Stäng

Spanien inför medborgarlön

EU. Finland har tidigare gjort försök med medborgarlön, utan önskvärd effekt. Nu har Spanien på rekordtid lanserat en basinkomst, efter larm om utbredd fattigdom i coronakrisens spår. – Från början var det ett jättehårt motstånd från oppositionen, säger SVT:s utrikeskorrespondent Katia Elliott.

Steget efter

Redan innan pandemin slog FN larm om att en fjärdedel av spanjorerna levde på gränsen till fattigdom. Liknande varningar kom från EU-kommissionen, som efterlyste åtgärder för att förbättra situationen för de ekonomiskt utsatta.

Sedan dess har Spanien på rekordtid lanserat en medborgarlön, en basinkomst för de allra mest utsatta. Spaniens regering gav förslaget grönt ljus i slutet av maj.

-Pettersson gissar att det är därför EU vill att Sverige ska betala 175 miljarder kronor till EU:s krisfond…

Spanien, Italien med flera vill ha bidrag medan Sverige, Danmark, Nederländerna och Österrike som kallas de fyra snåla, tycker att de ska låna de pengar de behöver.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Spanien inför medborgarlön

 1. Medborgarlön ?
  I Sverige heter det bland annat försörjningsstöd, bostads och barnbidrag, bostadstillägg sjukpenning och föräldrapenning !
  Glömde kanske några av Sveriges stolta välfärdsutbetalningar, det finns säkert fler som många från hela världen får och kan ta del av.

 2. Spaniens arbetsförmedling INEM har kanske i praktiken varit något liknande, även så kallad pension för unga som skadar sig vid moppeåkning.
  De borde köpa få momsfria cyklar istället, alla skulle spara 1 euro varje gång de inte gasar i gränderna.

 3. Jamen det har väl Sverige med, dom som inte åstadkommit
  något vettig t(politiker), tjänar storkovan på sin overksamhet
  medan dom som jobbat o slitit hela livet ( fattigpensionärer)
  går på svältlön = Svensk medborgarlön!

 4. Pettersson har nog helt rätt.

  SD Charlie Weimers tar upp återhämtningsfonden på 175 miljarder kronor på video.

  Lyssna på SD;s Charlie Weimers i EU video på Youtube.
  Han ger svar på tal när Frankrikes EU minister hotar Sverige .Med flytande franska dessutom. Missa inte detta briljanta tal.
  Eftersom man inte får länka hit Youtube direkt sök ;

  EUROPEAN PARLIAMENT
  Frankrikes EU-minister hotar Sverige

  Här mera av samma man. En pärla som SD och Sverige kan vara stolta över.

  Charlie Weimers briljerar. Aldrig mer Svenska … –
  19 sep. 2019 – ALDRIG MER SVENSKA POLITIKER I SLÖJA FÖR MULLORNAS SKULL Vi måste stå upp för våra västerländska traditioner i mötet med islam …

 5. Spanien, Man erhåller pengar från netto betalande EU länder och inför politik á la Venezuela.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: