Sverige är felfritt, allt är Trumps fel…


PANDEMI. Corona-virusets härjningar är långt ifrån över. Idag är en av huvudnyheterna att virusfallen ökar efter ett Trump-möte i staden Tulsa i Oklahoma, USA. Att det varit massdemonstrationer med Black lives master påverkar tydligen inte smittans spridning enligt svenska medier. Inte heller att sjukdomsfallen ökar över stora delen av USA som Texas, Florida, Louisiana, Arizona och Kalifornien. Antalet smittade ökar även där Trump inte har hållit möten.

 

Det rapporteras högt om att USA har över 3 miljoner smittade och 130.000 döda i covid-19, mindre högt om att Sveriges siffror är värre om man räknar med befolkningens storlek.

 • USA 130.000 döda och en befolkning på 328 miljoner gör 396 döda per miljon invånare.
 • Sverige 5500 döda och en befolkning på 10,3 miljoner gör 533 döda per miljon invånare.
 • Danmark 624 döda och en befolkning på 5,8 miljoner gör 108 döda ber miljon invånare.
 • Finland 372 döda och en befolkning på 5,6 miljoner gör 66 döda per miljon invånare.
 • Norge 267 döda och en befolkning på 5,4 miljoner gör 49 döda per miljon invånare.
 • Danmark, Finland och Norge tillsammans har 1263 döda och 75 döda per miljon invånare.

https://c19.se/

-Pettersson noterar att dessa siffror inte får svensk media att vakna. Sverige är bäst och enligt svenska mainstream media, MSM, är 5500 döda inget större problem och absolut inte 5500 personliga tragedier. Sveriges största problem är att vi ”moppas” av grannar och andra och inte får resa vart vi vill hur som helst. Samt att självkänslan fått en törn, vi kanske inte är bäst i världen på allt som regering och media vill få oss att tro.
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Sverige är felfritt, allt är Trumps fel…

 • gamgubben

  Naturligtvis är strategin att avleda svenskarnas intresse för obehagligheterna i vårt eget land genom att koncentrera nyhetsflödet från andra länder.
  Det är vad alla diktatorer har sysslat med historiskt och det tillämpas med idog envishet även nu i vårt land.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Trump den bästa president USA haft…
  Inte startat några krig….jobbar för sitt land…
  Oklahoma föra presidenten fick freds pris för han startade tre krig.
  ..
  Man undrar hur folk tänker.
  Ponnsan62
  AFS

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Det blir intressant att se hur svenskarna emigrerar efter att gränserna öppnat. Vem vill bo i ett land där pensionärer saknar framtid och vård. Alla svenskar över 45 måste ha blivit uppmärksammade på att de bor i ett land utan framtid.

  Gilla

 • Tony

  Men att Trumps Usa skaffat fram 4,8 miljoner nya jobb, det har inte nått fram till Svensk Media, mycket märkligt med tanke på alla reportage man gör från USA. Utöver allt elände som Trump ställer till med , enligt Svensk media, så har man inget att komma med här hemma i sina nyhetssändningar mer än något nonsens reportage som är helt ointressant för Svenskar. Inte ens SVT s idioti att bjuda in till debatt och sen låta Morgan Johansson komma undan med att han inte ville ha någon debatt?? Vad fan hade han där och göra då? Kom sen och säg att SVT inte springer Sossarna ärenden. Ynkligt är bara förnamnet!

  Gillad av 1 person

 • Peter L

  Klart de upptäcker smittade då de gör masstestningar. Över 40milj. tester. Här så går fhm ut och talar om för media att ökning av smittade beror på ökning av tester och media följer det slaviskt för sverige, men för usa gäller andra mediala regler..

  Gilla

 • Gruvmor

  När man tror att Sverige inte längre kan bli tokigare, så får man höra sånt här:

  ”Politiker och Polisförbundet: Poliser kan läsa på distans
  SR 2020-08-08
  Utmaningen med tomma platser på polisutbildningarna i Umeå och Växjö bör lösas med distansutbildning och snabbspår för personer med särskilda kvalifikationer. Den inställningen har Liberalerna och Moderaterna.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7511215

  You can’t make this sh*t up.

  Gilla

 • ruben

  PK-media använder Trump, som spottkopp i envisa försök att kompensera sitt famlande i blindo. De tror fortfarande att deras politiska vägval gynnar både moral och smittskydd oavsett om de ser dagliga bevis på död och våld i samhället. Det är sorgligt och man kan tro att svenska allmänheten har en mäktig fiende i media och regering.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  D.Trumps fel ?
  Jajemän och även Putins, AFS, SD, AFD, Marine Le Pens och alla övriga till höger om Moderaterna.
  Kommunister övriga extremvänstern och BLM går naturligtvis fria från allt ansvar.
  Före och på 50-talet och fram till ödesåret 1968 rådde det kommunistskräck, idag gäller skräck för högerextremism.

  Gilla

  • Argus

   Alla till höger om Moderaterna? Du menar alla till höger om KFML(R)?

   Till ”vänster” finns de kollektivistiska ideologierna; Kommunism, socialism, fascism, nationalsocialism (nazism), zionism och islamism. Till ”höger” finns de liberala ideologierna; Liberalism (ej ”folkpartiism”), konservatism, nationalism och libertarianism. De sistnämnda vill ha så liten statsapparat som möjligt och skulle därför möjligen kunna kallas extrema vilket skulle kunna uppfattas som högerextremt. Ett par kända libertarianer är Lars Bern och Ron Paul, den ene civilingenjör och teknisk doktor och den andre läkare. Jag tror att ingendera har hållIt i ett stålrör (även känt som ”järnrör”), än mindre svingat ett.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: