EU:s groteska återhämtningsfond

EU & SKATTER. För att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin har EU-kommissionen föreslagit ett återhämtningspaket som en del av EU:s långtidsbudget. Förslaget uppgår till 8000 miljarder kronor, där två tredjedelar utgörs av bidrag till medlemsländer, och en tredjedel av lån. Den föreslagna finansieringen är en kombination av höjda medlemsavgifter och EU-skatter.

Europeiska rådets ordförande, Charles Michel, har lagt fram ett kompromissförslag inför helgens toppmöte där frågan ska avgöras. Just nu pågår förhandlingarna mellan EU:s stats- och regeringschefer.

I två dagar har den sparsamma femman, Nederländerna, Österrike, Danmark, Sverige och Finland som hoppat på den senaste tiden, gått emot försöken från Tyskland och Frankrike att gå med på EU:s coronaräddningspaket. Nu går mötet in på en tredje, extra, dag, rapporterar AFP/OMNI.

Europeiska rådets ordförande Charles Michel väntas komma med nya kompromissförslag under söndagsförmiddagen innan mötet återupptas vid 12-tiden.

– Samtalen befinner sig i ett viktigt skede, säger en medlem ur den tyska delegationen till nyhetsbyrån. Det går inte ännu att säga om det kommer att komma en lösning i morgon, men det är värt att fortsätta arbeta.

En fransk diplomatkälla uppger för AFP att Emmanuel Macron och Angela Merkel vägrade gå med på ett förslag om att sänka bidragsdelen i paketet till under 400 miljarder euro.

-Pettersson kan inte detaljerna i detta men begriper att bidrag korrumperar och för 5000 miljoner blir det mycket korruption…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “EU:s groteska återhämtningsfond

 1. Merkel säger i utländsk media att det möjligt att vi inte når en överenskommelse.
  Hoppas att det inte blir eftersom de pressar med tvång våra nordiska länder.
  Bravo att Finland hänge på och stärkte motståndet.

 2. Det är inte underligt att det blir som det blir med personer som dessa i vår nation:
  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=xRxuTGDVLuU&w=560&h=315%5D
  Viljan att göra alla till svenskar är rasistisk eftersom det visar att de som tycker att alla är svenskar också måste tycka att alla andra nationaliteter är lägre stående vilket ät den klassiska definitionen av rasism.

 3. Jag undrar vad EU ställer för krav till medlemsländer i det att vara mottagare av stöd ? Att ge med ena handen och ta med den andra handen är väl ett genomgående tema i politiken. Ett förslag som som ständigt dyker upp är att EU får beskattningsrätt. Antingen direkt av varje medborgare eller via moms.
  Oftast har den här typen av förslag stoppats då något land lagt in sitt veto. Vetorätten är ett gissel för EU ambition att få beskattningsrätt. EU kommissionen har lagt förslag om att avskaffa vetot i det att ersätta med kvalificerad majoritet. Med återhämtningsbidraget kanske medlemsländer mjuknar vad gäller unionens behov av beskattningsrätt.

  • Verkar som det är inga krav, eftersom det är samma länder som får bidrag år ut och år in. Grekland, Italien, Spanien, Polen , Rumänien med flera länder vill leva gott på våra skänkta pengar.
   varför skall de försöka förbättra sig när pengarna ramlar på konton utan krav.
   Det där att Spanien har lovat 12000 kronor i månaden för sina fattiga betyder att de tar för givet att vi ”rika nordiska länder ” betalar.
   Hur skall de annars kunna ge medborgarlön när landet blöder ekonomiskt.
   Jag är högst orolig över Sverige och Finland.

 4. Det som, under årens lopp, verkar allra mest egendomligt med EU är ju partiernas spretiga inställning betr. sympatierna för denna koloss.
  Inför den svenska omröstningen var läget följande :
  (v) = Motståndare
  (mp) = Motståndare
  (s) = Nästan Emot
  (c) = Nästan Emot
  (kd) = Förespråkare
  (m) = Euforiska Förespråkare
  (fp) = Euforiska Förespråkare

  Och detta blir ju lite paradoxalt, med tanke på att EU styrs precis som en kommunistisk Kolchos ! Bakvänt, va…

 5. Allt för många sossar vill att EU ska ta över styret så att de kan få plats, där istället för här, eftersom arvodet är högre. Kommer de inte med vid köttgrytorna i EU så återstår en plats här hemma med lindrigare arbete eftersom besluten tas av EU. Det är en win-win situation som våra s.k. ledare ser fram emot.
  Hur det går för oss folket, som inte behövt åka tunnelbana i Fjollträsk, för att vara svenskar skiter de fullständigt i.

 6. Och världens största socialbyrå Sverige kommer att betala notan till EU !
  Mytomanen Steffe försöker lura i svenskarna utanför begåvningsreserven att Sverige vill att denna astronomiska summa ska vara lån istället för bidrag, bara rent skitsnack Sverige har alltid och kommer alltid att betala det som ska betalas till rikemansklubben EU på bekostnad av fortsatta kraftiga besparingar inom bland annat svensk äldrevård….

 7. Jag bor i Portugal och vi kommer att vara en av de största nettomottagarna av stödet. För Sverige ser det dystert ut, stor nettokostnad, minskade skatteinkomster pga hög arbetslöshet och lägre företagsvinster. En skenande invandring som dränerar både statens och kommunernas ekonomi. Jag är glad att jag valde sol och värme framför höga skatter och dåligt väder

 8. Det är upp till alla pappskallar som låtit sig luras att rösta ja till EU och gått och röstat på 7-klövern och därmed bidra till SVERIGES undergång, att agera, NU!

  • Nja, efter EU-omröstningen har svenska regeringar, utan mandat, skrivit under Amsterdamfördraget, Nicefördraget och Lissabonfördraget som flyttat makt och inflytande till Bryssel sedan EU-omröstningen 1994.

   Det är inte samma EU som vi gick med i och man har av ren dumhet eller med vett och vilja låtit Bryssel steg för steg öka sin makt. Lyckligtvis föll konstitutionsförslaget men det är bara en tidsfråga innan det dyker upp igen.

   Nu vet jag inte om det hjälper men vi borde i alla fall försöka hålla politikerna i strama tyglar med en konstitutionsdomstol, ett överhus med skilda valdagar och mandatperioder och direkta beslutande folkomröstningar om grundlagsändringar.

  • Det är mer upp till alla pappskallar som röstar på gamla irrellevanta partier som S. Partier vars enda intresse är att klamra sig fast vid makten. Några politiska idéer har man inte haft på längre så man stjäl agendan från extremisterna MP.

Kommentera