Saabs Gripen-fabrik i Brasilien har startat…

TEKNIK. Saabs anläggning för tillverkning av stridsflygplanet Gripen E/F i São Bernardo do Campo i Brasilien har startat. Det är den första utanför Sveriges gränser och bär namnet Saab Aeronáutica Montagens (SAM). Till att börja med så ska delar som stjärtkon och framkropp till den ensitsiga versionen av Gripen tillverkas av SAM.

Gripen E Brasilien
Saab @Linus Svensson

2014 tecknade Saab ett avtal med den brasilianska regeringen om utveckling och produktion av 36 Gripen E / F-flygplan. I september förra året levererades det första brasilianska Gripen E-flygplanet för att starta flygtestprogrammet. Nu uppnås ytterligare en milstolpe när Gripen-produktionen startar på Saabs plats i São Bernardo do Campo, i São Paulo i Brasilien.

– Det här är en del av tekniköverföringsprogrammet inom Gripen-projektet. Vi har genomfört en teoretisk och praktisk utbildning på arbetsplatsen av brasilianska ingenjörer och montörer på Saab i Linköping och härigenom kunde vi etablera en avancerad produktionslinje hos SAM, enligt samma höga standarder som vi har i vår fabrik i Sverige, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i ett uttalande.

SAAB Pressmeddelande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Saabs Gripen-fabrik i Brasilien har startat…

  1. Ett stort grattis till Wallenbergarna och Investor. Glädjeyra på Arsenalsgatan 8c Stockholm. Hoppas politikerna Stefan Löwen och Hans Wallmark är hedersgäster.
    Vilket fint land Sverige är.

Kommentera