Stäng

Protesterar mot bönebrölet

När muhammedanerna kallar till bön i Ditib-moskén,  i Herford , står Marcel Bauersfeld på trottoaren och protesterar.  Han hamrar på en kastrul med en sked. Strax kommer polisen och kräver att han lämnar området.  Är denna yttrandefrihet eller stör 37-åringens handling  religionsfriheten?

2 grundläggande rättigheter kolliderar, säger polis taleskvinna Simone Lah-Schnier. Så fort det finns misstankar om ett brott, kan polisen – som i detta fall – utfärda ett av-visningsbeslut. Enligt taleskvinnan har mannen som aldrig tidigare rapporterats till polisen redan anklagats för att kränka religionsfriheten. Han har tidigare använt en koskälla, . Den  konfiskerades av polisen. Det är därför jag är här med kastrullen idag, säger han.  Jag har ingenting emot andra kulturella seder heller. Det enda som stör mig är bönebrölet , som i mina ögon bara är ett kall till kalifatet. Jag vill inte ha någon sharia här. .” Han kräver att staden Herford återkallar sitt tillstånd för bönebröl.

37-åringen meddelar att han kommer tillbaka nästa fredag. ”Jag är nyfiken på att se om jag kommer att åtalas för en leksaks koskälla  eller en kastrull” säger han.

LÄNK 

Tidigare Om Bönebröl på Bloggen HÄR 

11 reaktioner på “Protesterar mot bönebrölet

 1. Skillnad på yttrandefrihet och yttrandefrihet !
  Vita kristna är idag klart två, icke vita och Musse först och främst…..

 2. Stoppa islamiseringen för era barn, barnbarn, rösta för att stoppa invandringen av mussmaner, och allt som följer med från dessa länder, rösta bort dessa förbannade partier sin tar bort ger bort vårt land, mobba, uteslut även vänner, kompisar, släktingar som röstar bort era barn, barnbarn.
  ÅTERVANDRING

 3. Tips till de protesterande i Karlstad. Eller gräv ned en gris på tomten så är den förorenad så det inte blir nån moske där.

 4. Böneutropen är ett sätt att markera islams styrka och frammarsch i väst. Man tvingar oss otrogna smutsiga hundar att tugga och svälja.
  Andra markörer är slöjan, som är en symbol för deras överlägsenhet. Man ska tydligt se vem som bra eller dålig, enligt islam.

  1. Visst är det så! Slöjan markerar skillnaden mellan en ärbar muslimsk kvinna och en icke-muslimsk; ej ärbar kvinna!

 5. Om någon skulle komma på idén att läsa upp kristna böner så det hördes överallt lika mycket (för här handlar det om läsa upp en bön, det är inte bara som en kyrkklocka) skulle det nog bli protester, inte minst från de som försvarar böneutropen annars….

 6. Jag har alltid trott att ”religionsfrihet” är att man inte påtvingas religion. Få har haft något emot att andra går till olika kyrkor och samfund -så länge de inte stör någon och kräver att andra-som inte tillhör deras religion -ska anpassa sig till DERAS religion.

  Men de Nya muslimerna, eller om det är gamla som på senare år vädrar morgonluft, de VÄLJER att tolka ”religionsfrihet” Som DERAS TOTALA frihet att utöva ISLAM och att alla andra i det omgivande samhället ska anpassa sig till DERAS religionsutövning; läs ISLAM.
  DE kräver att de västerländska samhällena anpassar sig till ISLAM!

  1. Enligt Wikipedia betyder religionsfrihet INTE:

   ”Det finns ofta missuppfattningar om vad religions- och trosfriheten innebär. Religions- och trosfrihet innebär INTE följande:

   1. Särskilda privilegier för religiösa människor. Religions- och trosfrihet omfattar traditionella och icke-traditionella, gamla och nya, teistiska, icke-teistiska och ateistiska trosuppfattningar, pacifism med mera.

   2. Att religioner och trosuppfattningar har rätt till frihet från kritik. Lagar som begränsar yttrandefrihet genom förbud mot hädelse och smädelse begränsar religionsfriheten och orsakar lidande för religiösa minoriteter och oliktänkande i flera länder. Religionsfrihet och yttrandefrihet går oftast hand i hand.

   3. Att man får säga vad som helst i religionens eller annan trosuppfattnings namn. Man får inte propagera för krig eller främja hat på grund av nationalitet, ras eller religion på ett sätt som utgör uppvigling till diskriminering, fientlighet eller våld. Staten har ett ansvar att förhindra alla uttalanden (religiösa eller ej) som utgör uppvigling till diskriminering och våld.

   4. Att man har rätt att slippa se andra människors religionsutövning. Enligt artikel 9 av Europakonventionen har alla rätt att utöva sin trosuppfattning (religiös eller icke-religiös) både privat och offentligt. Naturligtvis har alla rätt att slippa delta i utövningen av andra människors trosuppfattningar, det vill säga utövandet får vara synligt men får inte bli påtvingande för andra. Gränsdragningen handlar om vad som är påtvingande.

   5. Att religioner har rätt till sina anhängare. Varje individ äger sin egen religionsfrihet och får aldrig utsättas för religiöst tvång. Avhoppare får inte trakasseras eller fördömas.

   6. Att en person har rätt att kontrollera en annan persons religionsutövning eller att föräldrar har rätt att påtvinga religionsutövning utan hänsyn till barnets växande kapacitet att själv ta ställning. Detta oavsett vad religionen föreskriver om detta.

   7. Att man får bryta mot andra mänskliga rättigheter genom att hävda religionsfrihet. Religions- och trosfrihet får inte tolkas på ett sätt som innebär att staten, en grupp eller en person har rätten att agera på ett sätt som syftar till att utplåna några av de andra fri- och rättigheterna.”

   Det borde betyda att vi i Sverige och Storbritannien har rätt att SLIPPA bönebröl.

   1. Så länge man kan beskylla någon för att vara rasist och ingen ens funderar på var gränsen går varken för rasism eller religionsfrihet kan man framgångsrikt påverka och tänja på lagar och prejudikat.

 7. All heder till Marcel! Han använder sig av civil olydnad för att invända mot något han inte tycker om. Hans protest är inte våldsam och som jag anser ett stort mått av kurage som fler av oss borde visa.
  Att muttra och mumla över något som vi inte gillar ändrar inte något och kan inte få gehör från en medmänniska.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: