Pausa pengar till ”glesbygden”…

BIDRAG & SKATTER. Region Stockholm vill slippa betala ut pengar till andra delar av landet på grund av coronakrisen. Huvudstadsregionen kräver nu att staten i stället står för stockholmarnas betalningar i utjämningssystemet, skriver Expressen

-Pettersson säger att det kommunala utjämningsstödet har spelat ut sin roll, glesbygden behöver och ska ha pengar men det var länge sedan de stora pengarna gick till glesbygden.

Malmö stad får över 6000 miljoner om året, mer än 16 miljoner om dagen. Det är mer stöd än landets 52 minsta glesbygdskommuner får tillsammans.

Skatteutjämningen är inte ett glesbygdsstöd, det är en finansieringen av en icke fungerande massinvandring.

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Pausa pengar till ”glesbygden”…

 1. Ok. Ni i
  glesdsbyggden .skicka ingen mat till dom…
  Dom har ju V.mp.sossar där som vet hur allt funkar..
  Tänk vad underbart det skulle vara..
  Sockholm utan mat.
  Herre min skapare vad glad jag skulle bli

 2. Börja i rätt ände sätt Malmö under Förvaltar styre Rensa bort Jammeh som verkar ha lekstuga med pengarna hon får från b.la Stockholm
  Ta itu med all svart verksamhet i Malmö NU så skatte pengarna kommer in i kommunen

 3. Finns det inte obegränsat med pengar i Socialbyrån Sverige !
  Trodde faktiskt det när man ser den aldrig sinande massimporten av icke kristna räddande nysvenskar……

 4. Stockholm producerar bara byråkrati, inget som vi övriga i landet kan ha nytta av. Övriga landet producerar, men pengarna går till Stockholm, med alla dessa huvudkontor och statliga verk. Det mesta finansieras av statligt medel, skatter och vinster av utsugande verksamhet, främst i Norrland. men även i övriga landet till en del.

 5. Pengarna går till glesbygden sägs det. Med glesbygd menar dom då bygd med glest med Svenskar.

 6. För min del har jag märkt att ju närmare Fjollträsk jag kommer desto mindre får jag att leva av, allt blir dyrare utom det lokala resandet. Därav följer låt de skatter de får in stanna där men inför särskild skatt för dem om de lämnar sitt område. Naturligtvis borde det även gälla de fem största städerna och ta genast bort bidragen för Malmö.

   • ”Stockholm betalar för elen…”

    Stockholmarna lever fortfarande efter devisen ”I Norrland, hava vi ett Indien inom våra gränser, bara vi rätt förstå att utnyttja det.” (Axel Oxenstierna svensk rikskansler 1612–1654). I Norge betalar företagen bolagsskatt efter var produktionen sker. Därför har Norge en levande landsbygd.

    Jokkmokks kommun som torde vara Sveriges vattenkrafttätaste kommun och som exporterar enorma mängder elenergi framförallt söderut är en av Sveriges fattigaste kommuner. Som om inte det räckte blir kommunen bildligt talat våldtagen av det statliga Vattenfall. Vattenfall försöker eller har i vart fall försökt tvinga kommunen att bygga en kontorsbyggnad utan som brukligt är garantera dess ekonomi genom långsiktigt hyreskontrakt.

    Länsstyrelsen i Norrbottens län var sååå lyckliga för ett antal år sedan då de delade ut ”älvpengar” till kommuner som fått sin natur förstörd av vattenkraften. Jokkmokk fick typ 20 miljoner samtidigt som den exporterade elenergin betingade ett värde av typ 5 miljarder.

    Det är glesbygdspolitik.

 7. Bygg en mur omkring Stockholm och vi får se om klösmärkena är på in- eller utsidan?

 8. Stockholm har inga problem med att betala pengar till

  -illegala
  -tiggare
  -ohämmad invandring

  Det är bara pengar till konsekvenserna av påhejad politik som skaver.

  Stockholm begär undantag från av regering och riksdag fattade beslut; det är inte så ett land fungerar.

Kommentera