Polisfamilj hetsas att flytta av lokalbor

I uppländska Älvkarleby har ortsbor hetsat mot en polisfamilj under en längre tid. Trakasserier som nu gjort att familjen känt sig manade att flytta.

Främst är det jägare från orten som trakasserat familjen, men också en lokal politiker har visat vad hon stått i frågan.

Det hela började i mars när en lokalbo konfronterade polismannen i skogen där han hävdade att marken var hans, att polisen inte hade något där att göra och under konfrontationen framförde mannen något som kan benämnas med ett förtäckt hot. Därefter har trakasserierna tilltagit och varken polismannens hustru eller femårige son har gått fria från ortsbornas behandling.

Expressen

Familjen har nu flyttat, inte minst för sonens skull, då hela situationen gjorde det omöjligt att bo kvar. Bland de som hetsat och tydligast visat sin aversion är Agneta Lundgren, lokal företrädare för Centerpartiet. Genom att provocera familjen och visa sitt missnöje genom att peka finger har hon stängts av från politiska uppdrag tillsvidare.

Expressen

Denne Lundgren är inte vem som helst. 2018 stod hon som nummer två på Centerpartiets valsedel i Älvkarleby kommun där hennes sambo listades som nummer fyra.

Lilla Gårdskär är en håla med cirka 360 invånare, men en håla det inte verkar vara så trevligt att vistas i.

2018 larmas polisen till Gårdskär där det varit stökigt.

För en dryg månad sedan tillkallades polisen av en annan anledning. En kvinnlig konstnär besökte orten när en man konfronterade henne och påstod att hon parkerat sin bil fel. Den diskussion som uppstod slutade med att mannen hotade att skjuta henne. Uppenbart är det samme man som hotade den nu flyttade polismannen och kvinnan får förmodas vara hans hustru.

I juli 2018 publicerades en insändare i Arbetarbladet med rubriken ”Gårdskär, nej tack”. Författaren till insändaren beskriver Gårdskär som en plats där bilar helt oprovocerat följer efter, där boende kastar arga blickar på okända och där besökare ofta får frågan vad de har där att göra. Frågan han/hon ställer är om detta är grannsamverkan eller provokationer?

En liten debatt förekommer på Centern i Älvkarlebys Facebook-sida

12 thoughts on “Polisfamilj hetsas att flytta av lokalbor

 1. Är detta vad man får när man splittrat hela Sverige?
  Små byar sluter sig och tar lagen i egna händer..

  Älvkarleby idag. Din egen ort imorgon.

 2. Det finns behandling mot sådana som dessa två,, att gå
  runt och hota att skjuta folk kan väl inte ens vara tillåtet
  i det allt mer nerdekade Sverige?

 3. Politiker med karriärambitioner är av samma skrot och korn som diktatorer, de ser bara andras fel men ej sina egna.
  Tyvärr finns det några som kommer ända upp i toppen, därav följer dagens snart ohållbara situation i Sverige.

 4. Denna centerkvinna tycks vara själsligt besläktade till personer som jag har haft med att göra på arbetsplatser. Dessa personer såg till att bli fackombud. Inte för att de värnade om sina ”arbetskamraters” psykiska och fysiska välbefinnande utan att kunna göra karriär och tjäna bättre med pengar. Men bakom kulisserna så mobbade de och trakasserade sina ”arbetskamrater”. Personer högre upp i hierarkin på arbetsplatserna som var deras chefter var konflikrädda och såg mellan fingrarna på deras tilltag. De tog ut sin inneboende trauma och ilska på personer som de trodde var svaga och inte bjöd på motstånd. Så dessa personer som blev mobbade bjöds på förnedring från två håll. Dels dessa fackombud och dels dessa chefer. Denna typ från Älvkarleby har sina gelikar överallt i samhället. Det är dessa som gör att människor tappar sin tillit till systemet.

 5. Nästan alla kommentarer gällande kritik är bortplockade på Centern sida. Ca 20 som jag nyss läste.Typiskt centerpartiet.

 6. Pottkusken Agneta Lundgren skall nog ägna sig åt sin yrke, istället för att spela greve. (skomakare bliv vid din läst).

Kommentera