Modernt slaveri och medvetet hyckleri


av Judith Bergman • 7 juli, 2020

 • Det uppskattas att det finns 136.000 personer som lever i modernt slaveri bara i Storbritannien. Slaveri i Storbritannien består av påtvingat arbete och sexuellt utnyttjande. Albaner och vietnameser är bland de grupper som utgör majoriteten av slavar. – Global Slavery Index, 2018.

 • Det tros för närvarande finnas cirka 9,2 miljoner svarta slavar i Afrika. Slaveri inkluderar enligt indexet påtvingat arbete, påtvingat sexuellt utnyttjande och påtvingat äktenskap. – Global Slavery Index, 2018.
 • ”Enligt FN:s internationella arbetsorganisation (ILO) finns det över tre gånger så många människor i tvångsarbete idag än det antal som tillfångatogs och såldes under de 350 åren av den transatlantiska slavhandeln”, Time Magazine, 14 mars, 2019.
 • Modernt slaveri ger kriminella nätverk en uppskattad summa på 150 miljarder dollar per år i inkomst, bara en aning mindre än drogsmuggling och vapenhandel.
 • ”G-20-länderna importerar produkter som riskerar att produceras av modernt slaveri till ett värde av ungefär 354 miljarder varje år.” – Global Slavery Index, 2018.

Nyheterna har varit fulla av inslag om Black Lives Matter (BLM)-anhängare som vandaliserar och river ner statyer av slavhandlare, slavägare och vilka som helst som de uppfattar som historiskt inblandade i slaveri. I Bristol, England, revs en staty av slavhandlaren Edward Colston ner och slängdes i hamnen. I Belgien vanställdes statyer av kung Leopold.

Aktionerna har fått vissa lokala myndigheter att fundera på huruvida alla statyer som kan tolkas som stötande för nutidens känslighet bör tas bort. Londons borgmästare Sadiq Khan tillkännagav en kommission som ska undersöka framtiden för landmärken, såsom statyer och gatunamn, i den brittiska huvudstaden.

Läs vidare 


5 responses to “Modernt slaveri och medvetet hyckleri

 • eugenecork


  ingenting (136.000) jämfört med Abzurdiens 5 miljoner
  arbetare som försörjer den andra halvan, som består
  av drönare och bidragstagare, ännu fler är på väg

  Gilla

 • gamgubben

  Att albaner har den uppgiften inom Islam förefaller troligt, men att vietnameser råkar ut för det låter skumt. Möjligen en från nord som håller ett gäng från syd Vietnam i så fall, nordvietnameserna är ju goda kommunister.

  Gilla

 • Tanten

  Mest slavar har Somalia läste jag någonstans.
  Dom somalier som sitter här i Sverige och klagar på allt möjligt och särskilt på oss svenskar, åk hem och städa upp!

  Gilla

 • Thomas

  Vi får helt enkelt ta bort alla statyer och gatunamn. Och glöm inte stadsdelsnamn och städernas namn.
  .
  Stockholm är ett praktexempel. Mälaren var avstängd med stockar för att hålla folk ute.

  Gilla

 • Nisse

  Allting som representerar västländer, anses stötande i de ”nyas” ögon.
  Minoriteter ges tolkningsföreträde om vad som är kränkande. Majoriteten ska hålla tyst och knäböja inför de nya härskar klasserna.
  Demokratin är upp och nervänd. Minoriteter styr över majoriteten.
  Hur tokigt får det bli, när vänsterpacket styr?
  Varför vägrar folket ta in fakta och rösta bort idioterna som krossar våra länder?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: