Katedralen i franska Nantes brinner, tros vara anlagd

UTRIKES. Det har brutit ut en stor brand i den berömda katolska katedralen i Nantes i västra Frankrike. – Branden är inte under kontroll, den sprider sig, uppger räddningstjänsten för nyhetsbyrån Reuters

Katedralen i Nantes. Byggandet av katedralen inleddes år 1434 på platsen för en romansk katedral och tog 457 år att avsluta, med fullbordan 1891. Wikipedia.

 

Den 15 april 2019 utbröt en katastrofal brand i katedralen Notre-Dame i Paris, som bland annat fick kyrkans spira att kollapsa.
UPPDATERAT: Branden i Nantes tros vara anlagd. Åklagare har inlett en förundersökning om brott eftersom eldsvådan tycks ha börjat på tre platser.
Räddningstjänsten att branden är under kontroll.
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Katedralen i franska Nantes brinner, tros vara anlagd

 1. Visst är det konstigt, byggnader som stått i tusentals år
  brinner överallt, kyrkor o katedraler, spelar ingen roll,
  allt kan tydligen brinna idag.

  • Och andra (läs troligen)zigenare vandrar runt på våra kyrkogravar och vandaliserar,och stjäl vad de kommer över. För några timmar sedan greps en sådan 50-årig ”man” i Kristianstad,sedan besökare upptäckt vad som skedde. En annan besökare höll kvar svinet och överlämnade honom,åt tillkallad polis.
   Inte ens våra döda förfäder,får längre vila i frid…..

 2. hllviken

  18 07 2020 at 16:58
  Jag vet inte hur långt det har gått – finns det statistik på detta?”

  Nej ,det finns ingen statistik att hitta .

 3. Skolor,Kyrkor,Bilar och Skog o. Mark tycks speciellt irritera de invandrade !
  I Nantes fanns de tre olika brandhärdar,för att de med säkerhets skulle lyckas väl,med sitt attentat…
  På närmre håll (Lund) har hela ett 10-tal skolor utsatts för samma sabotage av Islamisterna under senaste månaderna !

 4. Enl. uppgift har det brunnit på tre ställen samtidigt i kyrkorgelns närhet. Klart den är anlagd, precis som den förra i Paris. Slaskmedia rapporterar endast mycket sparsamt om terrordådet, men det beror nog på att dom anar att deras musse-kompisar har varit framme igen.
  Tänk om scenariot hade varit det omvända…Med någon mindre skadegörelse på någon skitig moské. Då ni – Demonstrationer, Hatiska fackeltåg, Upprörda tal av all världens ledare, Handhjärtan, Extra nyhetsutsändningar, etc. etc. Fast det vet vi ju redan, att attentat mot moskéer utförs av mussar eller andra mussar med en annan inriktning eller av kommunister med avsikt att skjuta skulden på andra.

 5. Ponera att det visar sig vara anlagt och av en annan religions anhängare. Då bör det bli huvudbry för chefen som är tre religioners överhuvud, skall han straffa eller förlåta. Förmodligen blir det att förlåta sladdbarnet eftersom denne är så pass mycket yngre än de två andra, eller ska chefen besinna sig och straffa den skyldige kroknästa slyngeln androm till varnagel.

  • Gensvar har Judarna provat i Israel tusentals gånger, men det förstår inte Muslimer.
   De fortsätter som vanligt.

 6. Är väl bara Moskéer idag som inte kan självantända, om Muslimernas heliga byggnad brinner så är det väl alltid en högerextrem pyroman inblandad ?
  Bara en tanke i dagens trygga och heligt mångkulturella tid……

 7. Om EN katedral brinner, så skulle det möjligen kunna vara vådeld. Men när en andra katedral brinner efter så relativt kort tid, DÅ VET VI ATT DET ÄR ETT TERRORATTENTAT, sannolikt i bägge fallen.
  Kommunistiska myndigheters påståenden om t ex vådeld, skall vi INTE sätta tilltro till.

Kommentera