåd…..balkongflygning

  NEJ döda material kan INTE mörda och skada massa människor.

  Det är RIKTIGA människor som begår dessa brotten. Förövare som är elaka och sadister

 7. Enligt Information på Flashback är föraren sannolikt Somalier och det verkar som han kört på folk medvetet då han backat och kört på igen. Jag skulle nog definiera detta som terrorbrott med det vågar nog inte polisen. Borlänge är ju ett känt sossefäste så befolkningen väl har fått vad de röstat på under många år.

 8. Inget terrorbrott enligt Kling och Klang och naturligtvis heller ingen beskrivning av gärningsmannen !
  Har detta överhuvudtaget hänt ?

  • För dem som vill få en inblick av nattens händelser,har X-pressen en sammanfattning på ”Superstart” tidigt på dagen.
   Visserligen i mycket kort form,med c:a fem ord per händelse. Dessa finns endast kvar i någon timma,innan de censureras bort.
   I Aftonslaken är det tydlig tabu att nämna något om importerade kriminaliteten.Sommar,corona,V75 och annat oväsentligt,säljer de sin smörja med.
   Slutligen finns Stenbocks lokalblaska HD,som uppehåller sig kring sex,sålda fastigheter,och nedsvärtning av USA o. Trump !!

 9. En sak till, va: Om gemene svensk nu tror att han/hon nu kan låta de inhemska problemen glida förbi på sidan såsom de senaste etthundra åren gjort där konflikter runt vårt rikes gränser kunnat krypas undan för…den här gången är konflikten redan här.
  Inom Sveriges rikes gränser. Den är på plats, den visar sig dagligen.

  Så, antingen tar vi itu med den på ett kontrollerat vis eller att konflikten tar itu med oss på det mest okontrollerade, djävulska vägar.

 10. Tror de styrande speciellt inriktat sig på att förstöra Dalarna,och dess rykte..För oss äldre står i varje fall klart,att detta landskap var själva hjärtat i Sverige,och vår kultur.
  Som ju framgår i kommentarer ovan,har Socialisterna medvetet omvandlat det hela,till en form av Syd-Afrika med olika exotiska stammar och raser !!

 11. Jag hade tågbyte i Borlänge och två timmar över så jag promenerade bort till OKQ8 och hörde mig för om deras hyrbilspriser.

  …allvarligt, det var f_n i mig n*grer överallt! Och araber. På stan, på macken, i de flesta bilar, vid den där Kupolen. Överallt drev det omkring ngongos:ar och terroristämnen. Fyllt, alltså.

  Ovanpå allt det här ligger ju frågan varför Sverige inte har och inte har haft beredskap för den våldsvåg som ovan nämnda människobiomassegrupper medför.
  När de har konstant kaos i sina födelseregioner, hur f_n kan man tro att de ska uppträda annorlunda i ett(i grunden) civiliserat land?

  Det går så här illa när man tillåter kvinnor och blöthjärtade fatta beslut.

 12. F-ministern Hultquisling hade år 2017 planterat in i Borlänges gratisbostäder:
  Somalia, 3 225
  Finland, 1 570
  Syrien, 1249
  Irak, 1062
  Turkiet, 895
  Eritrea, 435
  (De sex största ursprungsländerna i Borlänge kommun 2017-12-31)
  Video från 7 år sedan:
  https://youtu.be/r6Rr_d_Wjck

 13. Missnöjd taxiförare, kanske fel på taxametern ?
  Den månkulturella trygghet bara fortsätter och svetsarlärlingen Steffe är nöjd…..

 14. Den nyheten står inte i Expressen så då förstår man direkt vilka som är inblandade. För att få veta att det hänt så måste man läsa Pettersson eller danska EkstraBladet.

  • Ja i Borlänge ett äkta Sosse-fäste är det idag snart inte många äkta svenskar kvar !
   Inte i övriga Sverige heller för den delen, numera känner man sig som en främling i sitt eget fosterland…..

 15. Den lovprisade och hyllade mångfalden visar upp sin rika mångfald genom att använda sig av varierande mordvapen, – allt från fordon till kniv och machete, från pistol till tunga militära vapen som AK-4, kulsprutepistol och handgranater. Och i brist på tillhygge finns ju alltid dödsmisshandel eller kast från balkong att ta till. Skulle Sverige bevilja ytterligare 30 miljoner PUT som Annie Lööf önskar, får vi en mångfald så berikande att hon kommer bli rent hänförd av lycka. Och lika saliga blir mångfalds-predikanterna Peter Wolodarski och Fredrik Reinfeldt, eftersom bägge är drabbade av samma tankemässiga härdsmälta som Annie Lööf. Wolodarski som vill att: ”migrationen till Sverige från Afrika måste öka väsentligt” och Reinfeldt som: ”ofta har flugit över den svenska landsbygden, där finns oändliga fält och skogar. mer plats än man kan föreställa sig och de som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt”.

Kommentera