Nu byggs bostäder för nyanlända i Bromma


INVANDRING & BOSTÄDER. Stockholmshem bygger 83 lägenheter för nyanlända familjer utmed Spångavägen/Kopparbacken i Bromma, väst om Stockholm. Nu har arbetet inför modulhusen börjat, rapporterar Mitti.se.

Steget Efter

Husen är genomgångsbostäder som hyrs ut med korttidskontrakt. Målgruppen är nyanlända familjer med uppehållstillstånd. 

– Det blir större lägenheter till familjer och inte ensamhushåll. Erfarenheten visar att av de nyanlända som anvisas till Stockholm är över 80 procent i familj, har Anna Mölgård, samordnare bostäder för nyanlända, tidigare sagt till Lokaltidningen Mitt i. 

Enligt Stockholms stad väntas 856 nyanlända till Stockholm 2020. Stiftelsen Hotellhem i Stockholm (SHIS) är hyresvärd för genomgångsbostäder i Stockholm. SHIS har medarbetare på plats i husen dagtid för att stötta de som bor där med bland annat myndighetskontakter på vägen in i samhället.

Personer som bor i genomgångsbostäder för nyanlända följer sin individuella etableringsplan och går dagtid på kurser i svenska (Sfi) och samhällsorientering samt söker arbete och mer varaktig bostad. Barnen går i förskola och skola.

-Pettersson säger att i Stockholm står över 600.000 personer i bostadskö, över hela landet finns fler är 600.000 utrikesfödda i arbetsför ålder som inte kan försörja sig själva. Ändå finns det politiker och opinionsbildare som vill fortsätta massinvandringen…

Rapport om självförsörjning bland utrikesfödda

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Nu byggs bostäder för nyanlända i Bromma

 • ponnsan62

  lycka till i bromma…glad nyhet
  Ponnsan AFS

  Gilla

 • Maja 2

  ”– Jag kan tänka mig att de som överklagade bygglovet kan ha synpunkter nu också, men erfarenheten säger att när lägenheterna väl är inflyttade och allt är klart så upplever man snarare en större trygghet i att det bor människor i ett upplyst område än att bo nära ett mörkt och obebyggt område, har Anna Mölgård tidigare sagt.”

  Trygghet med våldsmän, IS krigare och andra kriminella element.
  Ni som beslutar bor själva på ett tryggt avstånd oftast som, så det är lätt att köra över folket.
  Det blir ju ännu mörkare.

  Gilla

 • Maja 2

  Södermalmspolisen ropar desperat efter hjälp med att twittra hur de blir kallade för h-rungar, bespottade mm, när de åker till platser där de skall hjälpa folk.
  Ser ingen att de vill väcka svenska folket !

  Gilla

 • Maja 2

  Hur kan vi bara se på och acceptera detta skamliga som pågår.Vi betalar för dem 16000 i månaden plus boende och alla kostnader gällande mat mm. Vi måste få ett stopp på det här. Våra egna ligger i rännsten och våra nysvenskar åker på en gräddfil in här med ”all included ”.
  Vi kan inte acceptera detta. Skall vi ordna ett möte snarast .
  Bromma ,ett bra område att bo och nu skall även det förstöras.knarket kommer att flytta dit, samt våldet.
  Många villaägare kan se sina hems värde sjunka drastiskt.Hur länge orkar vi, vi måste bara få till ett stopp. NU.
  Tantolunden ,förr en oas för alla stockholmare är fullständigt förstört.Som jag skrev, två mord på en vecka, men ingenstans får man läsa om det. Hörde att olika klaner slåss om sin knarkrevir. Afghaner mot afghaner , de här är krigsskadade våldsmän som vi tar hit och de är inte friska på något sätt.Så hur många liv skall vi sätta till innan vi kan få stopp på eländet.

  Gilla

  • Maja 2

   Vad är det här för en skadlig grupp som har börjat attackera här.
   Gå på era egna sidor,när ni är så ociviliserade och ett språkbruk som en mindre begåvad.
   Gustavslundsvägen?

   Gilla

 • turrim

  Det vore nog billigare att bygga dem i Syrien och Somalia. Hjälp på plats i närområdet.

  Gilla

 • Hanna

  Tyvärr röstar många utan att tänka på konsekvenserna och varför vi hamnat här, där tex de gamlas liv inte längre har samma värde som oss andras, om man jämför med andra länder.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vi svenskar är bortskämda, bekväma, naiva och konflikträdda och fega som likt småungar alltid väntar på att någon annan ska rädda oss och ordna upp allting !
   Varför ?
   Vet inte……

   Gilla

 • Nu byggs bostäder för nyanlända i Bromma — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Nu byggs bostäder för nyanlända i Bromma — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Kungen

  Jag utgår från att dom betalar sin hyra själva.
  Nybyggda lägenheter är inte billiga men dom har säkert välbetalda jobb……

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att det är sant………….

  Ibland ”tappar man bara hakan”, när man hör vissa tjänstemän uttalar sig.

  ”– Jag kan tänka mig att de som överklagade bygglovet kan ha synpunkter nu också, men erfarenheten säger att när lägenheterna väl är inflyttade och allt är klart så upplever man snarare en större trygghet i att det bor människor i ett upplyst område än att bo nära ett mörkt och obebyggt område, har Anna Mölgård tidigare sagt.”

  https://nyheteridag.se/har-byggs-for-83-lagenheter-till-nyanlanda-familjer/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: