Hur går det med ansiktsigenkänningen när alla har munskydd?

INSÄNDARE. En dum fråga kanske. Men den öppnar för en del funderingar. Det är ju rent tekniskt fantastiskt att dataprogram kan känna igen ett ansikte i folkmängden. I Kina med kameror som täcker varje kvadratmeter är det ju redan verklighet. Personligen är jag glad för att vi inte kommit lika långt, men det är ju bara en tidsfråga. Här diskuteras ju maskerings-förbud vid demonstrationer. Men även om vi inte har krav på munskydd, så blir det väl svårt att förbjuda sådana vid speciella tillfällen. Det blir väl också svårt att kritisera burkan om vi skulle kräva munskydd även i Sverige. Igenkännings-tekniken är väl inte så effektiv i arabvärlden. Då är det ju bara män som kan kännas igen. Men dom bor ju snart allihop i Sverige.

Rolf Malm

Under detta coronaår kommer 130.000 migranter att få uppehållstillstånd. De hälsoundersöks inte. Svenskarna själva får inte resa alls. Tidigare kom migranterna ju för att man påstod att vi behövde välutbildad arbetskraft och för att Sveriges befolkning var för gammal. När det nu visat sig att många var analfabeter och som vuxna barn är det det unga bidragsfolket som tar hit sina gamla.

De motsvarar ett nytt Västerås. Rimligen kostar de också lika mycket som den stadens budget. Egentligen mer eftersom de inte bidrar till kostnaderna. Men de behöver ju bostad. De behöver sjukhus, polis, brandkår, busstrafik, vatten, avlopp, el, renhållning, snöröjning, flygplats, cykelbanor, åldringsvård, skolor, tandvård, socialtjänst och allt annat som krävs för att en stad ska fungera. Att dessa nysvenskar sprids över landet minskar ju inte de totala kostnaderna. Nu sprids de ju inte heller i någon större omfattning. De bygger ju egna samhällen i samhället. Med egen kultur, språk, religion, lagstiftning etc. Tänk om de själva också skulle tvingas betala allt övrigt. Sina gator, sjukhus, socialtjänst, sjukförsäkringar, brandkår, parker, vatten, avlopp och allt annat som det omgivande samhället erbjuder dem gratis vid sidan av alla bidrag. Jag misstänker att de då snabbt skulle flytta och låta sig integreras i det svenska samhället. Då skulle de snabbt lära sig svenska och passa sig noga för att begå brott. Fanns risken att bli utvisad för våldtäkt, rån, sprängningar och all annan kriminalitet de ägnar sig åt skulle samhället snabbt bli drägligt igen. De är ju inte dumma på det viset. Visheten saknas snarare bland allt dummare politiker. Då skulle polisen kanske kunna hålla ordning utan ansiktsigenkänning och vi kunde få behålla en liten bit av privatlivet.

Rolf Malm

Ps. Skriver på boken ”Sverige 2084”. En djupdykning i Sveriges tillrättalagda, politiska historia under 100 år. Om alla de skandaler, övergrepp, katastrofer och all mörkläggning som lömskt smygande omformat Sverige från ett beundrat folkhem till en föraktad pesthärd. Det blir en tjock bok. HJÄRTLIGT TACK för alla tips och allt stöd.

Swish 0722  84 70 52, bankkonto 5005 01 187 30, kontakt rolflmalm@gmail.com

Steget Efter. Pengar från företagare och anställda som vore bra att som buffert.

7 thoughts on “Hur går det med ansiktsigenkänningen när alla har munskydd?

 1. Om dom skulle tvingas betala sina kostnader själva
  så tror jag att dom skulle återvända till det land dom kom ifrån.

 2. Invandringen har kraftigt minskat säger Molgan?
  Från 150 tusen till 130 tusen., och detta mitt i coronatider?

  Sen skulle skallröntgen vara obligatorisk på alla makthavare
  så hade vi kanske hade kunnat sålla bort alla dårar på ett
  tidigt stadium

 3. Ansiktsigenkänning gäller inte icke vita och icke kristna !
  Bara att fråga BLM som numera styr skutan….

 4. Har hört att kamerorna behöver bara läsa av ögonen för att se vem du är. Finns särskilda glasögon att köpa som blockerar det

 5. Vi har ju även en stor grupp som täcker sin kropp, så att inga män ska gå en glimt av deras kvinnlighet.
  Allt sker givetvis frivilligt, som pk så ivrigt hävdar i väst.
  I hemländerna, riskerar kvinnor fängelse, för att slippa täcka sin kropp helt.

Kommentera