Svenska flaggan är problematisk

Svenska flaggan är en problematisk symbol som jag gärna hade bytt ut.

Så skriver forskaren Patrik Lindenfors i en debattartikel på SvD:s kultursidor. Motiveringen kan tyckas vara en av de mest märkliga jag läst.

Lindenfors menar att vi svenskar är hemmablinda och ser inte symboliken i det gula kors som pryder vår flagga. Symbolen kan tolkas som en korstågsfana, vilket enligt Lindenfors kan skapa reaktioner i muslimska länder. Här associerar han till de reaktioner som man i Afghanistan kan möta av att se militära fordon med svenska soldater intill en svensk flagga med hur vi i Sverige skulle reagera om ett saudiskt arméfordon kom åkande på våra gator med Saudiarabiens flagga fladdrande för vinden.

Om en kolonn med saudiska arméfordon kom åkandes på Stockholms gator skulle nog flaggan som prydde dem vara det minsta bekymret. Observera att Lindenfors, som den forskare han är, drar till med gissningar och spekulationer. Samma faktorer som etablerade medier och intresseorganisationer kritiserar sociala- och alternativa medier för att använda sig av.

”Den svenska flaggan är fullt jämförbar med Saudiarabiens – båda är religiösa fanor som fungerar som symboler för sina länder”

Att vår svenska flagga är jämförbar med Saudiarabiens är förstås nonsens. Deras flagga har en text där delar av den muslimska trosbekännelsen står och därmed riktar man ett direkt religiöst budskap till både den egna och världens muslimska befolkning. Antalet i Sverige som ser vår flagga som en religiös symbol kan nog räknas i promille. Lindenfors text är lite som debaclet med den kinesiska figuren på Fazers ”Kinapuffar”. Ingen människa såg den figuren som en rasistisk symbol innan den från Sydkorea adopterade journalisten Patrik Lundberg ville få mer uppmärksamhet kring sin egen person 2011.

Ni får läsa hela artikeln själva och glöm inte kommentarerna efter den.

Patrik Urban Magnus Lindenfors (tidigare Johnson) sitter i förbundsstyrelsen för Humanisterna. På deras webbsida kan man läsa följande i beskrivningen av sig själva:

”Humanisterna är en livsåskådningsorganisation som utgår från att människans förnuft, frihet och ansvar banar vägen för en bättre värld”

Sätt dessa ord i kontext till den jämförelse Lindenfors gör med Sveriges och Saudiarabiens flagga och den religiösa utveckling de bägge länderna varit med om. I Saudiarabien och andra muslimska länder har knappast ”människans förnuft, frihet och ansvar” tagit landet framåt i utvecklingen, medan Sverige utvecklats till en av de mest moderna länderna i världen. Eller ska vi använda ordet ”utvecklades” då vi till synes är på väg att backa några steg i fel riktning.

Den svenska flaggan.

Den saudiska flaggan med texten ur den muslimska trosbekännelsen Shahadah: ”Det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är hans profet”. Svärdet symboliserar de segrar, i ett redan då oroligt arabiskt område, som gjorde ibn Saud till kung åren 1932-1953. ibn Saud var dessutom far till 43 barn som han fick med sina 17 fruar.

23 thoughts on “Svenska flaggan är problematisk

 1. Hoppas att Lindefors föräldrar är döda så de slipper skämmas . Eller om det är namnbytet som gör att han inte skämmer ut släkten sin ? Mvh Sjöström

 2. Om det inte händer före så om någon på allvar börjar tala om flaggbyte, då går vi svenskar man ur huset och talar om vad vi verkligen vill. Mopsar sig då någon fjunig yngling eller ung vilseledd kvinna eller varför inte en svartmuskig ”svensk.” Då blir det handgemäng och jag hoppas många slänger sina betänkligheter och deltar med liv och lust i reningsprocessen.
  Ut med alla som inte förstår vårt språk och ej heller vill vara annat än de alltid varit, käppar i hjulen för vårt tidigare så välfungerande maskineri Sverige med den vackra nationalsymbolen.
  VÅR flagga den gula och blå.

 3. Det är bara en tidsfråga innan den svenska flaggan på allvar ifrågasätts i den av relativistiska, revisionistiska, skitnödigt politiskt korrekta, impulsstyrda, korrupta, obildade, obildbara, inkompetenta, vårdslösa, historielösa, traditionslösa och vänsteristiska riksdagen. Ingenting har för dem något värde, allt kan ändras… Sverige betyder inget för dem.

 4. Ja vår flagga behöver förnyas; ta bort tortyrinstrumentet från flaggan!! Otidsenligt och äckligt om man tänker efter!!! De flesta i Sveden vill ju inte vara/är ”kristna” – en pervers främmande ökenreligion. Använd 👑👑👑 istället eller älgar.. kanske mr Löfven och en bild av Gripen JAS 39A/B/C/D eller har har ni nåt bättre förslag??

 5. Jag brukar säga att jag är kristen men inte religiös. Av de tre abrahamitiska religionerna är de bara kristendomen som stått emot tidens tand om man ser till människosyn.

  ”Min bibel” skulle bestå av budorden och evangelierna, resten skulle gå bort. Gamla testamentet, som är Tanakh rakt av, är ett sammelsurium av våld, sex och ond bråd död som visserligen är bättre, men inte mycket bättre, än Koranen. Nu var det en del år sedan jag senast läste Bibeln men jag vill minnas att i evangelierna finns ett klart avståndstagande från det gamla.

  Patrik Lindenfors verkar vara en Greta bara 40 år äldre men lika ignorant. Vi läser; ”Trots att det finns utrymme för förbud mot både att äta skaldjur och att klä sig i tyg av olika garn i Bibeln, så finns det märkligt nog inget förbud mot slaveri.”

  Trots att jag som sagt inte är religiös och det var bra länge sedan jag läste Bibeln så är jag både högst medveten om och försöker leva efter den gyllene regeln; ”Därför, allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem; ty detta är lagen och profeterna.” (Matt 7:12)

  Den världsomspännande pandemin har varit ett utmaning och påfrestning för de flesta även om de sluppit själva viruset. Vissa klarar social distansering och isolering bättre än andra medan vissa blir krontokiga. Debattartikeln ser jag som ett utslag av det sista. Om man har det i sitt psyke kan det vara svårt att hantera mediaskugga. Vi har nog alla råkat ut för söndercurlade barn vars varje medioker bedrift emottas av föräldrarna som världens åttonde underverk. Femtio år senare ser vi sådant här.

 6. Som att jämföra ”äpplen och päron”. För att citera statsministern.

  Tråkigt att en företrädare för humanisterna, kan göra en sådan tokig jämförelse.

 7. Förvirrande nonsensdebattartikel. Förenklat så skulle det vara problem med kors i svenska flaggan i Afghanistan för att bibeln inte förbjöd slaveriet, men inget om att koranen inte heller förbjöd slaveriet.
  Jag har svårt att tänka mig att Afghaner skulle har något emot korset i flaggan just av den anledningen då de aldrig såldes som slavar.

  Kan det vara så att slaveriet blandas in här för att BLM har varit framgångsrika med att få andra att lyda dem utan ifrågasättande när de skyllt på slaveriet?

 8. Sånt här är så urbota korkat så det finns bara ett svar på det:

  – Håll käften!

  Kanske inte så lämpligt genmäle i normala fall men som sagt, vissa saker går helt enkelt inte att bemöta intellektuellt.

 9. UT med mena packet dysfunktionella turkar afrikaner araber!
  Bra invandrare ska självklart stanna kina thailand korea filipinerna japan osv..

 10. Har dom problem med svenska flaggan i Afghanistan så är ju det lätt att lösa! Finns betydligt bättre saker att lägga våra skattepengar på!

  Afghanistan är ju bara ett svepskäl för landsförrädarna att utrota allt svenskt!

  Om vi nu tvunget skall dit så känns det ju betydligt enklare att bara inte använda den svenska flaggan just där än att förbjuda den helt. FN flaggan hade väl gått bra.

  Hur svenskarna (om det nu finns några kvar då) kommer att reagera när saudiska militärfordon kör på gatorna lär vi ju tyvärr tids nog få se!

 11. Nu ska allt som tillhör vår historia i Sverige ifrågasättas.Statyer,flaggor,Luciafirande,skolavslutningar,midsommarfirandet med majstång.Allt som inte är Svenskt är tydligen så mycket bättre.För tänk om några” nysvenskar” känner sig kränkta ? Oh, hemska tanke ! Nu kom den senaste dumheten med denne forskare.Korset på vår flagga kunde vara kränkande ! Man tar sig för pannan och ställer sig frågan : hur i h_vete får dom till allt dessa globalistvurmare ? Nu väntar jag bara med spänning på att Dalahästen denna ursvenska symbol för det landskapet skall visa sig vara rasistisk och kränkande för någon ……..

  • Ja naturligt vis är dalahästar kränkande mot araber. Dalahästar är ju färggranna och med olika nyanser.

 12. Varför blanda in Afghanistan ? Låt dom ha sitt, så kan vi köra vårat race. Och om inte den svenska flaggan duger, så Emigrera då ! Du kan säkert finna ett land med en mycket bättre flagga. En IS-flagga att svepa sig i, skulle väl smaka…

 13. Men vi måste ha förståelse och
  medlidande med individer som
  drabbas!

  Många med hög intelligens får
  ”överslag” och behöver hjälp och
  stöd resten av livet.
  Mentala handikapp är mycket svåra
  att hantera. 24 h bevakning och vård
  är att rekommendera!

 14. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Måtte djävulen ta alla dessa hatare mot vårt folk. Låt alla dessa globalister flytta och uppleva det som de så mycket eftertrakrar för våra barn och våran nation.

Kommentera