Stäng

En svensk tiger ihjäl sig

INSÄNDARE. Regeringens prioriteringar borde leda till ångestskri istället för talande tystnad och stum beundran. I omtanke om det fria ordet och för det nationella och municipala självstyret borde vi alla med en mun rytande protestera mot att vi i eftertankens kranka blekhet tvingats framstå som munsbitar för munviga politikerclowners makthunger. I ett land som för en hånleende omvärld är en sorglig muntration som alltmer liknar Lustiga Huset.

Rolf Malm

Trots att vi alla är lika är där inget som är sig likt i skrattspeglarna. När hela landet är en omvänd spegelbild av det som var. När välfärden blivit en likfärd. När mun-till-mun-metoden och gammal hederlig muntlig tradition är det enda att lita på. När den äkta, gemensamma värdegrunden bara finns kring köksborden och bakom stängda dörrar dit överhetens pekpinnar och piskor inte når. Dit de politiska angivarna inte har tillträde. I en tid när vi inte längre har ens språket gemensamt. När vi stryker flagg och samlas under halvmånen. Svensken öppnar bara sitt hjärta när inte fler än två är närvarande. För närvarande knappt ens då. Tillförlitligheten och samhörigheten hör till en svunnen tid. Nu sägs vi vara det mest ensamma folket på jorden. Trots att alla ska med lämnas alltfler efter. Svenska folket har lärt sig att hålla käft och som kameleonter skifta färg beroende på aktuell omgivning. Likt fladdermöss har de lärt sig att blixtsnabbt navigera i det politiska mörkret för att undvika att stöta sig med den politiska, straffande övermakten. Med öppna ögon blundar de för de mest uppenbara lögner från dem som försöker missleda dem och lurar därmed dessa manipulatörer att tro att de tror på deras synvillor. Vilket förstås är en tveeggad strategi eftersom det tas som intäkt för att fortsätta lögnkarusellen. Vilken i en nedåtgående spiral snurrar allt fortare mot förintelsen.

Men man kan bara hålla sig i skinnet för att rädda skinnet så länge shizofrenin är nationell. Så länge vi kunde hålla oss i stormens öga i den internationella orkanen gick det skapligt. Då kunde vi i neutralitetens tecken undvika de värsta katastroferna och leva gott på omvärldens svårigheter. Men corona avslöjade brutalt vår potemkinkuliss. Plötsligt insåg omvärlden att den humana stormakten var en pesthärd av format. Där munkavle är viktigare än munskydd avslöjas den grinande ondskan bakom den svenska  maskeradmasken. När den vackra Sverigebilden blir en ful hotbild för hela västvärlden går det inte att muta sig till sympati med syndapengar. De som nu  som avlatspengar likt en syndaflod forsar ur landet. Omvärlden har insett att den hotar angripas inte bara av svenskt coronavirus. Den svenska modellen hotar sprida sig att hota deras kultur, deras självbestämmande, deras ekonomi, deras infödda befolkning, deras religion, deras energiförsörjning, deras folks trygghet mot kriminalitet och våld, deras strid mot islamismen, deras kamp mot arbetslösheten och för deras nationella stolthet. Så som skett i det nu bespottade, förr så fantastiska Sverige.

Rolf Malm

Ps. Jag skriver på boken ”Sverige 2084”. Ett försök att avslöja den sedan 100 år förvrängda svenska, politiska historien. Tusentals undanstoppade skandaler, bedrägerier och övergrepp. Idag ett kapitel om Socialtjänstens och dess föregångare barnavårdsnämndens diktatoriska, skrämmande makt över skräckslagna barnfamiljer. Man tror inte sina ögon. Tack för alla tips, faktaunderlag och allt stöd!

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt; rolflmalm@gmail.com

 

7 reaktioner på “En svensk tiger ihjäl sig

  1. Vi svenskar är naiva konflikträdda och tiger och lider i tysthet !
    Vi är och blir totalt utskrattade av importerade raketforskare som märker att de kan och göra precis som de vill i vårat eget Fosterland…..

  2. Läget i Sverige är en katastrof! Hade det varit val vartannat år kunde man kan ske få en förändring snabbare. Men vad ska man egentligen göra i nuläget? Skriva insändare som inte kommer in i tidningen, skriva inlägg på nätet som inte tycks få den minsta respekt av makthavare, opinionsmätningar som politikerna skiter i? Demonstrera på gator och torg känns meningslöst. Man hoppas kanske att en vacker dag ska politikerna själva fatta att det går åt skogen. Jag tror att svensken är så bedövad och apatisk av alla felbeslut i detta land, att man bara väntar på antingen en katastrof eller att pandemin är över så man kan emigrera härifrån detta hell-hole!

  3. En Rolf i högform, tack!
    Alla hans epistlar är läsvärda men jag tror den här tar priset, åtminstone i mina ögon.
    Så sann och avslöjande bild av en gång ett litet men strävsamt folk som plötsligt lät sig förledas av en adelsmans karriärhunger.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: