40.341 medborgarskap hittills i år

INVANDRING. Efter flyktingkrisen 2015 då 163.000 personer sökte asyl så införde Sverige år 2016 en enligt statsminister Löfven (S) restriktiv migrationspolitik på EU:s miniminivå. 2018 sade Löfven att Sveriges restriktiva asylpolitik ska ligga fast tills EU infört en gemensam politik.

Totalt antal uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

 • 2019 – 117.913
 • 2018 – 133.025
 • 2017 – 135.686
 • 2016 – 150.535, året då regeringen sa att de införde en restriktiv migrationspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “40.341 medborgarskap hittills i år

 1. Vi har kraftigt minskat invandringen säger knatten som sägs vara
  invandringsminister, över 40000 uppehållstillstånd som förmodligen blir omvandlade till permanent medborgarskap, då är vi uppe i hundratusen och så har inte mer än halva året gått? Tänk att vi har vaneljugare som styr landet,? Det är skämmigt!

 2. Om de sinnesförvirrade politikerna ska förstå vad de ställer till med så tänk i termen bygga en stad. Med drygt 40 tusen nya medborgare och 44597 nya uppehållstillstånd i halvåret så behövs det att vi bygger en stad i storleken Lidköping varje halvår.
  Med tanke på de nyas arbetsvillighet och kunskap så är det omöjligt och politikernas snack och tomma löften bygger inga städer.

 3. Missnöjet om välfärdsmigrationen växer så det knakar i sprickorna mellan Socialdemokraterna Mp, C och Lin.

 4. Signaturen Anders Lundin undrar varför åtminstone inte en äldre jurist gräver i vad som står i grundlagen att ”All makt utgår från folket”.
  Åtminstone en äldre jurist har synpunkter på detta och har skrivit om det. Hans Kindstrand (70) är advokat. och skriver i ”Det Goda Samhället” bland annat följande, här några rader ur artikeln:
  ”Jag har ägnat stor del av mitt yrkesliv åt att skriva avtal. Ett kontrakt sönderfaller i tre viktiga delar.
  – Vad som står i den skrivna texten.
  – Vad som inte står i den skrivna texten.
  – Parternas vilja och förmåga att fullgöra de åtaganden som kontraktet innehåller.
  Grundlagen är ett samhällskontrakt. 1974 års grundlag innebar att färdriktningen ändrades. Tanken på maktdelning övergavs. All makt samlades hos politiken under devisen att ”all makt utgår från folket”. Vad som menades med ”folket” definierades för säkerhets skull inte. Efter fyrtio år kan man tydligt se att den makten kan missbrukas. Makten är inte längre delad. Politik kan därför drivas utan verklighetsförankring och utan hänsyn till landets långsiktiga utveckling. Egenintresset och partiintresset får inte vara överordnat svenska folkets intressen.”
  https://detgodasamhallet.com/2015/12/07/gastskribent-hans-kindstrand-grundlagen-samhallskontraktet/

 5. För att ha stängt gränserna, är det rätt många som kommit hit, eller?
  Undrar vilka referensramar vår ledning har.
  Pk brukar jämföra med att vi tog emot 20-30000 balter under krigsåren eller att några tusen duktiga mästare inom sitt hantverk, startade upp verksamheter i Sverige.

 6. Agendan är tydlig, landet ska köras i botten av kriminella utlänningar, medan skötsamma VITA som förföljs i t ex Sydafrika INTE är välkomna till detta nu världena största Dårhus! Och ”paradis” för kriminella utlänningar.

  • Men trots hur verkligheten är och blivit i Sverige så känner sig en klar majoritet av det naiva och konflikträdda svenska folket sig trygga och kommer fortsätta att vart 4:e år att rösta in den landsförädiska 7 klövern i riksdagen som i lugn och ro kan fortsätta att sänka ner Sverige till botten av ett mångkulturellt och kriminellt träsk !
   Som sagt, så länge majoriteten av den svenska väljarkåren vägrar se och inse verkligheten orkar och vågar tänka om så blir det ingen förändring, Folkhemmet fortsätter att befinna sig i fritt fall.

 7. Jag var för ett par år sedan i kontakt med regeringskansliet för att höra om det finns någon som helst lag eller direktiv som beskriver statsminister i form av något som liknar en arbetsbeskrivning.
  Frågan jag ställde till pappersvändarna där var om det inte stred mot lagen när statsministern – eller för den delen migrationsministern – säger att han måste ha ”EU:s bästa för ögonen” när han fattar beslut eller tar ställning.
  De svarade att det finns inget som ens liknar en arbetsbeskrivning. Inga direktiv eller lagar som säger att han måste sätta Sverige och svenskarna först.
  Alltså: när dessa personer fattar beslut som på alla sätt och ur alla perspektiv är negativt för svenskarna, strider det inte mot några som helst lagar eller direktiv.
  Byråkraten jag talade med bekräftade ovanstående mening, knappt utan darr på rösten…
  Så när politikerna som är både valda och betalda av oss, fattar beslut som missgynnar oss är det – enligt lagen – helt korrekt.

  Att det sen står i grundlagen att all makt utgår från folket, det skiter asen högaktningsfullt i!

  Undertecknad undrar varför åtminstone inte en äldre jurist, med pengar, rutin och patriotism gräver i just detta?! Dvs ”All makt utgår från folket”.
  För att sedan, givetvis, anfalla dessa landsförrädare med grundlagen som vapen.
  Varför? Varför låter ni dessa vidriga individer komma undan?!

 8. Enligt Molgan så är det kraftig minskning och ligger nu på EU nivå, vad det nu innebär.

Kommentera