Erdogan lovar att befria Al Aqsa moskén i Jerusalem från Israel

ISLAM. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lovar att ”befria” Al-Aqsa moskén i Jerusalem från Israel efter att ha konverterat Hagia Sophia till moské! Beslutet att ändra statusen för den Sankta Sophia-kyrkan, invigt 537 efter Kristus och förvandlad till en moské 1453 när muslimerna erövrade Konstantinopel som varit kristet i över tusen år och sedan till ett museum 1934, fattades kontroversiellt förra veckan.

Al Aqsa moskén CC-licens
Klippdomen i Jerusalem. Bild CC-licens. Ligger i samma område och förväxlas ofta med Al-Aqsa moskén. 

Det moderna Turkiet grundades 1923 med Kemal Atatürk som president. Atatürk byggde upp den nya turkiska staten som en modern nationalstat av europeisk modell och införde flertalet mänskliga rättigheter, även om han själv som president dock hade nästan all makt och då hans republikanska folkparti var det enda tillåtna partiet. En mängd reformer genomfördes under Atatürk, till exempel genom att införa det latinska alfabetet och en modern sekulär stat.

Nu är Turkiet under Erdogan på väg tillbaka till Medeltiden, en alltmer religiös auktoritär agenda från Ankara har gjort Turkiet till världens största fängelse för journalister, dissidenter fängslas för ”terrorism” och ökande militära invasioner av grannländerna av Turkiet.

“Uppståndelsen för Hagia Sophia är fotspåren av muslimernas vilja över hela världen … Hagia Sophias uppståndelse är återuppståndelsen till muslimernas hopp och alla förtryckta, felaktiga, nedlagda och exploaterade.”
Talet, som var på turkiska, översattes något annorlunda till arabiska och engelska, tydligen som ett sätt att dölja en del av Ankaras fulla åsikter om hur det har kopplat Hagia Sophia till en bredare agenda.

Turkiets president kopplar konverteringen av Hagia Sofia till moské till ett beslutet att återuppliva islam från Bukhara i Uzbekistan till Andalusia i Spanien. Denna terminologi, som kopplar al-Aqsa i Jerusalem till Hagia Sophia och Spanien.

Jerusalem Post…

-Pettersson läser att talet som hölls på turkiska enligt Jerusalem Post har en mildare ton i den engelska översättningen. En taktik som Yassir Arafat ofta använde. Han sa en sak till araberna på arabiska, en annan till de västerländska journalisterna på engelska.

Det är dags att slänga ut Turkiet ur Nato och säga upp bekantskapen…

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Erdogan lovar att befria Al Aqsa moskén i Jerusalem från Israel

 1. Bilden visar den åttakantiga Klippdomen med en stor guldkupol som oftast förväxlas med Al-Aqsa-moskén.
  Al-Aqsa-moskén som är fyrkantig och sandfärgad med en mindre blygrå kupol ligger rakt söderut mot den södra delen av muren runt Tempelberget.

  Förväxlingen kan bero på att Klippdomen har en mer attraktiv arkitektur medan namnet Al-Aqsa är mer känt samt att hela området ibland kallas Al-Aqsa.
  Klagomuren muren ligger för övrigt vid den södra delen av västra muren strax norr om Al-Aqsa och utanför tempelområdet.

 2. Osmanerna var sprungna ur den oghuziska stammen som har sitt ursprung i bortre Asien där de först dök upp tillsammans med uigurer och andra små turkstammar. De var nomader och kom på sina vandringar i kontrakt med islam och övertalades eller tvingades till att konvertera. Helt i linje med islams strävan efter världsherravälde stal osmanerna 1453 Konstantinopel från de kristna. Erdogan ser sig själv som en ny osmansk sultan och kalif. Det är hög tid att sätta stopp för islams framfart.

 3. Ingen from önskan,men nog vore det en guds gärning om Judarna krossade Erdogans drömmar,om ett islamskt Storturkiet.
  Denne despot har länge nog hotat och attackerat grannländerna.

 4. Ska mussarna komma undan med ytterligare ett dåd, för skall det göras om så borde det bli en kristen katedral igen. Skulle Erdogan anfalla Israel då borde han och hans brutala gäng med en mycket slö kniv bli avhuvade.

 5. Vid tidens slut kommer Gog och Magog att besitta Jerusalem. De flesta kristna förbund r övertygade om att det handlar om Ryssland, för fienden ska komma från norr. Men om man drar en linje från Jerusalem mot nordpolen skär den linjen genom Istanbul (kan också vara Ankara). Det tillsammans med Erdogans uttalande, får mig att tro på de som utser Turkiet som ett framtida Gog och Magog kommer att få rätt.

 6. Då får vi hoppas att det stolta IDF krossar den fege turkiske sultanen och hans anhang för gott.

 7. Jasså ska Erdogan göra det, hur ska det gå till?
  Dumt att reta upp och framför allt att ge sig på Israel, det slutar aldrig bra för angriparen !
  Israel är och förblir den militära stormakten i Mellanöstern.

 8. Erdogan är lika stor i käften som Hitler var, tycker att alla
  Svenskar som semestrar i detta land för att det är billigt
  ska välja en annan rutt varför gynna en envåldshärskare?

  • Sverige mörkar turkars omfattande rån brottslighet i Sverige: exempel: Kista galleria guld (Gul återfaller i rån) Pantbanken i Västerås (kallas Ur, återfaller i rån), Lidl södermalm, Okan K osv

 9. Turk som rånade pantbanken i Västerås la fotanglar vid fel garageinfart:
  Men anglarna fick ingen efffekt på polisen jobb i morse, säger Per Strömbäck från Västeråspolisen.

  – Nej, det fick de ju inte inte eftersom de lagt fotanglarna i fel port. Det där är infarten, inte utfarten.

 10. Skulle på ett sätt vara intressant om Turkiet försökte besegra Israel i krig. 81 miljoner som skulle åka på storstryk av 9 miljoner. Den enda gång som muslimerna har haft en chans att besegra judarna var 1948 och det vet vi hur det gick.

  • Precis, Araberna gick som vanligt på en riktig mina !
   Man måste kunna tänka även i krig vilket Israel kan till 100%.

Kommentera