Muslimerna gör Hagia Sofia till moské…

ISLAM. Steg för steg försöker muslimerna islamisera världen, varje steg verkar obetydligt men tillsammans blir de jättekliv. Nu har en turkisk domstol dragit tillbaka statusen som museum för världsberömda Hagia Sofia i Istanbul, vilket gör det möjligt att åter omvandla byggnaden till en moské, något som förespråkats av religiöst konservativa i Turkiet.

Jeander

Det är ett kontroversiellt drag, eftersom 1500 år gamla Hagia Sofia grundades som en katedral. Under det Osmanska riket omvandlades byggnaden till en moské och 1934 blev den ett museum.

Hagia Sofia är ett Unesco-världsarv. Unesco uppmanade tidigare Turkiet att inte ändra byggnadens status utan diskussion. Den nya klassificeringen sker på inrådan an Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Det rapporterar BBC.

-Pettersson säger att det är dags för västvärldens politiker att säga ifrån, om inte göra om varenda moské i västvärlden till kyrka eller beredskapsförråd för fläskkött eller krogar.

Vi borde reagera på samma sätt som muslimerna gör när någon skändar deras så kallade helgedomar.

Mussarna provocerar och slutar inte förrän någon säger ifrån på skarpen, det är likadant i Sverige, i Turkiet och resten av världen.

 

 • TIDIGARE 2019-03-29. Erdogan vill göra Hagia Sofia till moské

ISLAM. Den världsberömda kristna kyrkan Hagia Sofia i Istanbul i Turkiet kan återigen bli moské. Blir det verklighet kommer den kristna världen att förlora en av sina viktigaste symboler. Det blir ytterligare ett tecken på Turkiets reislamisering och början av en förföljelse av kristna igen.

Sankta Sofias kyrka, eller Hagia Sofia, är byggd i mitten av 300-talet, den gjordes om till en muslimsk kyrka på 1400-talet efter Konstantinopels fall. År 1935 fick en av världens största kristna symboler och har status som museum tack vare Turkiska republikens grundare och förste president Mustafa Kemal Atatürks politik för religiös tolerans. I slutet av 1980-talet ingick museikyrkan i Unescos världsarvslista.

 

Hagia Sofia är inte den första kyrkan som muslimerna försöker att förvandla till ett muslimskt center. Sofiakyrkorna i Iznik och Trabzon har redan blivit moskéer, trots att de förr var kristna museer precis som Hagia Sofia i Istanbul. I landets äldsta minnesmärke över bysantinsk arkitektur Studiumklostret kommer muslimer att också utföra salat inom en snar framtid. Det är en farlig tendens.

Den sittande turkiska regeringen stödjer det muslimska ökande inflytandet både inhemsk och i utrikes politik. Turkiets islam är måttlig jämfört med radikala grupper i Syrien och Egypten. Men landet riskerar en civilisationskonflikt och förföljelser av kristna ifall radikala tendenser växer fram.

Det är Turkiets premiärminister, Recep Tayyip Erdogan, som återigen lyft frågan, vilket sker regelbundet. Varje ifrågasättande av byggnadens status förolämpar inte bara kristna utan också det internationella samfundet och internationell lag, rapporterar Dagen.se.

Hagia Sofia byggdes som en kristen kyrka åren 532-537. Kyrkan omvandlades till moské efter Konstantinopels fall 1453, när muslimer erövrade den stad som varit kristen i över 1000 år. 1934 blev byggnaden ett muséum efter det moderna och sekulära Turkiets grundare Kemal Atatürk.

-Pettersson tycker muslimerna ska lämna tillbaka hela staden Konstantinopel till dem som byggde upp staden eller till de vikingar som en gång vaktade staden.

Att vikingarna for långväga omkring är välbekant. Leif Eriksson från nuvarande Norge ”upptäckte” Amerika 500 år före Columbus. De danska vikingarna ”besökte” Storbritannien och Frankrike, svenskarna for till Särkland som var ett väldigt passande namn på de länder som numera är muslimska.

I Hagia Sofias balustrader har en viking som hette Halvdan klottrat runor. De antas av forskningen vara ristade av väringagardet i Konstantinopel  (dagens Istanbul) någon gång under 1000-talet. Runorna upptäcktes först 1964.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Muslimerna gör Hagia Sofia till moské…

 1. Jag är lycklig att jag är så gammal att jag (troligen)
  slipper vara med om det helvete som väntar oss
  när LANDSFÖRRÄDARNAS plan är helt genomförd!

  D.v.s. när Vårt Fosterland blir ett islamiskt land!

  – religion är fantasi – inte verklighet!
  – men tro, om det tröstar!

 2. Och landsförrädarna har inom kort gjort hela Sverige till ett Musseland !

 3. Det är det som är planen; varje steg ska vara tillräckligt litet för att accepteras av massorna, som genom censur ska hållas så okunniga som möjligt, om planen, och vilka som ligger bakom den och genomför den.

 4. Det finns också i Sverige, om än i mindre former.
  https://www.dagen.se/debatt/salj-inte-ut-kyrkorna-till-att-bli-moskeer-1.1251346

  Det här visar att islam inte är intresserad av kompromisser och att de som hånskrattar åt ordet “islamisering” kan komma att sätta skrattet i halsen. Åtminstone lär kommande generationer göra det….om man nu inte inser att “islamisering” är mer än ett ord på ett papper.

  Lek med tanken på att Hagia Sofia återbördats som en katedral. Hade den muslimska världen respekterat detta eller hade det traditionella kaoset med våld och hot nått ut i medierna?

 5. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  Sekten har stridsledningscentraler
  i varje tätort i Vårt Fosterland!
  Sekten får föröka sig obegränsat!
  Sekten har som mål att döda oss!

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland?

  Sekten ser oss som fiender!
  Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha fiender i Vårt Fosterland?
  Känner du dig trygg med sekten?

 6. Erdogan har precis givit klartecken, den forna kristna helgedomen Hagia Sofia omvandlas nu till moské och böneutropen kommer snart att börja ljuda från dess senare tillbyggda minareter. Må han för detta okänsliga tilltag överösas av protester från den övriga världen !
  “Turkey’s President Turns Historic Christian Hagia Sophia Site Into a Mosque”: https://www.youtube.com/watch?v=VRRW-AQE0BA

 7. Erdogan en av de skurkar som tror på en gud som inte finns och alla hans bröder, kvinnor räknas inte, tror att de får göra vad som helst. Vem ger dem den rätten ett ting som ej existerar, och i den tron vill de erövra och förslava resten av befolkningen.
  Svenska S är en av deras bundsförvanter, fastän S sjunger i första versen av Internationalen: “Slav stig upp för att slå dig fri! Från mörkret stiga vi mot ljuset, från intet allt vi vilja bli.”
  Men den nya generationens sossar vill tydligen att vi blir slavar igen, nu under den värsta existerande sekten.

  • Eller till något annat mer ändamålsenligt. Vissa byggnader passar kanske bättre som grisstall.

Kommentera