Mohammad ”Alexander” Jamal döms till fängelse i 16 år och utvisning

BROTTSLIGHET. GotlandstTingsrätt har idag dömt 28-årige Alexander Jamal man för mord till fängelse i 16 år. Jamal ska utvisas från Sverige när straffet är verkställt. 

På natten den 23 januari i år hittades en 33-årig man avliden i en lägenhet på Gråbo i Visby. Mannen var tejpad runt fötter och ben, armar och huvud och därefter fasttejpad i en säng. Han var strypt och kvävd med ett snöre runt halsen som var hårt åtdraget och därefter fastknutet under sängen.

Mohammad Alexander Jamal Polisen
Mohammad Alexander Jamal Foto: Polisen

Några dagar senare greps Alexander Jamal, som var vän till den avlidne som misstänkt för mordet. Han har varit häktad sedan den 28 januari. 28-åringens DNA och fingeravtryck hittades på tejpen som virats runt den avlidne och genom mobiluppkopplingar har kunnat fastslås att de båda var tillsammans under en stor del av dagen den 22 januari.

28-åringen nekade under polisförhör att han var i lägenheten när kamraten dog. Han erkände under huvudförhandlingen i tingsrätten att han orsakat dennes död men menade att det var en olyckshändelse, dvs. att han saknade uppsåt att döda. Hans förklaring var att de båda hade en sexuell relation och att vännen hade avlidit under en sexakt med strypinslag som gått fel.

Tingsrätten har konstaterat att 28-åringens förklaringar inte stämmer på flera punkter, bl.a. är uppgifterna om den sexuella relationen överdrivna, de båda hade inte sex den aktuella dagen och uppgifterna om hur tejpningen gick till är motbevisade. Åklagaren har bevisat att det inte var någon olyckshändelse.

Tingsrätten har alltså kommit fram till att Jamal haft uppsåt att döda vännen och att gärningen ska bedömas som mord. Tingsrätten dömer gärningsmannen till 16 års fängelse. Mannen ska utvisas efter avtjänat straff och förbudet att återvända till Sverige är utan tidsbegränsning.

Rättens ordförande och nämndemännen är eniga om domen Gotlands Tingsrätt B Mål: B 86-20

-Pettersson noterar att detta är ännu en mördare som inte skulle släppts in i landet. Jamal är född i Libyen och har ett libyskt pass. Han kom därifrån till Sverige men är registrerad hos Skatteverket som statslös.

Jamal har lyckats bluffa Migrationsverket, vilket inte verkar så svårt, att han konverterat till kristendomen – något som belönades med ett permanent uppehållstillstånd. I Sverige har han formellt bytt namn till Alexander. I förundersökningen framkommer att han inom den arabiska diasporan fortfarande är känd under sitt muslimska namn Mohammad.

Motiven för mordet är oklart, men enligt åklagaren en kombination av ekonomi och att Mohammad ”Alexander” Jamal var rädd att offret skulle avslöja deras homosexuella relation för Jamals nya fru och hennes familj. Tingsrätten skriver i sin dom att det inte går att dra någon säker slutsats om motivet men att det inte heller är avgörande för skuldfrågan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Mohammad ”Alexander” Jamal döms till fängelse i 16 år och utvisning

 1. Låt mig gissa att den där utvisningen aldrig kommer att genomföras. En mördare som har lämnat islam och begått homosexuella handlingar. Det kommer att storsnyftas om att han skulle avrättas i Libyen och det kan det ”humana” Sverige aldrig tolerera. Mördare från dysfunktionella MENA-länder får således stanna.

 2. Att vissa från det klientelet plötsligt får denna impuls är tragiskt. Men statistiken talar för en ökad risk. En risk jag aldrig helt kan gardera mig för, men som jag gör allt för att minimera. Eskimåer och indianer kan jag låtsas som om de inte existerar, de har inget inflytande på min vardag. Det har däremot muslimerna, och jag kommer göra mycket för att skydda mig själv och mina anhöriga från det påtvingade viruset.

 3. Hovrätten kommer att sänka straffet. Det är ju en ”berikare”. Och så är det ju enbart 2/3 som normalt skall avtjänas. Sedan kommer det att dyka upp ett mordhotsbrev från någon mulla i hans hemland, de är numera ganska billiga, men går ju att skriva själv, så därmed omvandlas utvisningen till ”tålt uppehåll” och karlen är fri att fortsätta våldta etc.

 4. Hovrätten ska förmodligen säga sitt och där kan domen verkställas sänkas men också höjas men vilket inte är troligt och utvisning i domen är ingen garanti för den verkställs !
  Finns många starka landsförädiska krafter som kämpar för att kriminella parasiter ska få stanna i Sverige.

 5. När börjar Sverige identifiera alla
  invällare?

  Bör gälla ALLA, även de som fått
  uppehållstillstånd!

  DNA, fingeravtryck, alla mått och
  bilder för att registrera dem.

  Då hindras de att ha flera identiteter!

 6. Där fick vi en ”säker” utgift i 16 år!

  Dessa, importetade desertörer är en
  konstant belastning för Vårt Fosterland!

  Verkar som att många vill ha det så?

 7. Varför i helv..te ska han sitta i fängelse här ??
  Enkel biljett hem direkt bara. Mycket billigare och bättre för oss skattebetalare

  • Fängelse här ?
   Sverige har inga fängelser värda namnet, bara hotell….
   Om våra gamla som byggt Folkhemmet bara fick hälften av den service och omvårdnad som kriminella parasiter får på Kriminalvårdens hotell så skulle de gamla må väldigt bra.
   Skönt att efter 36 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu ha gått i pension och slipper se höra och delta i dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.
   Vidrigt är ordet.
   Känns bättre att nu i stället jobba extra som timvikarie inom äldreomsorgen och där försöka göra en insats för våra gamla som både är trevliga och tacksamma för hjälp.

 8. Sannerligen säger jag eder, tager du din nästas liv skall du åter och åter igen lida helvetes eldar tills ditt liv endast består av aska.

 9. Den här figuren ska inte sitta och jäsa på ett Svenskt fängelse , han ska skickas hem till Libyen och där få avtjäna sitt straff för hans plats i ett Svenskt fängelse behövs för likasinnade individer som klappar på porten .Även kostnaden för hans fängelsevistelse ska inte Svenska skattebetalare stå för utan det ska Libyen bekosta .

Kommentera