Stäng

Fem fel med Miljöpartiets klimatpolitik

MILJÖ & EKONOMI. Lorentz Tovatt och Miljöpartiet står för dyr symbolpolitik som splittrar landet utan att minska utsläppen. Låt oss inte riskera våra barns framtid med den här typen av politik, skriver Jessica Rosencrantz (M), Lars Hjälmered (M) och Maria Stockhaus (M), på Expressen Debatt.

Lorentz Tovatt, Miljöpartiet. Foto: Philip Lantz

De skriver att MP vill ”tvinga igenom byggandet” av höghastighetståg trots att klimatnytta saknas och kritiserar initiativ som skatt på plastpåsar.

 1. Energipolitiken. Miljöpartiet monterar ned den svenska kärnkraften.
 2. Höghastighetstågen. Flera hundra miljarder till ingen som helst klimatnytta.
 3. Arlanda. Sverige är beroende av en fungerande internationell flygplats, miljöpartiet vill stänga ned.
 4. Skatterna och subventionerna. Elektronikskatt, plastpåseskatt, drivmedelsskatt, flygskatt. Mängder med ineffektiva skatter, samtidigt med subventionerad klimatångestterapi och elcyklar.
 5. Företagsklimatet. Regeringen har kapat domstolsprocessen gällande Preems utbyggnad i Lysekil. Andra tillväxtprojekt som regeringen förhalar är de nya gruvorna i Kallak och Laver. Det ena projektet har väntat i 14 år på besked.

-Pettersson säger att Miljöpartiet och Lorentz Tovatt är farliga extremister, de tänker tvinga oss att cykla till Medeltiden…

Moderaterna glömmer nämna två stora fel till med politiken: befolkningsökningen och invandringen. En somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer klimatgaser än en somalier i en Somalia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Fem fel med Miljöpartiets klimatpolitik

 1. Miljöpartiet är inget miljöparti längre, det enda man verkar bry sig om numera är att få så stor invandring som det bara går.

 2. Jag tycker att MP politik verkar vara snobbig, elak, självgod, populistisk, cynisk, samhällshatande och människohatande. Jag kan ha fel, men tror inte det.

 3. S/MP sprider en massa Fake News om varför svensk vindkraft i Norrland inte kan användas i södra Sverige. Korrekt är bl a
  * Det krävs 1 kärnreaktor per elregion i söder för att skapa den ”bärspänning” som skall transportera vind-el söderut. Det räcker inte med vattenkraft i norr.
  *Det spelar ingen roll om det byggs massor av nya stamledningar, om det inte finns kraft till att skapa bärspänning i dem.
  *Vindkraft måste fasas in och ut ofta, beroende på att det blåser ibland och ibland inte. Normalt går processen bra, men med statistisk regelbundenhet, så misslyckas en fasning och det blir åtminstone lokalt strömavbrott. Om det misslyckas vid flera transformatorstationer samtidigt, finns risken att det blir spänningsrusningar i el-nätet. I olyckliga fall blir rusningarna så kraftiga att Black-Out inträffar. För några år sedan hände detta i Australien och först nyligen hade den sista kabeln reparerats – den till Tasmanien. En Black-Out ger effekter som får Covid-19 pandemin till en skitsak, i synnerhet i ett land som inte har beredskap och tankeförmåga av något slag för att hantera det minsta av kris/krig!

 4. Snälla röstberättigade 2022 – RÖSTA BORT detta parti som har lyckats binda upp (S), förstört och fördyrat så oändligt mycket i Sverige!

  1. S är i högsta grad medskyldiga till förfallet. De hungrar bara efter att sitta kvar vid makten, till vilket pris som helst.
   S bryr sedan lång tid inte om vanligt folk, för de har sin utopi om mångkultur och en värld utan gränser.

 5. Den där Tokfnatten o hans kompisar vill lägga ned all kommunikation och energiförsöjning. Att cykla i mörkret är deras våta dröm.

 6. När det gäller flyget ger jag Tovatt rätt vad olönsamma flygplatser beträffar. Flygplatser verkar ha blivit kommunala fallossymboler. Kommuner bygger flygplatser utan att ha eller har utsikter att få underlag bara för ”att man måste ha en flygplats”. Det kostar skattebetalarna hundratals miljoner till liten nytta.

  Vi har ett statligt flygplatssystem med flygplatser från Kiruna i norr till Sturup i söder som har hyfsad täckning. Visserligen är det glest på vissa ställen och ledningen verkar bestå av muppar som leker affärsmän men det är ett system som fungerat i 60 år.

  När det gäller ”Stockholmsflygplatserna”, de avvecklade flygflottiljerna i Västerås och Nyköping är det snudd på bedrägeri att påstå att de ligger i Stockholm och Ryanair verkar vara ett flygbolag som har haft det kinesiska kommunistpartiet som föredöme för personalpolitiken. Affärsuppgörelsen mellan flygplatserna och Ryanair verkar också vara något som knappast tål dagens ljus. Ryanair uppträder mest som Rockefeller på 1800-talet.

 7. MP och många andra partier, lägger enorma pengar på verkningslös symbolpolitik.
  Problemet är, att vi då saknar resurser till allt som gör oss till en välfärdsstat.
  Vi har omogna barn som styr landet, baserat på känslor. Tyvärr är de tillika helt fakta resistenta.
  En förödande kombination.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: