Stäng

Svetsarrabatt

INSÄNDAREN. Svetsaren Stefan Löfven (S) sade idag under pressmötet efter uppgörelsen i EU att Sverige har fått dom största rabatterna någonsin när det gäller avgifterna till EU.

Steget Efter

Avgiften ökar nu med den påstådda rabatten med 6 miljarder för Sverige från 39 miljarder till 45 miljarder.

Var fan finns rabatten? Som jag har fattat det så innebär rabatter lägre priser och kostnader för den som får rabatter och inte höjda.

Har jag fattat fel?

En sak har jag i varje fall till fullo fattat och det är att vi här har att göra med den mest korkade statsminister landet någonsin har haft om han nu tror på att han fixat rabatt till Sverige. Eller också så har landet världens mest korkade folk om dom nu även går på denna fräcka lögn från svetsaren.

Troligtvis så är det en kombination av båda.

Denna rabattfixning är ungefär lika god som när priserna på en vara sätts till exempelvis 39.90 kr istället för 40 kr jämt. Ekonomiska snillen som man får se i t ex programmet Lyxfällan går på bluffen och tycker att varan är billig när dom får se det lägre priset och dom går naturligtvis även på bluffen om reapriser med 50 % lägre pris på en vara men tänker aldrig på att det ordinarie priset aldrig funnits.

Hade överenskommelsen inneburit att vi fått en lägre EU – avgift än det ordinarie på 39 miljarder så kan jag hålla med om att vi fått rabatt.

Nu har vi bara fått en avgiftshöjning och inget annat.

Så svetsaren, var fan finns rabatten?

Sandor Herold

33 reaktioner på “Svetsarrabatt

 1. Jag vill inte kalla vår statsminister för svetsare. En svetsare är en i alla avseende kunnig och välutbildad yrkesman som genom lång arbetslivserfarenhet vidareutvecklat sin kompetens. Inget stämmer in på herr Löfven.
  En mer passande titel borde vara (som vi säger i Skåne) SMEHALVA. D v s en som inte kan speciellt mycket och i princip bara kan göra som han blir tillsagd. Helt utan förmåga att ta egna välgrundade beslut.

 2. Ja, rabatten. Media och mästerförhandarna (Löfven & Co) föll för världens enklaste bilhandlartricks. Sån där rabatt som man lurar sig själv med när man innerst inne vet att man gjort en dålig deal.

  390 miljarder euro

  Lustigt att det var EU:s sparsamma fyra som stod för världshistoriens största vaskning. Mindre lustigt att Sverige var en av dem.

  Nu har mästerförhandlarna lyckats förhandla upp bidragsdelen från 0, 350, 375 och slutligen 390 miljarder euro. Kunde ingen berättat för mästerförhandlarna Löfven och Paula att det skull förhandlas åt andra hållet. Bidragsdelen skulle nedåt eftersom

  1. Det är vi som betalar
  2. Det är pengar i sjön

  Världshistoriens dyraste missuppfattning.

  Som grädde på moset lyckades bilhandlarna M&M (Merkel och Macron) köra med världens enklaste bilhandlartricks. Vi fick en ”rabatt” för egentligen tänkte M&M höja vår EU avgift till 10 ME (miljarder euro) men bara höjt den till 6 ME från tidigare 4,5 ME. Så ”rabatten” är en höjning med 1,5 ME. Tack för det M&M.

  Men det räcker för SVT, nu har man något regimtroget att rapportera – vi fick rabatt. Rabatt på vaskningen.

  Men mästerförhandlarna verkar nöjda för de har fått igenom krav som är unika för Sverige. Och då ska ni inte tro att det är bättre vägar, bättre beredskap eller höjda pensioner. Nej, nej – det är sådant man håller på med i Sydeuropa, här snackar vi klimatambitioner. Det slår väl allt? Så nu när man köpt världshistoriens dyraste klimatambitioner kan man då få veta vad ambitionerna är? Eller är det för mycket begärt?

 3. En riktig svetsare, ofta kallad licenssvetsare, är bland de skickligaste i verkstadsindustrin. Ett arbete utfört av en skicklig svetsare är snudd på ren konst. Stefan Löfven är INTE svetsare:

  ”Utbildning efter gymnasiet: Påbörjad svetsarkurs på AMU som inte slutfördes samt 1,5 års studier på socialhögskolan i Umeå innan han hoppade av.” (SVT)

  (Nej, jag är inte svetsare, inte heller verkstadsarbetare. Nog för att jag bränt lite gas och några ”pinnar”. MIG:at har jag också lite men aldrig TIG:at. Till husbehov och på lånad utrustning. Men jag uppskattar skickliga yrkesmän oavsett om de är handkirurger eller licenssvetsare.)


 4. frånome nu, så finns Nationen Sverige inte längre!
  GRATTIS till Er som lyckades med bedriften att ut-
  plåna vårt Sverige till slut…undrar om liberaler och
  centern anat va de förorsakat för överskådlig tid
  framöver? Fanns ett litet hopp t.o.m igår…men vår
  företrädare hade säkert redan bestämt sig för att
  ta semester nu i augusti…inte heller göra sig im-
  populär bland de spagg-delegaterna…kosta va de
  kosta ville?

 5. En regering som tutat i sina väljare att vi ligger på EU’s mini-nivå när det gäller mottagandet av ekonomiska turister utan att förlora speciellt många anhängare ska nog lyckas med fortsätta lura dessa även denna gång, tragiskt nog.

 6. När politiker släpper en rökare och säger att det är bra för mig, gäller det att hålla för näsan. Idag en stinkbomb, nu hjälper inte ens gasmask. Kan ingen vädra ut sk*tgubben?

  1. Ett Swexit !
   Ett Återvandringsverk istället för Migrationsverket !
   Ett totalt stopp för allt typ av svenskt bistånd, är skattepengar som ska stanna i Sverige och tillfalla äkta svenskar.
   Stopp för all typ av lycksökande invandring till Sverige bara tillfällig import av absolut nödvändig arbetskraft från i första hand Norden och MellanEuropa.
   Utvisning av alla icke infödda svenska dömda brottslingar.
   Total självförsörjning ska gälla i Sverige, viss ekonomisk hjälp till infödda arbetande och skattebetalande svenskar vid arbetslöshet och sjukdom och till arbetande skattebetalande icke svenskar som lyckats få medborgarskap men medborgarskap ska omedelbart upphävas för icke svenskar som begår brott och utvisning ska verkställas omedelbart ingen vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell.
   Kraftigt höjda straffskalor för alla brott en återgång till riktiga svenska fängelser utan hotellstandard.
   Bort med villkorlig frigivning efter 2/3 av strafftiden för alla brott, full strafftid ska gälla och villkorlig frigivning under en viss tid ska gälla efter avtjänad full strafftid återfall i brott under tiden för villkorlig frigivning ska generera i ett ännu strängare fängelsestraff.
   Bort med politisk tillsatta Nämdemän i Tingsrätten bara jurister som i Hovrätten.
   Återinförande av tjänstemannaansvaret.
   Demokrati och yttrandefrihet ska starkt värnas.
   Önskelistan kan göras ännu längre.
   Mvh/
   Kenth Andersson
   Medlem i och röstar sedan 2018 på AFS.

 7. Så han är en av de som anser sig vara en enkel svetsare men har ändå bäst betalt av alla. Steffe lille, det var ju inte så enkelt för du klarade inte examen. Han säger sig kunna läsa, frågan kvarstår dock förstår han vad han läser? Han skall alltså bekräfta floskel nr 1, allas lika värde.

 8. Uträknat per person bidrar varje svensk med 12 000–15 000 kronor till bidragsdelen av EU:s räddningspaket.

  750 miljarder euro – 7,7 biljoner kronor – eller 7 700 miljarder i svenska riksdaler. Så mycket är EU:s nya stödpaket till medlemsländerna värt. Nästan fyra biljoner kronor är rena bidrag som kommer att gå till de länder och företag som drabbats hårdast av den ekonomiska krisen.

  Sveriges ekonomiska insats till bidragen blir mellan 120 och 150 miljarder kronor. Det räknar Michael Grahn, chefsekonom för Danske Bank i Sverige, med utifrån hur mycket Sverige brukar betala.

  – Jag får det till att vi ger 120–150 miljarder till EU i rena bidrag. Det är 2–3 procent av BNP, vilket är väldigt mycket pengar, säger han.

  https://www.gp.se/ekonomi/sveriges-nota-f%C3%B6r-eu-paketet-150-miljarder-1.31561082

 9. SD svängde från en ut ur EU linje till en linje att påverka EU inifrån. Vet vad det var för raketforskare som kom på denna svängning. Kan tänka mig att SD politiker och SD personal nere i EU Parlamentet blivit lite ”bländade” av de otroligt goda förutsättningarna att berika sig.

  SD bör snarast återgå till sin ursprungliga ut ur EU linje. Pengar är makt och nu har EU tillskansat sig ännu mera makt. Glöm att påverka inifrån.

   1. Håller inte med om det. EU stod handfallna under epidemin. Inga unionsbeslut av någon dignitet fattades angående denna.

    Nu när det lugnat sig sticker de fram trynet och tillskansar sig mer makt (pengar). Var fanns de när det behövdes.

    EU politrukerna värmer långsamt vattnet som grodor som svenskar skall stoppas i. När det väl kokar är det för sent att hoppa ur.

    Vi har tappat på invandring som övriga EU länder förpassade till oss. Vi tappar ständigt inflytande i EU, men vi får betala mer hela tiden.

    Brexit processen har påverkat EU mer än något annat. Den slutade med att Storbritannien lämnade.

    Jag påstår att hårt driva Swexit på samma sätt påverkar EU mer än något annat. Det skulle svida mycket om en nettobetalare som Sverige deklarerade en ambition om utträde.

    En deklarerad ambition om Swexit skulle påverka.mer än att ”jobba inifrån”. I praktiken sker denna påverkan pågå ”inifrån” med ett avsevärt skarpare vapen än vad mästerförhandlaren 0 till 390 Löven uppvisat

 10. Löfven klarar på sin höjd att handlöda enklare kretskort i högstadiebasis på teknik!!

 11. Om man först betalar ett rejält överpris och sedan erhåller en liten rabatt, så har man enl. Steffe gjort en bra affär. Och precis i samma anda som med Pisa-undersökningen bortse från de obehagliga sanningarna och endast trycka på de skenbart hyfsade. Men han har ju aldrig visat på några högre matematiska höjder. Minns sifferbingon : 40/27/30 = 50/40/30 (120%)
  ”Stå inte där som en bingo-utropare”, sa han till Janne Björklund.
  ”Stå där och skäms som en lands-förrädare”, säger jag…

 12. 1. Löfven är ingen svetsare. Han klarade inte utbildningen och vem är förvånad ?

  2. Att kalla en höjning totalt för att rabatten höjdes är väl magstarkt. Eu kommer att ruinera oss. Varför är det alltid norra Europa som ska hjälpa sydeuropa ??? Kan dom aldrig klara sig själva nångång ??

  3. Det absolut bästa för Sverige vore att gå ur eu snarast. Storbritannien är nog glada nu när dom ser vansinnet utifrån. Tänk vad vi kunde göra för 40 miljarder årligen

  1. hade ”vi” fått 40 miljarder extra i en påse skulle de skänkas bort till FN etc
   knappast komma till nytta för de som verkligen behöver det i fd landet Sverige numera bananrepubliken Abzurdistan

 13. ”Den mest korkade statsminister landet någonsin har haft”, skriver Sandor. Det finns fler som är böjda att hålla med: Ledare i Borås Tidning oktober 2017, några rader ur texten:
  ”Löfven står i en klass för sig –
  Stefan Löfven kan säkert ha egenskaper som gör honom lämplig i rollen som partiordförande för Socialdemokraterna. Men när han i riksdagens partiledardebatt säger att han ”inte är ekonom” men samtidigt avfärdar att det rådde kris och extrem lågkonjunktur under åtminstone sex av de åtta år som landet hade en borgerlig regering, då blundar han för verkligheten.
  När han dessutom hävdar att han kan göra så eftersom – ordagrant citerat – ”jag är en enkel svetsare, men jag kan läsa”, visar han upp ett beteende som knappast gör honom trovärdig som statsminister.Varför gör landets statsminister på det här viset när han debatterar? Varför måste han ideligen bluffa?

  https://www.bt.se/ledare/varfor-bluffar-lofven-i-debatten

 14. I Steffes värld är 2+2=5 och då blir det plus i den svenska kassan efter uppgörelsen i EU !
  S väljarkår förstår naturligtvis inte eftersom de röstar på honom att de är lika mycket jubelidioter och dåliga i Matematik som svetsaren är.
  Fy f……n vilket förräderi och förakt mot det äkta infödda svenska folket.

  1. Inte ”bara” oduglig, det är han som bär nu det yttersta ansvaret för att:
   Skjutningar ökar.
   Bedrägerier ökar.
   Våldtäkter/ gruppvåldtäkter ökar.
   Sprängningar ökar.
   Vanvården på äldreboende ökar.
   Pedofili ökar.
   Mord ökar.
   Sveriges skuld ökar.
   Sjukhus köerna ökar.
   Misshandel ökar.
   Rån ökar.
   Bidragsfusk ökar.
   Pensionsåldern ökar.
   Skatterna ökar.
   …det enda som minskar är Förståndet.

   VILL DU STYRAS AV DENNA S.K. LEDARE ? 🤯

 15. Det som varje vardagskund i närbutiken begriper, det inser inte statsministern med hela sin enorma och välbetalda stab.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: