Minst 15 bilar och tre garagelängor uppeldade i Färjestaden

BROTTSLIGHET. En kraftig brand startade under oklara omständigheter i en garagelänga på Storgatan i Färjestaden på Öland under natten till tisdag. Minst 15 bilar och tre garagelängor är totalförstörda i lågorna. Händelsen rubriceras som grov mordbrand. – Det är två garagelängor som brunnit rejält och minst 15 bilar är totalförstörda och ytterligare bilar skadade. Det har varit ett kraftigt brandförlopp, säger Eva Jirhall jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Bilbrand Färjestaden. Foto: Privat/Facebook.

Larmet om branden kom strax efter klockan 03 tidigt på tisdagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var en av garagelängorna övertänd. – Hotbilden var ju att brand och rök skulle sprida sig till flerfamiljhus som låg intill garagelängan, säger Magnus Andersson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Totalt kallades ett 30-tal blåljuspersonal från räddningstjänst, ambulans och polis till platsen som vid 06:30-tiden fortsatt pågick. – Branden är släckt men insatsen kommer att pågå under hela dagen. Vi måste begränsa faran och se till att det inte blossar upp igen och att det inte ligger och pyr i grunden, säger Magnus Andersson.

– Just nu rubriceras händelsen som grov mordbrand, säger polisen Eva Jirhall. Det är oklart om de boende i fastigheter intill brandplatsen evakuerats men det finns ingen uppgift på att någon kommit till skada.

Polisen

-Pettersson säger att även Öland drabbas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 thoughts on “Minst 15 bilar och tre garagelängor uppeldade i Färjestaden

 1. Bara invänta nästa årsbetalning av bilförsäkringen och se hur många procent den ökat.

 2. En avbetalning på skulden vi åsamkat oss genom att vara för ogenerösa med att ta in för få asylsökanden, eller hur Steffe och Rödluvan.

 3. Och hos M P råder den stora Tystnaden? Dom som
  annars vet allt om allt som skadar Miljön, inte ens
  fåntrattarna i ungdomsförbundet har något att invända,
  så antagligen är bilbränder rena hälsan för miljön?

 4. Hahaha.. det sker tamxxfan i varenda bondhåla i hela Sverige:)
  Precis som attackvåldtäckter, rån, stöld och misshandel…..tjoho

  Det ska bli intressant att se hur alla hjärntvättade förstagångeväljare kommer att rösta 2022

  • Bilarna har aldrig varit brandsäkrare än idag, och ändå
   brinner dom som aldrig förr, och alltid när dom står stilla.?

   Likadant med förskolor skolor o ch hyresfastigheter,
   elsäkerheten har aldrig varit så bra som den är idag
   men ändå brinner allt till och med hundar eldas upp.

 5. Kling o Klang vet orsaken, I år beror brottsligheten på Corona, i 2 tidigare somrar har det berott på värmen. stalltips, nästa sommar är det säkert CO2.
  Rena Sherlocks, helt i linje med vad också ca 80% Pk dårar också tror.

  • Är väl också D.Trumps Putins SD:s AFS: AFD:s nyvalda Dudas och Ungerns Viktor Orbans fel ?
   Vad säger och tycker extremvänsterns nya heliga helgon BLM om saken ?

   • Snart ?
    Terrorn är sedan lång tid ett faktum i hela Sverige….

 6. Jag antar att det, som vanligt, var en fullständigt både miljövänlig och klimatsäker eldsvåda.

 7. Om vi får tro på ett visst Polisuttalande så kan det bero på Coronaviruset.Elefanten i rummet får man inte låtsas om.Förklaringarna blir mer och mer bisarra på terrorn som drabbar oss.Snart får vi höra att det beror på miljöpåverkan eller på att det regnat för mycket eller att glasspinnarna har blivit så dyra.Allt utom vad det beror på.Den politiska korrekthetsmallen måste följas Gud nåde oss annars…….

 8. Idioterna har varit duktiga. Som det ändå blir = ingenting. Nu blir väl Tokpartiet MP lyckliga när det kommer ut ännu mer gifter i luften.

 9. Är det möjligen grupp eller sekt som är missnöjda
  med att de inte får gratis bil – också?

  De förstår kanske inte att vi svenskar måste arbeta och
  betala för att ha bil?

  De får väl, inte ens, gratis hemförsäkring?

 10. Det har alltid brunnit bilar på Öland liksom alla andra platser i Sverige, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat senaste åren.

  • Alla som inte lever som de lär och i den riktiga verkligheten gapar och skriker likt papegojor om hur bra och lönsam mångkultur och en okontrollerad massinvandring är !
   Måtte alla landsförädare och femtekolonnare inom en snar framtid få lida för vad de gjort, historiskt så har de skyldiga till slut alltid fått sota för sina brott och historien upprepar sig alltid……..

Kommentera