Stäng

Sex invandrare häktade efter skottlossning i Borås

BROTTSLIGHET. Sex personer har häktats i samband med skjutningarna i Borås den 4 juli. Misstankarna rör grovt vapenbrott samt olaga hot. Två av de åtta som greps tidigare i veckan har släppts då misstankarna försvagats. 

Pressbild

De två skjutningarna inträffade på Norrby och Hässle torg i Borås. Ett skott avfyrades i luften, och det andra i en stängd restaurang. Polisen har sedan dess haft ett intensivt utredningsarbete med tekniska undersökningar och där man bland annat knackat dörr i områdena. Något som gav utdelning.

I måndags, den 13 juli, grep polisen åtta personer efter en stor polisrazzia på olika adresser i Borås. Sex av dem har nu begärts häktade av chefsåklagaren Per-Erik Rinsell för skjutningarna i Borås.

De är misstänkta för grovt vapenbrott samt olaga hot. Två av dem har blivit frisläppta då misstankarna försvagats.

Rubriceringarna kan komma att ändras framöver, uppger polisen.

-Pettersson säger att det är som vanligt, Hamzo, Salm, El Moussaoui, Ahmed, Qhorbani, Omerika, är namnen de misstänkta lystrar till. De verkar ha svenska medborgarskap någon borde utreda vem som släppt in dem i landet…

Borås Tingsrätt B 2400-2

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Sex invandrare häktade efter skottlossning i Borås

  1. Invandrare ?
    Tänk om Sverige fortfarande vore ett homogent kristet land med bara infödda äkta svenskar, då skulle vi slippa rubriker som invandrare gripna för både det ena och det andra !
    Men det begriper och tycker inte extremvänstern och den landsförädiska familjen 7……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: