Polisens metoder baseras på rasism – montera ned polisen

FORSKNING. Endast minimala samhällsproblem behöver lösas med hjälp av en våldsmakt, därför kan största delen av polisen ”skalas bort”. Det skriver Ida Nafstad och Amin Parsa, forskare vid rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet, i en debattartikel i Sydsvenskan.

Ida Nafstad och Amin Parsa. Bilder från Lunds universitet

Forskarna anser att svensk polis använder arbetsmetoder och teknik ”baserade på strukturell rasism”.

”Polisen är statens våldsmakt. Det är en föråldrad makt som använder primitiva och våldsamma tekniker”, skriver de och konstaterar att lösningen är färre poliser – inte fler.

“Vi påstår att bara minimala problem i samhället behöver lösas med hjälp av en våldsmakt och att största delen av polisen därför kan skalas bort. Alternativet till dagens rasistiska polisarbete är alltså att nedmontera polisen.
Rättvisa, trygghet och säkerhet skapas genom investeringar i lokala initiativ, utan straffande syften”.

Ida Nafstad, filosofie doktor och biträdande lektor vid rättssociologiska institutionen på Lunds universitet.
Amin Parsa, juris doktor i folkrätt och forskare vid rättssociologiska institutionen på Lunds universitet.

-Pettersson säger som min gamle far “mycket ska man höra innan öronen trillar av”, jag tror lösningen är färre tokiga skattefinansierade forskare och färre kriminella invandrare då slipper vi rasism…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Polisens metoder baseras på rasism – montera ned polisen

 1. Det verkar som om utbildningen på rättssociologiska institutionen havererat totalt.

 2. Det är massor med fler insatser av brandkåren i Lund än i Djursholm.
  Det måste vara strukturellt rasistiskt mot skolorna i lund då det inte är lika många brandmän i Djursholm.
  Lägg ned brandkåren.

 3. Detta måste vara bedrägeri med skattepengar.
  Staten skall inte bedriva vänster-indoktrineringsanstalter.
  Här har vänsterblivna tagit över statlig myndighet och bedriver indoktrinering i värsta DDR-anda och vi betalar dessa statligt anställda personer med skatten.

 4. Sveriges dysfunktionella regering förstår inte bättre utan kommer antagligen att överväldigas av de fina titlarna: filosofie doktor o. lektor, respektive juris doktor o. forskare, och djupt imponerade av vad vänsterforskarna Ida Nafstad och Amin Parsa hävdar, kommer regeringen att kräva att Polismyndigheten hörsammar deras tyckande. Det skulle inte förvåna om det blir så, för regeringen tror väl att vänsterforskarnas åsikt är grundat på neutral forskning, vilket inte är fallet. Notera att Ida Nafstad är särskilt intresserad av sådant som har med kolonialism och Palestina att göra, medan Amin Parsa tycker att Lunds Universitet bör engagera sig för rätten till asyl, bör finansiera och organisera symposium, bjuda in aktivister från Europa och Mellanöstern, ta initiativ till insamlingar bland anställda och studenter, visa klart och tydligt stöd för ‘Refugees welcome’ och liknande kampanjer, osv, osv.
  http://www.lundagard.se/2015/10/05/lunds-universitet-bor-engagera-sig-for-flyktingarna/

 5. Nu väckte vi upp tummennerkompaniet.Ni vet dom där som står och skriker och kladdar ner husväggarns med budskapet att alla Poliser är svin.Det är synd om människorna som August Strindberg sa.

 6. Alla kommunster anarkister och övriga vänsterextrema ska ej vistas ute utan sitta bakom lås och bom !

 7. Så typiskt att det är forskare i Lund, som tycker så. I samma stad har det brunnit ned 12 skolor sedan mars i år och varit sammanlagt 50 bränder sedan årets början. Vilka ska sköta den allmänna ordningen? Migrationsverket importerar även kriminalitet och därför har vi för få poliser i förhållande till den ökande brottslighet.

 8. Ida och Amin. Vad i h-e har dom här att göra ? Krattar dom vägen för den islamistiska slutgiltiga lösningen ? Inga poliser = fritt fram för invasions-styrkorna. Och som vanligt är det ju så att de s.k. forskarna, ( som tydligen vem som helst numera kan titulera sig, om man har partibok) med jämna mellanrum måste komma med “sensationella” uppgifter, för att få behålla sina ekonomiska anslag. Stäng lekstugan !!!

 9. Poliser behövs för att upprätthålla ryggraden i ett samhälle.Dom här vänsterstollarna tror att dom behövs bara i ett minimum av våldshandlingar.Har dom här lyft blicken från sina avhandlingar och tittat ut genom fönstret ? Eftersom dom förmodligen inte gjort det så ska jag berätta att där ute i verkligheten pågår det mord,rån,bränder och våldtäkter dagligen.Att nedmontera Polisen skulle innebära den totala anarkin.Men,vänsterstollarna trivs ju i kaos och vandalism så för dom skulle det bli ett drömsamhälle.Ett tips bara avslutningsvis till dessa ” forskare ” Ni borde ha gått till Specsavers.

 10. Felet ligger inte nere hos poliserna som jobbar på fältet
  utan hos deras chefer som är politiskt dirigerade uppifrån.

 11. Polisen är statens våldsmakt? Synd att dom då inte använder sig av den makten , för den hade behövts utökas bland alla vänsterhuliganer som tror att dom är det nya rättesnöret.

 12. Man ska inte leta efter kriminella där de finns och verkar. Då blir dom kränkta.
  Leta helst på andra platser och gärna bland vita pensionärer, så det känns rättvist på vänstervis.
  Alla förslag och åtgärder vänstermuppar kommer med är helt verkningslösa men kostar enormt mycket, så vi får inte råd till det som verkligen behövs.

 13. Dessa galna idéer har prövats redan tidigare ffa när Dan Eliasson (S) var
  Sveriges rikspolischef åren 2015–2018 …

  https://1.bp.blogspot.com/-YnHINb1A49g/VvpC_E7WTyI/AAAAAAAAB6k/2Lz3AT5rORsfhyLLBXEkce96YYptW1Pew/s1600/dan%2Beliasson%2Bextrapoliser.png

  2016-03-09 berättade en mycket besviken polisinspektör Lisa Reventberg det här i media …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/03/lisa_reventberg.png

  Lisa Reventberg och hennes poliskollegor ville alla arbeta för ett tryggare samhälle men kunde inte p g a att de var för få poliser för att kunna prestera sitt bästa för den hederliga delen av den svenska befolkningen,

  Grundorsakerna till problemen var …

  – Det politiska vanstyret på regeringsnivå från år 2006 och de följande åren ända fram till dagens datum.

  – Under perioden har kriminaliteten i Sverige ökat i våldsam hastighet.

  – En grovt misskött omorganisation av polisens verksamheter genomfördes medan Dan Eliasson (S) var rikspolischef.

  – Samt en skriande brist på pengar rådde för att bl a kunna behålla de kompetenta, erfarna men tyvärr lågavlönade poliserna i tjänst.

  Problemen fortsätter ännu idag som alla kan se och följa dagligen i nyhetsflödet och samhällsdebatten.

  Men forskarna Ida Nafstad och Amin Parsa har väl suttit helt avskärmade från verkligheten och vill fortsätta med vanvettet som redan pågått inom det svenska rättsväsendet i c:a 15 – 20 år

 14. Lägg gärna ned polisen i Malmö så blattegängen får fritt spelrum med knark rån bränder explosioner våldtäkter. Grattis skåningar om det snart finns några kvar i staden.

 15. Den som kan det minsta av historien kan inte annat än förfäras av att sådana personer finns på vara universitet. En tur till Auschwitz och Gulag skulle säkert kunna inspirera dessa personer att inse vart ett samhälle är på väg när anarkin tar makten. Anarkin var första spiken i kistan till att både kommunismen och nazismen kom till makten.

 16. Det är inte lätt att förstå vad forskarna menar med “strukturell rasism”,frågan är om dom begriper det själva .Okej om vi inte har någon polis vem ska då vara lagens långa arm , för någon måste ju sköta den saken eller hur . Och nästa steg blir väl att lägga ner alla domstolar för dom dömer ju alla brottslingar samt lägg ner alla fängelser och släpp ut fångarna Ibland kan man undra var dessa forskare har för vett innanför pannbenet man tycker nästan synd om dom .

  • De är väl medlemmar i vänsterextremisternas juriststuderandes nätverk. Är det HILDA, RUBEN eller IDA som är ute och cyklar? eller endera av dem.

   De säger att det aldrig är polis som agerar i “rika´s” bostadsområden. Självklart! Det är inte där skurkarna potentiellet bor. Polisen uppträder i huvudsak där skurkarna är aktiva eller bor OCH FÖR ATT SKYDDA DEN LAGLYDIGA DELEN AV BEFOLKNINGARNA SOM TVINGAS BO BLAND VÄNSTEREXTREMISTER OCH ISLAMISTER.

   Vi såg vad som hände i Seatle när polisen abdikerade. Plötsligt ökade kriminalitéten med mord, våldtäkter rån etc för detta lilla område på några kvarter, till samma nivå som hela resterande delstatens nivå. Dessa “forskare” skämmer ut begreppet “forskare” till den grad att verkliga forskare försöker hitta andra titlar. Gissar att även de bor i helvitt, rikt område.

 17. “… lösningen är färre tokiga skattefinansierade forskare och färre kriminella invandrare så slipper vi rasism…”

  👍 👍 👍 👍 👍

 18. Forskarna anser….! Jaså?

  De får anse vad de vill på sin fritid. Men om de uttalar sig som forskare måste de ha fakta att stå på. Kommer Sydsvenskan att återkomma med konkreta forskningsresultat?

  • Du vet svaret! Det handlar inte om fakta utan om att locka anhängare till vänsterextrem “revolution”.

   • Jag läste just nu om skolbränderna i Lund där de själva verkar. Jag undrar hur “forskarna” tänker om dem. De kanske säger, att de ger sig nog inte på våra lokaler i universitetet. Då är det inte så farligt. Det är bara skolbarn som drabbas. Dessutom ett antal historiska byggnader är positivt. Vi ska skrota landets hostoria.

    Allvarligt – det borde finnas någon form av krav för att få kalla sig forskare eller expert.

    https://www.friatider.se/over-70-anlagda-skolbrander-i-lund

Kommentera