Stäng

Erik Bengtzboe ny chefekonom på Skattebetalarna

SKATTER & BIDRAG. Skattebetalarna behövs för att påminna om att det bara är genom tillväxt med växande företag som vi bygger välstånd i Sverige. Jag är glad att få ansluta till gänget på Skattebetalarna och jobba för lägre och synligare skatter, bättre företagsklimat och mer pengar i plånboken för vanligt folk, säger Erik Bengtzboe i ett pressmeddelande från Skattebetalarna.

Förra året skaffade sig Erik Bengtzboe extrapengar genom att skriva sig hos mamma i Nyköping samtidigt som han begärde bidrag från skattebetalarna för en ”övernattnings­lägenhet” i Stockholm. Skandalen var ett faktum när Aftonbladet avslöjade att Bengtzboes fru och barn var skrivna i övernattnings­lägenheten i Stockholm.

Totalt lyckades politikern fuska sig till 158.000 kronor i felaktiga bidrag och traktamenten från skattebetalarna, åklagaren lade ned ärendet eftersom lagen var otydligt.

3 augusti tillträder Erik Bengtzboe som ny chefekonom på Skattebetalarna. Erik har tidigare varit ordförande för Moderata Ungdomsförbundet och riksdagsledamot för moderaterna.

Erik Bengtzboe är ekonom med examen från Stockholms Universitet och har varit förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet (2010-2014), riksdagsledamot för Moderaterna (2010-2011 samt 2014-2019) och då bland annat talesperson i skol- och arbetsmarknadsfrågor. Erik efterträder Sofia Linder, som blir ny chefekonom på BIL Sweden.

Skattebetalarna satsar stort inför nästa års 100-årsjubileum och valet 2022. 1 juni tillträde Josefin Utas, profilerad debattör och tidigare bland annat engagerad i Miljöpartiet och Medborgerlig Samling, som ny Slöseriombudsman.

-Pettersson tycker inte Erik Bengtzboe är lämplig som chefsekonom på Skattebetalarna, föreningen ska värna om att våraskattemedel används riktigt och Bengtzboe är ett levande exempel på korruption och slöseri.

 • TIDIGARE 2019-10-21. Åtalet mot riksdagsledamot som lurade skattebetalarna på 158.000 kronor läggs ned

BROTTSLIGHET. Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot den tidigare moderata riksdagsledamoten  läggs ned. Bengtzboe lämnade sin riksdagsplats i våras sedan Aftonbladet avslöjat att han tagit emot 158.000 kronor i felaktiga boendeersättningar från riksdagen.

Vice överåklagare Bengt Åsbäck säger i ett pressmeddelande att lagtexten i det här sammanhanget är för oklar, och därför går det inte att säga om ett brott har begåtts. Bengtzboe säger att han var slarvig, men han nekar till brott.

-Pettersson säger att det är svårt att veta var man bor, att Erik 32 år, köpt en bostadsrätt i södra Stockholm där fru och barn bor behöver inte betyda att han själv bor där. Då pendlar han hellre 12 mil enkel till Vrena på den sörmländska landsbygden, där han är skriven.

Annie Lööf (C), Göran Persson (S) och Tobias Billström (M) med flera gjorde som Erik Bengtzboe (M), bara Bengtzboe fick sluta

TIDIGARE 2019-04-16. Riksdagsledamot lurade skattebetalarna på 158.000 kronor

INRIKES. Erik Bengtzboe, född 1987 i Nyköping, är riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna. Herr Bengtzboe har plockat ut över 158.000 kronor extra från skattebetalarna genom sitt folkbokföringsupplägg, rapporterar Aftonbladet

Erik Bengtzboe, pressbild. Foto Fredrik Wennerlund

Erik Bengtzboe är en av moderaternas mer profilerade riksdagsledamöter. Han har varit ordförande för Moderata ungdomsförbundet och är partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson. Erik bor största delen av tiden med fru och barn i en bostadsrätt i södra Stockholm. Bostaden är värd mellan 5 och 6 miljoner.  Bengtzboes fru och barn är skrivna på adressen.

Men Erik Bengtzboe har däremot varit skriven i sin mammas villa i Nyköping från 2013 fram till i slutet av mars 2019.

Genom att uppge Nyköping som sin permanenta bostadsort har Bengtzboe kunnat plocka ut över 94.000 kronor i ersättningar för halva månadsavgiften för sin ”övernattningslägenhet” i Stockholm.

Utöver detta har han också kunnat kvittera ut Stockholmstraktamente på över 63.000 kronor, eftersom hans uppgivna hemort ligger mer än fem mil från huvudstaden.

När Bengtzboe konfronteras säger han att det är ett ”misstag” och lämnar i stället oriktiga uppgifter om att han äger ett fritidshus – som han påstår är hans permanenta boende.

-Pettersson säger att det är lätt att glömma var man bor, speciellt när man bara har ett grundarvode på 66.900 kronor i månaden som riksdagsledamot….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Erik Bengtzboe ny chefekonom på Skattebetalarna

 1. Nu behövs det bara att han anställer Mona Sahlin som sin senior adviser så är idiotin fullbordad.

 2. Jag skulle inte ta Skattebetalarnas förening ens med tång. Att man har haft ärkedrönaren Björn Tarras-Wahlberg som anställd är en tydlig markör. Jag tål inte hans förra kärring heller.

 3. Hur dj-la dum får Skattebetalarnas förening vara. Noll fingertoppskänsla i denna rekrytering. Detta är en obetalbar parodi, full i klass med Monthy Pythons bästa.

 4. – Vi ska vända på varje sten så att varenda skattekrona används på allra bästa sätt, sa finansministern Magdalena Andersson (S)

  https://blogg.alltforforaldrar.se/aza/files/2018/01/sten.jpg

  Bildkälla: blogg,alltforforaldrar,se

  Det var på en presskonferens på S:t Hansskolan i Visby som finansministern Magdalena Andersson (S) och civilministern Ardalan Shekarabi (S) presenterade välfärdskommissionen. (Publicerades 5 juli 2019)

  Läs mer på:

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/regeringen-tills%C3%A4tter-en-v%C3%A4lf%C3%A4rdskommission-1.16038628

  Men sedan dess har tvister och diverse bakslag uppstått för de styrande i JÖK-boet på Rosenbad i Stockholm + Corona-smitta med påföljande kriser ffa inom hälso- och sjukvården men också på arbetsmarknaden och inom stora delar av näringslivet mm.

  Såvitt jag förstår så har finansminister Magdalena Andersson (S) nu vänt hela stenvändningsprojektet ryggen. Så flödet av de 6 kommunala biståndsmiljarderna till Malmö kommun fortsätter som förut + ytterligare c:a 5,5 miljarder skattekronor/år i form av regionutjämningsbidrag till Region Skåne, vilket också Malmö kommun drar en hel del nytta av eftersom Malmö är den största kommunen, som ligger i Skåne.

  Så bidragsregnet i mångmiljardklassen kommer garanterat att fortsätta till stora grupper av Malmö kommuns invånare + många andra kommuners invånare i form av försörjningsstöd mm plus några former av medborgarlön till illegala migranter.

  1. Tillägg:

   Alla minns väl när Leif Östling uttalade ”Vad fan får jag för pengarna?” i SVT:s Uppdrag Granskning år 2017. Två år senare d v s 2019 kom det här uttalandet från Östling:

   Sveriges offentliga sektor kommer att kollapsa inom fem till tio år. Det trodde Leif Östling, som tidigare var ordförande i Svenskt Näringsliv, och stack ut hakan i den offentliga debatten. Enligt Östling är det inkompetenta politiker och administratörer som driver systemen i botten. Beslutsfattandet bör i stället överföras till de som driver verksamheterna.

   Leif Östling fick stor uppmärksamhet, såväl kritik som medhåll när han i skattedebatten år 2017 ställde frågan ”Vad fan får jag för pengarna?”.

   Han betalade själv mellan 20 – 30 miljoner kr per år i skatt exakt i enlighet med alla lagar och regler som gällde både i Sverige och i övriga EU-länder både vid tiden före och efter att SVT:s reporter Kristina Lagerström intervjuat honom i Uppdrag Granskning år 2017.

   I februari 2019 följde han i ett podcast-samtal upp resonemanget och dömde ut den offentliga sektorn i allmänhet och vårdsektorn i synnerhet som han bedömde stå inför en systemkollaps. Detta trots att svenskarna betalar världens högsta skatter för att få högkvalitativa offentliga tjänster med god tillgänglighet. (Publicerades 23 februari 2019. Speltid 30:47)

   https://www.youtube.com/watch?v=50sbRyXDNvk

   Ser man på vad som händer i Sverige idag 2020-07-12 så är systemkollapsen i vårt land på god väg att inträffa redan i år, d v s långt tidigare än vad Leif Östling förutspådde i februari år 2019.

 5. De största tjuvar sitter i Sveriges Riksdag! Tyvärr gäller inte samma lagar dem som oss.

 6. Politiker verkar fuska sig till bidrag från skattebetalarna som norm. Alla gör så, är ursäkten.
  Vad händer när ledarna saknar moral och sunt förnuft? De lever i en bubbla och saknar förankring till verkligheten.
  Många politiker har mer i bidrag än en pensionär ska leva på hela året.

 7. Han vet ju hur man undviker att betala världens högsta skatt!

  En merit i sammanhanget!

 8. Med den meriten i bagaget så borde Erik vara utesluten som något som helst samröre med skattebetalarnas förening.
  En miljöpartist som slöseriombudsman hur går det ihop?
  Är uppgifterna hämtade från Grönköpings veckoblad?

 9. Återigen en smarting, tycker han själv. Har man inställningen att går det att lura någon, sig själv som skattebetalare, då skall man göra det. Och det är vad chefsekonomen tycker man kan göra. Extremt dåligt omdöme av Skattebetalarna att anställa en fuskare. Det smittar av sig på hela organisationen. Vem kan lita på vad de säger. Usch och Fy.

 10. Politikerna pissar oss rakt i ansiktet numera, helt öppet.
  Och pressen och övrig media fnissar i smyg.

 11. Riksdagspolitikerna pissar oss rakt i ansiktet numera, helt öppet.
  Och pressen och övrig media fnissar i smyg.

 12. Är han utsläppt från Kumla?

  – eller är han bara socialdemokrat?
  – ju mer kriminell desto bättre!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: