Stäng

Det som är odemokratiskt i Israel är demokratiskt i Sverige

DEMOKRATI. En kontroversiell coronalag har antagits av Israel parlament Knesset, skriver flera medier. Lagen ger regeringen stora befogenheter att införa begränsningar för att bekämpa coronaviruset, utan att parlamentet får insyn i orsakerna till åtgärderna under de första 24 timmarna. Lagen ska gälla till 30 juni nästa år. Oppositionen avfärdar lagen som farlig.

Fru Justitia, rättvisans gudinna i romersk mytologi med balansvåg i ena handen och ett svärd i den andra. Ögonbindeln ska symbolisera allas likhet under lagarna, balansvågen står för rättvisa, och svärdet är en symbol för makt. Foto: Thomas Carlgren, pressbild.  

– I demokratiska länder godkänner vi inte drakoniska och farliga lagar som den här, säger Nitzan Horowitz, ledare för vänsterpartiet Meretz, till AFP/OMNI.

-Pettersson tycker det verkar vara en kopia på den svenska lagen. I april fick Sveriges regering möjlighet att stifta lagar som riksdagen skulle godkänna i efterhand. Dessutom ville regeringen Löfven ha makt att helt runda riksdagen men nekades.

Sverige klagar också på Polen och Ungern för att deras regering lägger sig i domstolarnas arbete. I Sverige utser regeringen domarna som kallas justitieråd i Högsta Domstolen.

Jag undrar varför det som är demokratiskt i Sverige är odemokratiskt i andra länder?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

4 reaktioner på “Det som är odemokratiskt i Israel är demokratiskt i Sverige

 1. I Polen utarbetar regeringen en lista på utnämningar, bl a domare. Denna lista skall sedan föredras för parlamentet och föranleda omröstningar för att kandidaterna skall kunna tillsättas. Ungern har liknande system. DETTA ÄR DEMOKRATI!

  I Sverige gör Socialdemokratiska Partiet en lista över utnämningar, bl a av domare, som sedan Regeringen fastställer. Som i alla diktaturer . . .

  Sveriges och andra länders vänsteraktivistiska partier avser genom att peka ut ett antal länder som använder demokratiska metoder, ”som odemokratiska”. D v s man vill dölja sin egen ANTIDEMOKRATI! I allt för många länder, så instämmer formellt konservativa partier i detta antidemokratiska tänkesätt. De saknar integritét och vågar inte stå upp för demokrati.

 2. Rätt om TV4… trodde i min enfald att TV4 skulle kunna ge någon balans mot SVT… men icke… nästan tävla mot varann i PK
  Så tråkigt att man måste ut på nätet för att hitta saningen
  och tur då att det finns bloggar som denna!!

 3. Mycket bra fråga! Tyvärr är jökarna inte i stånd att inse det horribelt uppenbara, än mindre Fake News medierna SVT SR o värstingen TV4

 4. Varför odemokratisk i andra länder men demokratiskt här? Enkelt enligt S eftersom de är de enda rättänkande människorna på planeten Tellus. Säger de att det är demokratiskt här så, är det ju naturligtvis så eftersom de är det enda partiet med rätt värdegrund. Har de den skriven, naturligtvis inte eftersom den ändras enligt deras tyckande i fall från fall.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: