Det är dags att ställa högre krav på den som sitter i fängelse


BROTTSLIGHET. Fängslade brottslingar ska kunna få villkorlig frigivning uppskjuten. Det har regeringen föreslagit i dag. – Det är dags att ställa högre krav på den som sitter i fängelse att sköta sig, säger justitieminister Morgan Johansson enligt Expressen.

Den som inte deltar i vård eller behandling under sitt fängelsestraff ska få sitta längre på anstalt, föreslår regeringen i en lagrådsremiss.

Regeringen vill också sänka kraven för att skjuta upp villkorlig frigivning när en intagen brottsling missköter sig, och till exempel beter sig aggressivt mot personal eller bryter mot ordningsreglerna.

Man hoppas att de föreslagna reglerna ska skapa en tydligare koppling mellan deltagande i så kallade ”återfallsförebyggande åtgärder” och villkorlig frigivning.

– Det är dags att strama upp regelverket kring villkorlig frigivning och ställa högre krav på den som sitter i fängelse att sköta sig och visa motivation till att förändra ett skadligt beteende, säger justitieminister Morgan Johansson.

Regeringen föreslår att de nya reglerna ska börja gälla den 1 maj 2021.

-Pettersson läser ”Det är dags att ställa högre krav på den som sitter i fängelse” som Morgan Johansson (S) säger och säger att det är ingen överdrift. Straffrabatten och villkorlig frigivning ska naturligtvis inte vara regel utan bara användas i yttersta undantag på de fångar som sköter sig och där återfallsrisken är låg.

Sedan gör det inget om regeringen ser över kostnaderna för kriminalvården, inför obligatorisk utvisning, förhandlar om att utländska fångar får sitta av sitt straff hemma…

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Det är dags att ställa högre krav på den som sitter i fängelse

 • Bosse S

  Man skulle inte ha liberaliserat rättsväsendet. Man borde tänkt efter före.
  Släpp fångarne loss det är vår, var inte bara en komedi, utan så var tänket på den tiden. Fångarna skulle ha massor av rättigheter, inget straff bara vård, bl.a en egen fackförenining. Nu ser vi resultatet.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Och det säger… Morgan Johansson??

  Hahahahahahaha!

  Gilla

 • Hanna

  Tror det när jag ser det, precis som de 80.000 Ygerman skulle avvisas som blev ca 2000…

  Gilla

 • Hasse

  De sossar som sitter och styr S idag har ingen verklighets förankring i social demokratin.Alla dessa dårar med Mp att styra detta land är sjukt. De är mentalt störda akademiker och akademiker är värre än ett virus.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså säger mytomanen Målgan det ?
  Det tror jag inte att dyft på, det är ju som sagt snart 2022 och val till riksdagen….

  Gilla

 • valentin

  Dags att ställa höre krav på de som sitter i regeringen!!

  Gilla

 • gamgubben

  Kan de ändå finnas en gnutta hopp, att vad andra sagt börjar bryta ner sosse-pansaret. Men nej, det är väl som vanligt snack och lite verkstad som gäller. Sossarnas sätt att försöka visa lite handlingskraft som mynnar i ord men inga visor.

  Gilla

 • turrim

  Då vet skurkarna att de har ytterligare nio månader på sig att leva rövare i fängelserna. Att vara herre på täppan. Sedan blir det säkert en massa undantag och förmildrande omständigheter med jobb för advokaterna och snyftreportage i media.

  Gilla

 • Argus

  Om en utländsk medborgare erhåller medicinsk vård i Sverige skickas en faktura till hemlandet. Om vi gjorde samma sak för ”fängelsevård” är det ”risk” att svensk ”fångvård” blev billigast i EU. 😉

  Gilla

 • Lellego

  Vaddå dags? Precis som i en närliggande fråga är detta 15 år för sent.

  Gilla

 • Maja

  Outsourca fängelser till några billiga EU- länder

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Behöver inte vara EU-länder, ta billigaste möjliga vart det än är. Endast då får vi bukt med dom kriminella elementen

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: