”Svenskar” dömda för bombdåd i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. De två ”svenskarna” – Nurettin Nuray Syuleyman, 23 och Zacharias Tamer Hamzi, 24, döms till fyra respektive fem års fängelse för bombdådet mot danska skattestyrelsen i Köpenhamn den 6 augusti 2019. De två som är barndomsvänner döms också till livstids utvisning från Danmark. De döms inte för terrorbrott, utan för att ha transporterat och utlöst bomben.

Båda nekar, men har begärt betänketid för att eventuellt överklaga. Åklagaren hade yrkat på 7 års fängelse. Orsaken till dådet är fortfarande oklar.

 • Nurettin Nuray Syuleyman, har turk-bulgariska rötter.
 • Zacharias Tamer Hamzi, har rötter i Sverige och Libanon och varit aktiv i vänsterpartiet.

-Pettersson noterar att svensk media inte nämner de dömda vid namn…

 • TIDIGARE 2020-06-29. ”Svenskar” inför rätta för terrordåd i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Idag inledes rättegången mot två ”svenska” män som misstänks vara inblandade i sprängningen vid danska skattestyrelsens lokaler i Köpenhamn i augusti 2019. Explosionen var kraftig och två personer befann sig i byggnaden – ingen av dem kom till skada, men däremot skadades en förbipasserande person av splitter.

Brottet har av danska regeringen angetts som ett av motiven till att man infört tillfällig gränskontroll mot Sverige.

Om männen döms kommer det att bli efter en ”terrorliknande” brottslighet vilket medför hårdare straff. Byggnaden skadades för 6,2 miljoner danska kronor exkl. moms.

-Pettersson säger att de åtalade ”svenskarna” är barndomskamrater, den ena tillhör den turkiska klanen Syuleyman och borde aldrig ha släppts in i Sverige. Den andra har svensk mamma och libanesisk pappa, mamman är aktiv i V i Skurup. Vad de har för anledning att spränga det danska skattekontoret vet jag ej…

Den danska åklagaren har i varje fall den goda smaken att kalla dem svenska medborgare…

 • TIDIGARE 2020-05-11. Två ”svenskar” åtalas efter ”terrorliknande” sprängning i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Två ”svenskar” åtalas för sprängningen mot Skattestyrelsen i Köpenhamn i augusti i fjol, meddelar danska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Enligt åklagaren kan det ses som en ”terrorliknande handling” eftersom dådet riktade sig mot en dansk myndighet.

”Sprängningen riskerade att skrämma de anställda och att påverka myndighetens arbete”, kommenterar åklagare Lise-Lotte Nilas åtalet.

Männen, som är  22 och 23 år, är svenska medborgare men inte svenskar och greps i Malmö, Sverige respektive på Kastrups flygplats. Detonationen skadade Skattestyrelsens lokaler och närliggande byggnader, men ingen människa skadades fysiskt.

-Pettersson säger att de åtalade, har kopplingar till detta gäng: Tio invandrare döms för explosioner och grovt vapenbrott i Malmö

Mannen som greps i Malmö är Nurettin Syuleyman. Han föddes i den bulgariska huvudstaden Sofia 1997 och tillhör en turkisk minoritet i Bulgarien och en turkisk klan i Danmark och Sverige som tidigare har attackerat det danska skatteverket. Se Document.dk.

Pappan driver Pizzeria Gino i Malmö Handelsbolag och kör omkring i en skaplig svart BMW 530d sedan XDrive av årsmodell 2014.

***

TIDIGARE 2019-08-14. Två ”svenskar” misstänks för sprängning i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. För några dagar skrev vi att Danmark fruktade att bli som Sverige, nu visar det sig att två ”svenskar” är misstänkta för en av sprängningarna i Köpenhamn. 

En man i 20-års åldern har gripits misstänkt för inblandning i den explosion som inträffade vid en myndighetsbyggnad i Köpenhamn i förra veckan. Detta uppger dansk polis på en pressträff, enligt DR.

Mannen greps i tisdags kväll efter en intensiv förundersökning och samarbete med svensk polis. En annan man uppges vara på fri fot och är internationellt efterlyst. Båda är misstänkta för att ligga bakom sprängningen vid Skattestyrelsen.

-Pettersson säger att de nya svenskarna gör bra reklam för det mångkulturella paradiset Sverige

TIDIGARE 2019-08-09. Fruktar att bli som Sverige

BROTTSLIGHET. Efter åtta explosioner första halvåret i Köpenhamn, Danmark vill Socialistisk Folkeparti och Danskt Folkeparti ha en redogörelse av justitieministern. 

Justitieminister Nick Hekkerup (S) måste förklara vad polisen vet om de åtta explosionerna som har ägt rum i r det senaste halvåret.

– Det är en mycket oroande trend att vi ser dessa explosioner i Danmark. Det är trots allt ett helt nytt fenomen, säger Karina Lorentzen, SF.

Den senaste explosionen inträffade i tisdags kväll på Skatteverket, där en explosiv laddning exploderade och orsakade stora skador.

Läs mer på DR.dk…

-Pettersson förstår att danskarna är oroliga. De vet väl vad som pågår på den svenska sidan av Öresund och fruktar det svenska tillståndet. Under årets första sex månader har det varit inte mindre än 96 explosioner i Sverige. Tolv gånger vanligare i Sverige än i Danmark.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Svenskar” dömda för bombdåd i Köpenhamn

 1. Har för mig att man inte ska lämna ut etnicitet vid brott. Det kan anses rasistiskt.
  Men det gäller inte ordet ”svensk”.
  De får gärna pekas ut! DET är en helt annan sak!

 2. De borde väl dömts för försök till massmord eller grovt terrorbrott. Svensk regering och myndigheter är väl stolta nu att deras importerade raketforskare även kan berika våra älskade grannländer. Kanske t.o.m Danmark får åtnjuta lite förtjänst längre fram.

 3. Myndigheter i Sverige har devalverat både kronan och vilka varelser som får kallas svenskar

 4. Minns hur mycket skit Jimmie Åkesson fick ta emot från PK-media när han tog sig ner till någon grekisk ö, för att varna migranterna från att bege sig till Sverige. Och ändå sa han bara som det var, med bostadsbrist och svårigheter att skaffa jobb. Men elaka tungor gjorde då gällande att han svärtade ner nationens goda rykte…Det var då de´.
  Nu går det tydligen bättre att svärta ner…När man helt enkelt kallar alla brottslingar för SVENSKAR.

 5. Bra reklam för Vårt Fosterland!

  Om vi släpper in fler av den sorten blir
  det ännu bättre!

  – eller …….?

 6. Pettersson:
  Du skriver att ”svensk” press inte nämner de två vid namn !!
  Nej det tror f-n,då skulle ju t.o.m. de 80 %-en inse,att detta ånyo var två importerade berikare som de falskeligen,presenterar som svenskar…
  Lögnpressen förnekar sig inte.

 7. Ja de där svenskarna är verkligen ”svenskar”.
  Rätt beteckning är bulgarer med turkiska rötter bosatta i Malmö.

 8. Det är mycket kränkande att kriminella invandrare beskrivs som svenskar!

  Var är skadeståndet?

Kommentera