Stäng

Vi trodde hemförsäkringen ingick i hyran *uppdaterat

INVANDRING. Efter storbranden på Koppargården i Landskrona, där 100 familjer blev av med sina hem, står nu åtta familjer utan hemförsäkring.  En del av familjerna är nyanlända i Sverige och har sannolikt inte fått tillräckligt med information eller förstått hur det svenska systemet fungerar, säger Carina Jording, biträdande förvaltningschef för individ- och familj på socialtjänsten i Landskrona.

Det gifta paret Majida Faour och Ryas Faour är en av de berörda familjerna som förlorade sitt hem i storbranden. Okunskap och språkbrister är anledningen till att de inte har någon hemförsäkring.

– Vi kan inte språket och hur det svenska systemet fungerar. När vi skrev på kontraktet för lägenheten trodde vi att det ingick hemförsäkring, säger Ryas Faour.

– Det kan ju vara så att det är vårt fel men det kan också vara så att hyresvärden bär ansvaret, att de inte påminde oss. Det hade varit bra om hyresvärden hade haft ett avtal med försäkringsbolagen, så att hemförsäkring hade ingått. Eller om man hade fått ett erbjudande kring vilka försäkringar som finns, det hade varit ett skydd för människan, säger Majida Faour.

-Pettersson antar att hemförsäkring ingår i hyran i de muslimska eftersom paret Faour trodde att den ingår i Sverige…

*Uppdaterat 2020-07-15

Fick ett tips om Riksnormen för ekonomiskt bistånd där följande står att läsa.

Att inte SVT:s reporter tog upp den tråden i inslaget?

Sveriges framtid, som ska rädda vår välfärd enligt politikerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

70 reaktioner på “Vi trodde hemförsäkringen ingick i hyran *uppdaterat

 1. tydligen fler på ingång som förmodligen också kommer sakna sin hemförsäkring….
  Migrationsverket tuffar på med nya kvotflyktingar enligt statliga radion
  snart i en kommun nära dig 🙄
  siste svensk tar med sig flaggan 🇸🇪

 2. Kul för honom att han har en Rolexklocka. Då kanske han kan sälja klocka och köpa nya möbler.

 3. Ja i gratislandet Sverige är ”All inklusive,” det är det dom blir informerade om på sina egna språk i sina egna länder av våra ynkedomar till makthavare!, så inte konstigt att dom kräver, det är nog bara en
  tidsfråga ifall dom inte ska ha en ny Audi eller BMW som tack för sina röster!

 4. Izlamisternas agenda är att ljuga skjortan av de ” otrogna”.
  Så uppenbart VAKNA NU.

  Klart som kristall att de är fullt medvetna om detta,,,på med ” offerkoftan” bara så tar SOC.
  hand om detta,,,livrädda ryggradslösa och förskräckta för att rasiststämplas!.

 5. Nej svenska folket har inte valt JÖKEN !
  Däremot har en majoritet av det svenska folket de senaste dryga 40 åren röstat in en landsförädisk 7 klöver i Sveriges riksdag som bär ansvaret för att Folkhemmet idag befinner sig i ett kriminellt mångkulturellt träsk och ännu värre blir det framöver !

 6. Helt fördjävligt!!
  RIKSNORMEN FÖR 2020??
  den är så långt ifrån en lågavlönad arbetares vardag – de får ta mig tusan betala varenda punkt av detta själv.
  och de får faktiskt tänka själva för att få ihop det.
  och här bara får man känslan av att det är vuxen dagis hela livet ut med försörjning – all inklusiv

 7. Vad jobbar dom med…joke
  Ingår försäkring i hyran i det landet dom kom från….tror inte det…finns ingen…
  Själv tycker jag härskapet ska lämna Sverige….
  Vi behöver inte er…Här..
  ponnsan62
  AFS

 8. Något slår mig.
  Om man efter ankomst till Sverige är van vid att få allt gratis och allt är ordnat på ett sätt man bara kan drömma om i hemlandet.
  Behöver man då verkligen anstränga sig och själv ta reda på hur saker fungerar i Sverige?

 9. Förresten SVT…är detta inte ett paradexempel på ”de låga förväntningars rasism”??…Ni utgår ifrån att det är synd om vissa individer för att de inte visste och inte heller kunde veta bättre är att säga att man inte kunde vänta sig mer än så. Är det inte ett inlindat sätt för att säga att vissa är mindre begåvade och därför är hjälplösa om inte staten/soc hjälper till? Ganska fult ”vi och dom” tänk som kommer från statens främsta propagandacentral. Ni har skjutit er själva i foten.
  Förresten anser jag själv i motsats till SVT inte alls att detta är dumma människor. De utnyttjar i stället svenskens behov att känna sig ”god”. Det finns säkerligen de som redan börjat samla pengar för att bistå dem.

 10. Jävla skitfolk som inte förstår något.
  Alla folk gör ett val.
  Sen kan man inte gnälla efter..
  Man måste ha koll på vad som gäller.
  I mina ögon verkar det kriminellt..vi förstår inte är ingen ursäkt..

 11. Rolex klocka 75.000 minst

  hehehe

  sossarna betalar allt för raketforskarna

  nice land sverige har blivit i ni svenskar fett smarta

  importerar the jungle and the sand desert

  bra gjort svenskar

  inbördeskriget är nära

  islamisterna tar över hela landet snart

  bra gjort svenskar

  tur att man ej bor i skiten sverige

  Good Luck i alla fall

 12. ”Om du inte kan försörja dig eller din familj kan du ansöka om försörjnings­stöd. Försörjningsstöd kallas också ekonomiskt bistånd eller socialbidrag. Bidraget ska räcka till det mest nödvändiga, som till exempel mat, kläder och boende. Målet är alltid att försörjningsstöd ska vara tillfälligt och att du ska bli självförsörjande så snabbt som möjligt.”
  ”Självförsörjande så snabbt som möjligt” Borde stå: ”Försörjningsstöd är en temporär åtgärd och kan endast erhållas max 6 månader.” Men om det skrevs så var det väl endast tillämpligt på svenska familjer, för övriga gällde det säkert till pension som för övrigt ej heller var förtjänad.
  Att sådan politik utformad av PK-syltryggarna kan bli lönsam på sikt är för oss skatteslavar en olöslig gåta, vi har ju inte haft tid att klura på lösningen eftersom vi har haft en enorm försörjningsbörda. Dessutom har vi, enligt de rättrogna, ej heller rätt värdegrund.
  Tyvärr får vi dagligen uppleva vad deras värdegrund gjort med vårt sargade land.

 13. Tror, det gör ju dessa raketforskare i Moskén !
  Man ska ta reda på och veta vad som gäller denna skyldighet gäller även importerade icke svenskar som tyvärr finns i detta land och som enligt svetsarlärlingen Steffe på sikt blir lönsamma för Sverige……

 14. Tror, det gör ju dessa raketforskare i Moskén !
  Man ska ta reda på och veta vad som gäller och den skyldigheten har även icke svenskar om de tyvärr bor i detta land och som på sikt bli lönsamma som svetsarlärlingen Steffe säger att de blir……

 15. Det här känns igen. Jag är gammal nog att minnas att ett höghus brann i Flemingsberg för snart 20 år sedan. Även då rapporterades om att få av de drabbade hyresgästerna hade tecknat hemförsäkring…och att det naturligtvis var väldigt synd om dessa som förlorat allt. Det slår mig att migranter tydligen inte tycker att de ska lägga pengar på försäkring, de förlitar sig hellre på någon gud eller att socialen tar hand om kostnaden när olyckan är framme.
  Jag däremot betalar i vanlig ordning min försäkring utan att ha behövt anmäla skada…förresten är det bara jag vars försäkringspremie så gott som dubblats inför år 2016? Undrar vad som hänt 2015 som fick kostnaden att skjuta i höjden? Om allas kostnader för försäkring gått upp markant vid samma tidpunkt undrar jag att det inte blev ramaskri. Svensken bara betalar utan protest och vill bli lämnad ifred.

 16. Det är inte SVT man ska klandra, det är ” Carina Jording, biträdande förvaltningschef för individ- och familj på socialtjänsten i Landskrona.”
  Hon får lön varje månad, utan att ens veta vad som ingår i de pengarna hon delar ut varje månad.
  Stå i tv och säga det hon har sagt skulle rendera sparken från jobbet om det vore ett privat bolag, nu är det kommunal verksamhet, så hon går upp ett steg i karriären och lönen.

 17. Det hade SVT ingen aning om trots miljardskatteinkomst. För fakta läs Pettersson gratis.

  1. Gratis betyder att någon annan betalar. Du skickar väl bidrag för driften av Bloggen då och då till Pettersson! / MVH Tomas.

 18. De har fått pengar varje månad till att betala sin hemförsäkring vilket SVT gör allt för att dölja i sitt reportage. Så här står det i socialstyrelsens information gällande ”Riksnormen för 2020”. ”Du får också pengar till ditt boende, arbetsresor, hushållsel och hemförsäkring”.

  Denna familj har varit i Sverige under några år men kan inte göra sig förstådda på Svenska. De ”trodde” att bostadsbolaget stod för hemförsäkringen självklart utan att ens försöka att ta reda på hur det ligger till.Hur det fungerar i deras hemländer skulle förstås reportern från SVT aldrig ens fundera över att ställa utan det är som förväntat att levereras som ett ”tycka synd om reportage”.

  Var dock inte ledsen allt kommer att ersättas med skattepengar utbetalt från de sociala myndigheterna. Denna familj har sparat pengar genom att inte betala försäkringspremier och nu får de nytt och fräscht att åka och handla för via en rekvisition. Kanske så är det någon de känner direkt eller indirekt som har anlagt branden eller kanske inte. Enligt vissa uppgifter som jag ej fått bekräftat så tyckte vissa av de drabbade som fick ett tillfälligt gratisboende på hotellet att det var dåligt att bara frukost ingick och inte även lunch och middag.

  Det fanns förstås inte på kartan bland socialtjänstkärringarna att det skulle vara ett krav att man visar upp ett kvitto på sin betalda hemförsäkringsinbetalning. Måhända så skulle de oansvariga för en sekund funderat över att ha hemförsäkringen på autogiro.
  Om de hade velat integreras och velat förstå villkoren för sitt boende i Sverige då hade de sedan länge förstått att man måste ha en hemförsäkring. De hade även haft ett krav på sig att lära sig Svenska och vad som gäller men det är förstås att begära för mycket i dårhuset Sverige som enligt 7 riksdagspartier skall vara hela världens socialtjänst med våra skattepengar. Det medans många invandrare enligt den statistik som har funnits sedan länge inte har någon hemförsäkring.

  OM de har slitit hårt då hade de förstås haft ett sparkapital som kommer att täcka delar av sina förluster men nu ser de sig som offer och det är de för den mångkultur som våra politiker låtit komma till Sverige och som anlägger bränder i skolor, bilar och fastigheter samt i naturen. Nu bör de även ta reda på andra förhållanden som gäller i ett Västerländskt land och som en normalbegåvad 12-åring ser som en självklarhet men utsikten till det är upp till var och en att bedöma.

  1. De vet också att om de använder sitt försörjningsstöd resp bostadsbidrag till helt andra saker än vad de fått dem för, så kommer ändå sociala att betala ut vad de behöver. Saknar de hemförsäkring, så betalar SOC! T o m om de tvingas ta lån, så betala SOC!

 19. Betr. bränder inom Arabvärlden,är dessa sällsynta. Deras pyromaner lever till stor del i Europa. I deras hemländer råder dödstraff för sådana sabotage.Hos oss råder däremot straffrihet,och fullständig immunitet för dessa islamister.
  I övrigt är inte dessa importerade beduiner så dumma,som de gör sig till !!

 20. Som hastigast kan man i SVT inslaget se att berikaren har en klocka med Rolex märke. Kan man tro att klockan är försäkrad.

  1. Fy fan. Ta bort den och låt dem betala en del räkningar med försäljningssumman.
   Min svårt sjuke bror tvingades att sälja sin bil för 4000 kronor, när han ansökte om färdtjänst.
   Att man får bidrag trots en klocka som är högt värderad gör mig ont. Undrar vems klocka det egentligen är.

 21. De har nog aldrig behövt bry sig om några utgifter för boendet. Socialen har säkert lekt god man åt dem. Betalat allt det nödvändiga och skjutit till dem fickpengarna. Med de språkkunskaper de besitter så har de inte själva administrerat de fasta utgifterna.
  De har levat i sin bekymmerslösa gratis ”all inclusive” under hela sin semestervistelse i vårt land.

 22. Jag tror att ni har kommit till fel land .Åk hem och stanna där !
  Sluta klaga , ni är aldrig nöjda även om ni täljer guld från våra ryggar.

   1. Svenska folket har inte valt denna regeringen.
    Det gjorde politikerna bakom våran rygg.(Jöken)

    I det fria demokratiska Polen väljer folket både president och Sejmen.(Riksdag)

 23. Vi kan tacka den svenska offentlighetsprincipen, som förövrigt fyllde 250 år för inte så länge sedan under total tystnad, för att vi kan få reda på vad dessa är för filurer:

  ”Ryad är en man som är född den 1 februari 1958” ”Majida är en kvinna som är född den 1 januari 1960”

  Med andra ord har de rivit eller troligare gömt alla ID-handlingar.

  ”Hon flyttade till sin nuvarande lägenhet för 40 veckor sedan (den 5 oktober 2019)” ”Majida bodde tidigare i Strömsnäsbruk” ”Flyttade till denna tidigare adress 2019-01-12”

  Att ta del av offentliga uppgifter är mer skrämmande än Halloween. Antalet kvinnor födda den 1 januari 1960 är 349. Antalet kvinnor födda 2 januari 1960 är 250. Alltså nästan 100 fler. Med andra ord kan uppemot 30% av alla i denna åldersgrupp vara ”papperslösa”. Antalet män födda 1 januari 1958 är 324. Antalet män födda 2 januari 1958 är 228. Också nästan 100 fler. Också nästan 30% av denna åldersgrupp.

  Nu kan det visserligen vara andra faktorer som också påverkar men slutsatsen är att det ser mörkt ut för Sverige om inget radikalt görs. Tyvärr så har infiltreringen av marxister på våra lärosäten gjort att förståelsen och stödet har minskat ibland de lägre åldersgrupperna som istället verkar välkomna sin undergång, de är bara ännu lyckligt ovetande om den. Det verkar som om de som strävat efter Harmagedon kommer att få som de vill om inget oväntat inträffar.

 24. Hemförsäkring för saker man själv aldrig betalat för?
  Får en känsla av att de kommer gå vinnande ur det här med finare lägenhet och sprillans nya möbler och hemelektronik.

 25. Om man inte vet om det ingår, borde en normalbegåvad fråga?
  Nog därför att 10% av bilparken i Malmö är oskattad och oförsäkrad? Andra glömde tala om.

 26. Tror gör man i kyrkan. Men det är i och för sig inte rätt talesätt i det här fallet.
  Men om man tror ska man skaffa sig mer information tills man vet.

   1. En arabisk man i Finland sade att det inte behövs lokaler/moskéer för att be. Det går bra att be var som helst, det blir samma resultat.
    Att moskéer byggs är bara en markering över vilka som skall ta över landet.
    I Finland är de förbjudna.det finns bönerum, men de syns inte.

 27. Såg detta snyftreportage i SVT igår !
  Får de ett kraftiga skadestånd nu för otillräcklig information från Socialen ?
  Inte helt uteslutet.

 28. Den kursiva texten i inslaget är sannolikt Svt’s översättning av Majida prat. Jag såg och förstod. Hon pratade så gubben hennes aldrig lyssnade. Om hon sagt såsom Svt skrev borde hon lärt sig svenska och blivit raketforskare, försörjt gubben, kastat hucklet och blivit en pensionräddare.

 29. Riv skiten det skulle gjorts redan när Öresundsvarvet lades ner på 80 talet.
  Låt dem ta med sina saker hem på en enkel biljett.

 30. När jag ser damen i slöja vara ledsen och arg i TV tänker jag. Varken hon eller maken har arbetat eller kommer att arbeta under sitt liv i Sverige och har således inte betalat en krona i skatt.
  Ändå har de tilldelats en lägenhet som de kunnat möblera med allt nödvändigt.
  Paret tillhör således de som borde hjälpas tillbaks till hemlandet.

 31. När man åker till Sverige och får hyra och uppehälle betalt så trodde man väl att det var all-inclusive.

 32. Faktum är att det är SVT:s nyhetsvärdering som slagit fullständigt känslosåsigt slagit slint. Att de här stackars människorna, som bott många år i Sverige, inte har förstått att det är bra att ha en hemförsäkring är en sak. SVT:s del är värre.
  Men vad vill SVT uppnå med detta inslag? Skall hemförsäkring ingå i bidragen eller….?
  Skall alla hyresvärdar nu stå för deras hyresgästers hemförsäkring ? Självfallet läggs då detta på hyran och kan hända är det någon annan som får betala, soc t ex.
  Vad kommer försäkringsbolagen tycka om en sådan ordning? Alla hyresvärdar skulle ju omedelbart bilda ett captive bolag som stod för risken. Försäkringsbolagen skulle ju gråta blod över tappade kunder Även de som faktiskt tecknat en hemförsäkring skulle de ju tappa.

  Är det bara Wild kids som jobbar som journalister på SVT? Vilket idiotinslag.

 33. ”Vi trodde …”

  Tro får paret Majida Faour och Ryas Faour ägna sig åt i sina privata liv t e x vid sina förmodade fredags-besök i Moskén.

  Att teckna hemförsäkring för sitt bohag mm i hemmet och betala premien i tid till försäkringsbolaget är var och en enligt svensk lag själv helt och hållet ansvarig för att det blir gjort. Missar man det får man också ta konsekvenserna av sin försummelse.

 34. Kanske ett bra tillfälle att flytta tillbaks till djungeln?

  Behövs väl ingen försäkring på en hydda?

  ”Varje individ är ansvarig för sin egen situation!”

  Det är inte synd om dem om de inte har förstått detta faktum!

 35. Det sades också att paret i inslaget bott länge i Sverige. Hmm, hon pratade definitivt inte svenska efter dessa ”många år”.

  Vilka människor!

 36. Frågar sig aldrig dessa människor var alla pengar de tilldelas kommer ifrån? Ingen tror väl att pengarna växer på träd? Frågan är seriöst menad!

 37. Vaddå ingick i hyran ??? Dom betalar väl ingen hyra. Dom får ju allting gratis, med ”all inclusive”. Socialen spenderar med glädje våra skattekronor på dessa parasiter. Och socialen kan väl inte stå som försäkringsbolagets motpart när man tecknar en personlig försäkring ! Socialen är i detta fallet ingen juridisk person.

  1. Efter den här fadäsen, ordnar komunerna omeldebums extra pengar för att täcka försäkringen hos dem som inte orkar läsa eller förstå, först och främst är det dumt att störa bekvämligheten hos de nyetablerade, sedan spelar det inte någon större roll komunens social hsr redan varit där och räddat upp hels situationen med att ge dem hotell vistelse och garanterat att de får förtur på nästa nybyggnation

 38. Paret ser pensionsmässigt ut. En dryg utgift för de hårt prövade svenska skattebetalarna.

  1. Pensionsräddare, enligt Stefan Löfven.
   Mannen är 62 år, kvinnan är 60 år.

   Omvänt menar nog Stefan, vi skall rädda deras pension

 39. Jag förstår dom. Allt annat får dom ju gratis.
  Att lära sig svenska efter några år här är ju för mycket begärt. Hemförsäkring ingår ju alltid i hyran överallt. Säkert även i deras hydda i hemlandet…..

 40. Hemförsäkring 80 kr i månaden när man bor i hyreslägenhet ingår dessutom i Socialbidraget !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: