Regeringen & Migrationsverket är medskyldiga


INVANDRING. Gång på gång rapporteras om brottslighet begångna av människor som inte borde vara i landet. Det är mord, våldtäkter, ekonomiska bedrägerier och mycket mer. Vad har våra myndigheter för ansvar i dessa brott? 

Förra veckan knivdödades en 21-årig manlig afghan på en buss i Kiruna. En afghansk pappa och hans tonårssöner sitter nu häktade misstänkta för mord.

Pappan och den 15-årige sonen jagade offret och halalslaktade honom på en stillastående buss. De misstänkta gärningsmännen skyller på att offret började.

Men strunt i mordet. Varför var pappan i Sverige?

Mohammad-Jawad Ahmadi sökte asyl i Sverige i januari 2012. Han fick avslag i mars 2012 och skulle utvisas. Istället ansökte han om så kallat verkställighetshinder och fick permanent uppehållstillstånd i juli 2015.

Han har under tiden i Sverige arbetat i en butik. Men i slutet av juni åtalades han för sexuellt ofredande mot två flickor som var under 15-år gamla. Brotten ska ha begåtts i pappans hem under 2015 och 2016, men de anmäldes senare.

Samma dag som dådet i bussen åtalades han även för att ha hotat en man som han var svartsjuk på. Pappan ska bland annat ha sagt att ”antingen är du i denna värld eller jag”. 

Pappan, Mohammad-Jawad Ahmadi, nekade till brott i båda fallen.

Migrationsverket har i ett färskt yttrande beskrivit att det finns hinder mot att utvisa mannen på grund av att han konverterat från islam, och att han därför riskerar förföljelse om han utvisas till Afghanistan, enligt Expressen.

-Pettersson undrar hur flata våra myndigheter får vara? Hur kan de gång på gång gå på att muslimer säger att de konverterat till kristendomen för att slippa utvisning?

Vet inte regeringen om att deras huvuduppgift är att skydda svenska medborgare och att utländska medborgare är utlandets ansvar?

 • TIDIGARE 2020-07-17. Tre afghaner häktade för bussmordet i Kiruna

BROTTSLIGHET. De tre misstänka personerna, som är far och söner, är hörda och medger delar av händelseförloppet, men de förnekar brott. Häktningsframställningar är ingivna och häktningsförhandlingar kommer att ske under eftermiddagen med start 13.30.

Målnummer i Gällivare tingsrätt: B 558-20

För pappan, född 1973, behövs tolk på persiska. För sönerna, födda 2003 respektive 2005, behövs ingen tolk.

Enligt uppgifter i Aftonbladet finns det ett ”svartsjukemotiv” i bakgrunden. De tilltalade hävdar nödvärn, och en av de unga sönerna har erkänt våldet men nekar till brott.

UPPDATERAT: Åklagarmyndighetens pressmeddelande. Männen har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord.

-Pettersson säger att här är det läge för pappan att låta yngste sonen, 15 år, ta på sig mordet. En 15-åring får knappast något straff alls i Sverige…

Jag vet inte om polisen flög från Stockholm eller någon annan flygplats men de hamnade rätt och det är det viktiga.

 • TIDIGARE 2020-07-16. Afghan knivmördad i Kiruna av pappa med två söner

BROTTSLIGHET. Ett grovt brott har hänt på en buss i Kiruna. Enligt uppgifter rör det sig om en knivskärning, där flera personer gått till attack och mördat en man ombord på bussen.

Trygghet_Socialdemokraterna

Det jag kan säga är att vi får samtal om att det är bråk på en buss och på bussen har det skett ett grovt brott, säger Mathias Borin, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten.

Flera personer är gripna.

Enligt bussbolaget som kör lokaltrafik i området har all trafik ställts in helt under morgondagen.

Polisen

-Pettersson säger att mångkulturen finns över hela landet, Stefan är säkert nöjd…

En afghan är offret. Tre stycken mångkulturella tillgångar är gripna, de är släkt med varandra. Pappan är född 1973, två söner under 18 år.

Gällivare tingsrätt, mål: B 558-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Regeringen & Migrationsverket är medskyldiga

 • Pålsjö

  Om någon undrar vad kommentaren om genus längre ned har med ovanstående artikel att göra, så är svaret: inte mycket, den hamnade fel och hör hemma i Petterssons artikel: ”1989 diskuterade SVT brottsligheten…”

  Gilla

 • Kent

  Permanent uppehållstillstånd är det totalt omöjligt att återkalla?
  Man borde nollställa alla räkneverk och börja om från början. Alla uppehållstillstånd och samordningsnummer måste sökas om.
  Nu i dessa coronatider tider när flygbolagen har en stor överkapacitet så hyr in något mellan 10 till 100 plan och flyg ut alla som inte har rättighet att vistas i landet inklusive alla kriminella och alla som inte har klarat av att skaffa egen försörjning.

  Gilla

  • Pettersson

   Det går att återkalla om viljan finns. Exempelvis har nästan alla ensamkommande afghaner ljugit.

   En utlänning kan förlora sitt uppehållstillstånd om han eller hon flyttar från Sverige, har ljugit eller förtigit omständigheter av betydelse i sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige eller gör sig skyldig till ett allvarligt brott och döms till utvisning.

   Gilla

 • Pålsjö

  Begreppet Taqija i islam, (Den lagliga lögnen)
  Information om användningen av laglig lögn gentemot icke-muslimer och
  icke-muslimska myndigheter: Taqija är islams lagliga dispens från sanningsplikten gentemot ”otrogna”, d.v.s. icke-muslimska personer, myndigheter, kontor, polis och domstolar. Idén är att skapa förvirring, osynliggöra sanningen och få motståndare till att argumentera emot varandra på så sätt att islams sak främjas och äran räddas. Förhandlingar med muslimer kan därför ge problem. Man upplever ofta att muslimer inte accepterar ett ”Nej” eller en hänvisning till gällande regler. De tror att om de fortsatt pressar på, vill motparten ge efter. När denna avslår gåvor och psykisk press kan samtalet fullkomligt spåra ur. Ilska, kränkt ära och
  upphetsade familjemedlemmar. Betraktar muslimen förhandlingsparten som motståndare eller del av ett så kallat ”otroget system” kan han lagligt ljuga: speciellt för att uppnå en fördel för muslimsk religion, islamiska lagar,
  traditioner och regler, eller om han känner sig i en kampsituation. Då kan han förvirra fienden. Fortsätt läsning:

  Klicka för att komma åt Taqiyah_svenska.pdf

  Gilla

 • Pålsjö

  Kan så kallad ”genus” möjligtvis ha viss betydelse för att diskussions-klimatet är som det är numera ? ”Genus” genomsyrar ju allt idag, ned till minsta vrå.Vid Google-sökning:”Genus i Sverige”, perioden 1 januari 1989 – 1 januari 2000, är antalet träffar: 296. Vid samma Google-sökning idag ”Genus i Sverige”, är antalet träffar: 1 780 000

  Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi bestämde sig för att tillsammans granska de makthavare som sprider genusdoktrinen i Sverige, kort presentation: https://fritanke.se/bocker/genusdoktrinen/

  Gilla

 • age

  Så länge ingen anmäler våra LANDSFÖRRÄDARE,
  socialdemokraterna, för kontraktet med Muslimska
  Brödraskapet från 1999, så kommer detta att pågå!

  ”Myndigheterna” kan inte bryta mot kontraktet!

  Gillad av 1 person

  • Maja 2

   Är det riksdagen som kan anmäla ?
   Jag har anmält en gång till KO gällande hot mot Björn Söder. Jag fick svaret att det är bara personen ifråga som kan anmäla.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: