Stäng

LO-styrda Arena Idé med mer galenskap…

EKONOMI. I en ny rapport från tankesmedjan Arena Idé visas att den svenska utsläppsbudgeten skulle ta slut i förtid ifall omstarten efter pandemin görs i en tvåstegsraket, först ekonomin och sedan hållbarhet. Det skriver Eva Alfredsson, Mikael Malmaeus och Sandro Scocco, i en artikel på DN Debatt.

”För att vi ska kunna investera i en omställning till en koldioxidneutral ekonomi inom ramen för Sveriges resterande koldioxidbudget måste investeringsbesluten verkställas snarast och samtidigt vara väl avvägda”, konstaterar debattörerna.

Som lösning föreslår de att med hjälp av en klimatvärnskatt under en period öka andelen investeringar och minska andelen konsumtion.

-Pettersson skulle fundera fler än två gånger innan jag lyssnar på några förslag från den LO-finansierade tankesmedjan Arena Idé…

Nedan några av Arena Idés tidigare skriverier, det är galenskap helt öppet:

Om LO-styrda Arena Idé på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “LO-styrda Arena Idé med mer galenskap…

  1. De har haft George Orwells roman 1984 som lärobok. De uppfattade aldrig att den var en varnande kritik av det totalitära samhälle de förespråkar.

  2. Galna lobotomerade idioter. LO verkar nu med ny ledning gå ännu mer åt att bli en politisk kamporganisation. Medlemstappet kommer att öka till LO ledningens stora förvåning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: