Återhämtningsfond som vi aldrig återhämtar oss ifrån


INSÄNDARE. Vi ärvde ett rikt land. Vi överlämnar en ruin. Vi ärvde ett tryggt land. Vi överlämnar en anarki. Vi färdades väl i ett älskat folkhem. Vi lämnar över ett ofärdens dödsrike. Vi var respekterade i världen. Vi efterlämnar ett pestsmittat pariasamhälle. Vår krisberedskap var länge god. Nu är den för intet värd. Vi hade en gemensam värdegrund. Nu är klyftorna avgrundsdjupa.

Rolf Malm

Allemansrätten gällde inte för hela världen. Den var vi ensamma om. Vi var först i världen med kvinnofridslag. Nu har vi flest våldtäkter i världen. Vi visade respekt för de äldre. Nu låter vi dem dö i brist på vård. Vi följde budorden. Nu är de närmast bortglömda. Vi höll varandra bakom ryggen. Nu vänder vi ryggen mot allt som är svenskt. Då var alla lika värda. Nu är alla lika ovärdiga. Vi litade på dem som iklädde sig rollen som landets beskyddare. Nu förlitar vi oss på kappvändare som enbart skyddar sig själva. Förr trodde vi på det som stod i tidningen. Nu tror vi mer på det som inte står i tidningen.

Förr utgick makten från folket. Nu är folket maktlösa slavar under makten. Förr var vi självförsörjande på det mesta. Nu är vi de mest oförsörjda i världen. Förr prisades vår gemenskap och vår förlitan på varandra. Nu anmäler vi varandra för gemenskap mot de andra. Förr var assimilation av godo. Nu är åtskillnaden det goda. Förr slaktade och åt vi otroligt gärna kött av gris. Nu är vi själva otroligt nog otrogna svin som ska slaktas. Även vi som inte trodde, trodde oss bo i ett enat kristet land. Nu tvingas vi bo i ett okristligt oenigt land.

Vi visste om vi var kvinna eller man. Om vi var hon eller han. Nu har hen rättat Honom och påstår helt visst att vi kan vara både hon och han och det. Det var rätt säkert att gå ut – de flesta bovarna satt inne. Nu är det ute att hålla dem inne, så nu är det vi som sitter inne. Rättssäkerheten är blott ett minne.

Förr tog vi lärdom från historien. Nu är lärdom historia. Bildning är ett begrepp som degenererats till att betyda motsatsen till outbildad. Barn gick i skolan för att lära sig grunderna och fritt tänkande. Nu läggs där knappast grunden för där är fritt från de fria tankarna.

Förr kunde vi försvaras mot utländska inkräktare av en miljon soldater. Nu förvarar vi en miljon utländska invällare istället. Förr satt folk som var som folk i riksdagen. Nu finns där bara rikt folk från den nya adelsklassen. Alla trodde  förr på en högre makt. Dagens profeter predikar istället mot denna högre makt och enbart för sin egen. Bibeln har ersatts av partiboken och prästerna har blivit fackombud. Förr kämpade de för sin tro. Nu är alla muslimer kan man tro.

Förr samlade vi i ladorna för sämre tider. Nu gödslar vi pengar till hela världen. Sätter vår sista potatis i grannens trädgård. 8 tusen miljarder ska skyfflas ihop till EU. För gödselspridning över länder som bränt sina egna lador. För återhämtning mitt under brinnande coronakris. Inte för att rädda dessa länder. Utan för att hålla dem vid liv så att de kan betala alla sina tidigare skulder till främst Tyskland och Frankrike. Om 30 år ska våra barn och barnbarn ha betalat tillbaka vår skuld. Men med den makt EU nu skaffat sig lär de se till att få tillbaka de av oss skänkta miljarderna genom att att direktbeskatta svenska folket med kraftigt höjda skatter och avgifter. Löfven har inte lyssnat på Göran Persson. Han som sa att den som är satt i skuld inte är fri. Löfven sveper sig i den svenska fanan och sjunger falskt Du gamla du fria.

Rolf Malm

Ps. Tack för allt stöd och alla tips för min bok ”Sverige 2084”. Klar vid årsskiftet.

Swish 0722 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com

Bild från Allmogen

 


6 responses to “Återhämtningsfond som vi aldrig återhämtar oss ifrån

 • Kenth Andersson

  Skyll inte på mig, jag röstade solklart nej både till EU och Euron !
  Utgår ifrån att den lilla majoritet som ville ha Sverige med rikemansklubben EU nu är nöjda efter Steffes landsförädiska underskrift i Bryssel angående Coronafonden och nu med glädje öppnar sina plånböcker för att betala notan……
  Ett Europeiskt Förenta Stater är nu mycket nära och Nationalstaterna är nedmonterande.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Tänk att så få har kunnat förstöra ett land på detta sättet.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Tack Rolf . Ett nöje att ta del av dina texter . Varför inte satsa på Thorium . Ett utomordentligt bra energisystem , det bästa . Nackdelen är ju att uran till atombomber uteblir . Mvh Sjöström

  Gilla

 • hllviken

  Det behövs en radikal förändring från ett sjukt system till ett sunt!

  Gilla

 • Argus

  Apropå idiotiska politiker (vänstern verkar ha monopol på det);

  ”Den kärnkraftslagstiftning som Alliansen drev igenom är föråldrad och utgör ett hot mot en hållbar energiförsörjning.

  Det skriver moderaten Ulf Kristersson och liberalen Nyamko Sabuni i en debattartikel i DN i dag.”

  En helt korrekt bedömning va Kristersson och Sabuni.

  MEN, Ärkenöten Ygeman; ”Vi har ju redan det största överskottet på el någonsin. Det är i dag fullt möjligt att bygga ny kärnkraft men det finns inga intressenter eftersom kärnkraften är så dyr, säger han.”

  Om vi hade subventionerat kärnkraft på samma vis som sol- och vindkraft hade vi haft världens pålitligaste elproduktion med stabila låga priser.

  Det är också tydligt att partiledarna läser Pettersson då jag många gånger propagerat här för exakt detta: ”Partiledarna föreslår att det ska bli tillåtet att bygga fler små reaktorer – på flera platser än vid dom befintliga kärnkraftsverken.”

  Gillad av 1 person

 • age

  Rolf!

  Tack för en total presentation av
  sanningar!

  Synd att så många inte förstår det!
  Synd att ungdomar inte förstår det!
  Synd att barn och barnbarn
  inte får veta det!
  80 år gammal kan jag bara se en
  tröst i min ålder.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: